Када ће бити готова санација?

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић посјетио је данас два павиљона Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци гдје је у току санација. Иако су рокови већ пробијени, министар очекује да ће радови бити завршени у октобру до почетка академске године. Из опозиције сматрају да то неће бити рок завршетка и питају - гдје ће до тада боравити студенти?

Република Српска 10.08.2018 | 22:24
Када ће бити готова санација?
Почетак нове академске године је све ближе, радови још увијек нису ушли у завршну фазу, а први и други павиљон Студентског центра „Никола Тесла“ и даље изгледају као градилиште.

Ресорни министар, међутим, тврди да је задовољан динамиком радова и да би санација требало да буде завршена до друге половине октобра, те да ће контролисати ток завршетка санације павиљона.

Без обзира на министрове ванредне контроле, ипак би могло да дође до новог пробијања рокова.

За санационе радове је из буџета Републике Српске обезбијеђено 3,3 милиона конверетибилних марака. Међутим, тај новац је довољан само за унутрашње радове и уградњу електро-инсталација, водовода и система гријања.

Из опозиције упозоравају да је рок завршетка радова већ неколико пута продужаван. Ресорног министра питају гдје ће бити смјештени студенти који имају испите и остале студијске обавезе и прије почетка академске године.

Први и други павиљон студентског центра, који су ионако били дотрајали, докрајчило је невријеме у децембру прошле године. Улазак у нови-стари смјештај чека око 1000 студената.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цј

12.08.2018 03:08

ДА.ДА.МОЗДА.НЕЗНАМО.

ОДГОВОРИТЕ