Иванић: Побиједићу поново у октобру

”Цијелу политичку каријеру сам провео без теших ријечи, увреда и пљувања оних који мисле другачије. Такав сам побиједио прије четири године, а побиједићу, уз помоћ народа, поново у октобру”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, гостујући у емисији београдске куће ”Балкан инфо”.

Република Српска 10.08.2018 | 17:57
Иванић: Побиједићу поново у октобру
Иванић је рекао да је народу доста бахатости, надмености, увреда и пришивања разних етикета актуелне власти СНСД-ДНС-СП.

Подсјетио је да се, у недостатку политичких аргумената, управо таквим ријечима и увредама, јер није на Додиковој страни, и њему приписују разне етикете.

”Тако је и са тим бошњачким гласовима. За Додика су 2014. гласали Хрвати, госпођа Цвијановић ме побиједила у Зворнику захваљујући Бошњацима, али сам на крају побиједио ја са 317.000 људи из Републике Српске иза себе. И поново ћу са народом побиједити, иако управо Додик посљедњих дана ради снажну кампању међу Бошњацима”, рекао је Иванић.

Иванић је поново нагласио да није за трећи ентитет, јер нема гаранције да не би било задирања у територију Републике Српске.

”Тадашњи предсједник ХДЗ Анте Јелавић ми је 2001. рекао да је трећи ентитет могућ само и ако се начне Српска – узели би Шипово, да повежу Купрес и Јајце, Дервенту, Брод и Модричу, дио те хрватске Посавине. Додик заговара трећи ентитет, а ја се томе снажно противим, јер је против интереса Републике Српске”, рекао је Иванић. Он је рекао да је увијек јаче бити један од два, него један од три.

На питање о пријатељству Милорада Додика и Драгана Човића, у наводном интересу Хрвата за Републику Српску, Иванић је рекао:

”Зашто још нема моста у Градишци? Зашто Срби нису конститутивни само у федералним кантонима гдје је на власти ХДЗ? Зашт је хрватски глас био пресудан у прегласавању за попис? И зашто је, кад смо ишли ове године у Јадовно, ухапшен наш пуковник Дане Лукајић? Не видим ниједан позитиван резултат блискости Додика и Човића за Републику Српску”.

Иванић је рекао да Додик гријеши кад се одриче БиХ, јер је БиХ и српска и без Срба ниједна одлука не може да буде донесена.

”Никад се не бих одрекао БиХ. Додик БиХ олако препушта другима и прави нас уљезима и страним тијелом. Босна и Херцеговина је Светог Саве дједовина. Ако се одрекнемо себе сматрамо мање значајним и мање вриједним. Срби треба да чувају Републику Српску кроз институције БиХ, да будемо доминантни, јер је БиХ онолико колико је и њихова”, рекао је Иванић.

Српски члан у Предсједништву БиХ је нагласио да ниједна надлежност у његовом мандату није пренесена са Републике Српске на БиХ, да је сачувао Дан Републике и образ српског официра и војника 9. јануара, да је захваљујући њему српски народ изборио тешку битку пред Међународним судом правде у Хагу у случају покушаја ревизије пресуде, да је због пријатељства са Русијом оборио уговор о извозу оружја са Украјином, иако СНСД то прије њега није успио.

Говорећи о лобирању СНСД-а у САД, Иванић је рекао је да му је жао што су садашњем предсједнику Републике Српске Милораду Додику затворена врата и што је на црним листама.

”Тужно је да је то једини резултат нетранспарентног трошења новца. Имам одличне односе са предсједником Србије Александром Вучићем. Редовно се виђам и са Путином. За разлику од њега, виђам се са цијелим свијетом, са Ангелом Меркел, са предсједником и премијером Израела, са званичницима Европске уније”, рекао је Иванић.

Подсјетио је да су СНСД-ови функционери, као колеге тадашњег ”дашка свјежег вјетра на Балкану”, осам мјесеци након што је Србија прогласила војну неутралност потписали документе за НАТО.

”Док год сам ја у Предсједништву БиХ, пратићемо став Србије и БиХ не иде у НАТО”, рекао је Иванић.



БН ТВ

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Нострадамус

10.08.2018 16:18

То је одговорна политика. Сад треба кренути на побједу и кренути развијати економију. Политику оставити по страни само тако моземо напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2018 16:34

Побједјуј Младене све редом. Немој стати, само редај побједе, побједнику теби све а губитнику народу ...... .

Name

Исток

10.08.2018 17:53

ЗАШТО МЛАДЕН ИВАНИЋ * Јер је спријечио ревизију пресуде пред Међународним судом суда правде у Хагу и скинуо љагу са цијелог српског народа * Јер је, упркос притисцима пред судом и тужилаштвом, сачувао Дан Републике * Јер је, упркос покушајима забране, сачувао образ српског војника и официра постројавањем за Дан Републике * Јер је увјерио међународне институције да одбаце погрешан резултат пописа у БиХ којим би српски народ постао подређен * Јер су му отворена сва врата у свијету која требају Српској * Јер је први Србин који је унио бадњак у зграду Предсједништва БиХ у Сарајеву * Јер је зауставио санкције пријатељској Русији * Јер је, због пријатељских односа са Русијом, зауставио извоз оружја у Украјину (што СНСД није урадио) * Јер је, захваљујући угледу и пријатељству са предсједницима и највишим званичницима многих држава, обезбиједио донације у вриједности од више од шест милиона марака за пројекте у Републици Српској * Јер помаже Србима у ФБиХ * Јер штити српску историју; први српски високи функционер који је посјетио Јадовно * Јер је једини високи функционер из Републике Српске који је обишао бројне манастире и цркве СПЦ на Космету * Јер се редовно састаје са патријарсима, владикама и свештенством * Откако је он члан Предсједништва БиХ из Републике Српске, Српска је престала да буде проблем, а тежиште проблема пребачено на однос Бошњака и Хрвата * Јер је показао да се заједничке институције користе да се очува Република Српска * Јер је све битке за народ и Српску добио без иједне тешке ријечи за оне који мисле другачије, без иједне увреде првог комшије, без кукавичког ширења панике и свакодневне самопромоције.

Name

за исток

11.08.2018 00:44

И све то без подршке РТРС који га није звао протеклих 14 година.

Name

БАЊА ЛУКА ОДЛУЧУЈЕ

11.08.2018 05:40

ОВОГ ЈЕ СВЈЕСТАН ДОДИК, ЦВИЈНОВИЋКА, ЛУКАЧ,...АЛИ НЕ МОГУ ДА НАЂУ ИЗЛАЗ ИЗ ПАТ ПОЗИЦИЈЕ. К А К О ПИТАЈУ СЕ СВИ? Бањалучани масовно мрзе Додика и СНСД све са коалиционом камарилом, а један такође не мали део их презире (ту убрајам велики дио МЛАДИХ У БЛ). То чини две трећине оних који излазе на изборе. Разлика у нашу корист уопште није мала. И ово стање у БЛ се битно разликује од онога какво је ван БЛ (минус Бјељина), где ДОДИК и компанија стварно имају подршку скоро две трећине бирача. Само неколико ријечи о њиховим кадровима. Уз наравно јасан став да ерозија траје интензивно негде од 2005. године. Овакве незналице, али буквално незналице, никада нисмо имали. Овако неспособне да уче, бахате у понашању, којима не пада на памет да можда ипак нису генијални и да остали људи можда ипак нису стока – то никада није ни приближно било овако. То неваспитање, тај примитивизам и свакојака разулареност. То је дотакло само дно. Те легије девојака које сваког дана пристижу као новозапослене, које се по цио радни дан шминкају и не раде апсолутно ништа у вези посла, то ја СНСД довео до метастаза. Закон? Они не знају шта је то закон и извесно га не примењују. Тако да је погрешно за кадрове СНСД-а рећи да они крше закон. Они немају свијест о правном поретку, па не могу ни да га крше. Просто су људи са оне стране права и правде.... ЗАТО ИМ СЕ "ДЕШВА НАРОД ПО ТРГОВИМА", ТОГА СЕ УЖАСАВАЈУ ПА ВЕЛИКИ БАЈА ЧИНИ СА СВОЈИМ "ПРЉАВМ САВЈЕТНИЦИМА (ПОПУТ ЋЕРАНИЋА И ЊЕМУ СЛИЧНИМ) ДА ИСЦЕНИРА - У БАНА ЛУЦИ НЕЋЕ БИТИ ИЗБОРА ЗБОГ ДАВОРА ДРАГИЧЕВИЋА. СМИЈЕШНО, ТРАГИ-КОМИЧНО , АЛИ ИСТИНИТО ЗАР СЕ ВЕЛИК БАЈА БОЈИ ЈЕДНОГ ДАВОРА ДРАГИЧЕВИЋА КОЈИ САМО ВАПИ "ДАЈТЕ МИ ИСТИНУ КО МИ УБИ ДИЈТЕ". ЗАКОН...ЗАКОН... НАПОКОН ДОЛАЗИ У РУКЕ НАРОДА.

Name

Бојан

11.08.2018 07:33

Бања Лука одлучује.. Па пријатељу Бања Лука одлучује у томе и јесте највећа фора. Да те питам? Одакле теби да Бања Лука мрзи Додика, у каквим ти илузијама живиш, Бања Лука и добија изборе што с показало и на претходим изборима. Отресли смо Вас задњих 10 година у више наврата, а тако ће бити и сада. Бања Лука је за Додика, Ви из Бијељине сте за СДС и то је то. Памтимо ми и вашу владавину, па подвлачећи паралелу ипак пуно боље живимо од када је Додик на власти, и живјећемо још боље јер ће остати још 4. године ту. Зато мирно посматрамо и гледамо само са колико старна сте ударили на власт, али вјерујте само Вас посматрамо и ћутимо, а глас ћемо дићи 7.10. Поздрав

Name

ре БОЈАН

11.08.2018 10:01

ЗАИСТА БОЈАНЕ (НЕЋУ ТЕ НАМЈЕРНО ЗВАТИ БОТЕ И АКО ЗНАМ ДА СИ ДОДИКОВ БОТ) НИСИ СВЈЕСТАН СИТУАЦИЈЕ- ПОСМАТРАЈ САМО ШТА СЕ ДЕШАВА- НЕМОЈ БИТИ ДОДИКОВ КЛИМОГЛАВАЦ ЗАТО СТО ТЕ ПЛАТИО ИЛИ СТРАНАЧКИ УПОСЛИО: ТРЕЋЕГ НЕМА.

Name

Бојане, Бојане

11.08.2018 10:55

Како ти знас да Бања Лука воли Додика.Можда имаш информације са режимских телевизија - оне кажу БАЈА води са 40% у односу на Иванића. БОЈАНЕ, БОЈАНЕ СЛУшАЈ НАРОД А НЕ РЕЖИМСКЕ МЕДИЈЕ, ЈАКО ПУНО ЛАЖУ, као и твој ШЕФ.

Name

ре Бојан

12.08.2018 08:21

Заборавио си им реци да овај пута СДС испада из Добоја.Нема висе Добој за СДС !

Name

ре Исток

12.08.2018 08:25

Иваниц спрецио ревизију пред Медународним судом !! Лазе ! И Ти с њим.Ако је толико способана и утицајан ,онда нека обезбједи независност РС. Да да,управо то.Цуј он спрецио ревизију ! Па ста су србијанска дипломатија и Вуциц радили?То се тицало висе њих него нас.

Name

ре Нострадамус

12.08.2018 08:33

Иваниц јесте доктор економије.Али он нема никавог практицног знања у тој области.И ниста није у тој области показао до сада.Он је само професор и теоретицар.Па он је питао Вуцица,који је инаце правник,да му да савјет ста да ради у економији да смањи незапосленост.И како да отвори нова радна мјеста.То је било прије два-три дана.Је ли лазем ?Иста прица је и са оном Јеленом Тривиц.Они несто оцекују од ње !Не тврдим да су у СНСД неки струцњаци.Само казем да ниста не треба оцекивати од ПДП.Поготово од СДС у економији.

Name

Србин

10.08.2018 16:34

СВАКА ЧАСТ МЛАДЕНЕ СРБИНЕ. УБЈЕДЉИВА ПОБЈЕДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

10.08.2018 17:47

Озбиљан човјек, умјерени националиста, разуман политичар, културан, образован, није бјежао из РС, нема афера иза себе. Укратко, за таквог се овдје не гласа

Name

Са стране

10.08.2018 16:52

Надам се да хоћеш! Мој глас, поново, имаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.08.2018 17:17

Мудро,стабилно и сигурно,то је Иванић. Тренутно,најобразовани и најквалитетни политичар на овим просторима,а и шире. Руку на срце,али је био махер и бранио је РС од Бакира и Човића латина на најбољи могући начин. Показао да је велики патриота и Србин,први српски политичар у историји који је унио бадњак у зграду председништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

10.08.2018 17:37

МИСЛИШ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2018 17:59

Обрацате се професору???

Name

Јел тако

10.08.2018 22:56

Питај га онда за своје мисљење.

Name

Анна

10.08.2018 18:03

Мој глас имаш.Разум побјеђује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ист Сарајево

10.08.2018 18:55

Наравно господине Иваницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

10.08.2018 19:20

А ако не победим повлацим се из политике и писем мемоаре...То ради цастан политицар

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

10.08.2018 20:40

Проблем код Иванића, а и код већине нормалног свијета који га цијене је што у његовом наступу видљиво да не зна измишљати, лагати и просипати лажни патриотизам а ту је наш Водја неприкосновне. Водја устане ујутро и прије умивања и прања зуба он гледајући у огледалце пласира из своје губице себи једну лаж за коју мисли да ће се примити у народу и крене у "живот" својим џипом не обазирући се на саобраћајне знакове наравно знајући да га нико неће зауставити јер је он, па шта би друго био, него Баја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иванићу

10.08.2018 21:09

ТИ СИ ГОСПОДИН ЧОВЈЕК У ОДНОСУ НА КОНКУРЕНЦИЈУ. Знаш бар да се изражаваш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнезево -Скендер Вакуф

10.08.2018 22:21

Респецт за госп Иваница ,, културан цовјек писмен сколован ,, у односу на цобана милета право освјезење за ове просторе ,, Имас глас мене и цјле моје породице само напријед до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самаран

11.08.2018 04:31

РУДОЊА...ИМА ПАПИР ДА ЈЕ ЛУД...а вама не ваља?

Name

реx

11.08.2018 00:04

Побједићеш вјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

11.08.2018 08:02

Побједа је сигурна.Знање побјеђује.

Name

Реплаy

12.08.2018 08:18

Зна да неце.Само разгони страх !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

12.08.2018 11:34

Миле месар. Није ни чудо што има осамнаест савјетника. Поштено би било да није ни кандидовао за изборе. А онда не би било једанаест милиона за буџет пресједника и још много привилегија. Не би било дао пресједник а и кад даје не даје из свог џепа већ народне паре. Ваљда ће народ једном прогледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

12.08.2018 11:54

Чија је ово друштвена мрежа? Све неке негативне поруке за Снсд-е, осим неколико јастребова који слиједе Милину политику. Како већ нису угасили овај фејзбук. Само ружно можеш да процитас о њима. Миле води 113 посто. Хахаха

ОДГОВОРИТЕ