Косово: Српкињи забранили пролаз

Косовска полиција није дозоволила координатору Управљачког тима за Заједницу српских општина (ЗСО) Винки Радосављевић да пређе административни прелаз Јариње и да настави пут ка Рашкој, гдје је имала састанак са расељеним Србима са Космета.

Регион 11.08.2018 | 18:39
Косово: Српкињи забранили пролаз
Њој је, како преноси Телевизија “Мост”, албански представник Косовске полицијске службе (КПС) забранио прелазак службеним аутомобилом и вратио је назад у Косовску Митровицу.

– На Јариње сам дошла око 12 часова аутомобилом, али ми је један члан КПС одмах пришао и издвојио из колоне возила. Иако сам имала и путни налог, и овлашћење за аутомобил, рекао је да не могу викендом да прелазим – рекла је Радосављевићева.

Она је навела да јој је албански полицајац тражио да напише изјаву и рекао да ће случај предати јавном тужиоцу, иако, како је истакла, никакав прекршај није направљен.

– Ишла сам на састанак у Рашку са људима који треба да се врате на Косово и Метохију и имала све потребне папире – рекла је Радосављевићева.

Уз напомену да је до сада више пута прелазила Јариње и да није имала сличне проблеме, данашњу непријатност оцијенила је као очигледан притисак на њу, али и на остале чланове Управљачког тима за успостављање ЗСО. У прилог томе она наводи да је посљедњих мјесеци често наступала на свим медијима на Косову и Метохији, па вјерује да је то изазвало “нервозу код неких” због посла који треба да се заврши у вези са формирањем ЗСО.

Она каже да је о овом случају обавијестила замјеника косовског министра унутрашњих послова Милана Радојевића и питала га да ли има право да нормално ради свој посао.

– Одазваћу се позиву јавног тужиоца, али ћу сигурно да тужим полицајца који ми је забранио слободно кретање – поручила је Радосављевићева.

Извор: Срна

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Снс

11.08.2018 16:47

Свака цаст Вуцицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А сад адио

11.08.2018 17:01

Можда воз продје ? Ако је Косово Србско зашто Дациц не оде мало до Косова ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

11.08.2018 17:01

Аутономна покрајина Косово и Метохија је окупирани дио Републике Србије. Историја нас учи да ниједна окупација није вјечна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

12.08.2018 07:24

Добро си примјетио!

Name

сарајлија

13.08.2018 13:44

Сутра и да се Косово врати у састав Србије (што је могућност равна проналаску воде на мјесецу) ко би доле живио?

Name

ЈОЈА

11.08.2018 17:19

ПА КАД ЈЕ ОВО БИЛО ПРИЈЕ 10 ДАНА А САД КОБАЈАГИ ОБЈАВЉЕНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

11.08.2018 18:10

Па ста и ми не дамо визе Косовској дјеци да играју косарку код нас тако да је1:1 не губимо јос а имамо сансе да поведемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре Баја

11.08.2018 19:03

И то што недамо визе(ал дате су за твоју информацију) ми смо убрали поен ????????чега се паметан стиди будала се поноси......било и бит че заувијек.Само гледај да комшији цркне крава живит чеш сигурно два сата више.

Name

Ре

11.08.2018 23:36

Ту се Црнадак зестоко избламиро и умјесто да дјеци одобри визу без глупости он је одлуцио да се бламира прицом да се неки људи у савезу не слазу да ико с Косова додје. Његово није било да у то гура политику и покуса да србује јер за Бају је мала беба у томе. Насе је да са сусједима направимо добре односе а Пристина и Београд це се вец некако договорити око споразума којег це ускоро да објелодане.

Name

поусрбин

11.08.2018 18:22

Па новинари што не објависте да је Косовском академику забрањен улаз у Србију и да га ево врачају сваки дан назадАко информишете информишите и о том овако се ствара слика о угрожености само срба што није истина.

ОДГОВОРИТЕ