Ивана Шпановић одустала од финала

Најбоља српска атлетичарка неће наступити у финалу Европског шампионата у Берлину. Ову тешку одлуку донео је стручни тим Иване Шпановић после детаљне анализе повреде задобијене у квалификацијама.

Србија 11.08.2018 | 17:53
Ивана Шпановић одустала од финала
Скоковима у квалификацијама Ивана је доказала да је у Берлин дошла у врхунској форми и да је одбрана титуле шампионке Европе у првом плану. Ивана је у финале ушла као првопласирана скоком од 6,84м. Међутим, већ у квалификацијама Шпановићева је осетила бол у тетиви и медицински тим одмах је преузео све потребне мере. Урађени су детаљни прегледи и анализе, а Ивана је одмах кренула са терапијама.



- Ивана неће скакати у финалу Европског Првенства у Берлину. Ту одлуку је донео Иванин тим након очитаних налаза магнетне резонанце. Ивана је доживела неугодну повреду ахилове тетиве десне ноге у току квалификација скока удаљ. У првом моменту је изгледало да повреда није теже природе, али је снимак магнетне резонанце показао да је повреда озбиљнија, парцијална рутура ахилове тетиве и да би Ивана скакњем у финалу могла угрозити наставак каријере - изјавио је тренер Обрадовић.



Подсетимо, Ивана је раније ове године постала светска првакиња у дворани, а своју колекцију медаља употпунила је златом освојеним на Медитеранским Играма у Тарагони. Иначе, Шпановићева је до сада у својој каријери освојила укупно четири медаље са европских шампионата на отвореном и дворани, три злата и једну сребрно одличје, а ово је била прилика за ново злато и нови национални рекорд.

- Повреде су нажалост саставни део спорта и ово је једна од најтежих одлука, али верујем најбоља кад је у питању наставак каријере. Имала сам огромну жељу да наставим, знала сам да могу да истрпим бол, али кад сам сазнала да је у питању руптура ахилове тетиве послушала сам савет медицинског тима да одустанем од наступа у финалу. Настављам са терапијама и надам се брзом повратку на стазу - изјавила је Шпановићева.

Извор: спортблиц.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лука

11.08.2018 19:46

Срецан опоравак, Ивана, ти си увијек наса сампионка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

12.08.2018 07:49

Нема везе, дешава се, нека побиједи она домаћа са 6,75, што Ивана скаче без залета. Нека јој је са срећом