Млади бициклиста изгубио ногу у тешком паду!

Адриен Коста, некада један од најталентованијих бициклиста света, доживео је стравичан пад, који је нажалост резултирао ампутацијом ноге.

Остали спортови 11.08.2018 | 17:30
Млади бициклиста изгубио ногу у тешком паду!
Коста, који има само 20 година, пад је доживео у Калифорнији, брзо је био пребачен у болницу где су му се доктори борили за живот.

Американац је преживао, али је повреда била сувише тешка и компликована, па су лекари морали да му ампутирају ногу изнад колена.

Косту су спасли кампери и локални шериф који су видели младог бициклисту на земљи и побринули се да безбедно стигне до болнице и да није било њих вероватно би изгубио живот, преносе медији у Европи. 

Захљујући њима и медицинском особљу Кости је спасен живот, али је нажалост изгубио ногу.

Американац је прошле сезоне возио за "Аxеон Хагенс Берман" екипу, а годину пре наступао је за један од најбољих "Wорлд тоур" тимова Квик-степ Флорс.

Крајем 2017. године одлучио је да се на кратко повуче из бициклизма и ове године професионално нигде није возио. Ипак, важио је за будућу звезду, пошто је као тинејџер био други у генералном пласману на Трци око Јуте (2016. године).

Коста је тада завршио иза Лачлана Мортона, али испред неких сјајних возача попут Ендруа Таланског, Џона Дарвина Атапуме, Џоа Домбровског, Јанеза Брајковича...

Сада је за младог Американца каријера бициклисте и дефинитивно окончана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар