О Давора се држава огријешила!

Изгледа да се случај несрећног Давида Драгичевића претвара у случај Давора Драгичевића! Једна трагедија и један кривичноправни случај улазе у нову фазу манипулације, овог пута политичке. Када је свако разуман, послије свих институционалних инсценација, очекивао да се Тужилаштво огласи о узроку смрти несрећног Давида Драгичевића, поново се огласио Предсједник.

Република Српска 10.08.2018 | 08:32
О Давора се држава огријешила!
Овај пут у ексклузивном обраћању грађанима преко јавног ТВ сервиса са синопсисом сценарија за ометања октобарских избора у Бањалуци, у коме (сценарију) Давор Драгичевић са компанијом негдје на путу за Бањалуку отима камион с гласачким листићима!?

Зашто је Предсједник јавно објавио припремање једног озбиљног антидржавног и терористичког дјела? Откривање припремања таквих дјела правно се може сматрати озбиљном опструкцијом обавјештајно-истражних активности. Ако је у свему било индиција, макар и малог степена вјероватноће, о томе је требало да брину институције у строгој тајности. Кривци су требали бити похапшени у покушају и завршити у затвору. Медијска употреба таквих информација дискредитује и наратора и институције.

Све док државне институције мјесецима ћуте о узроцима трагичне смрти Даворовог сина Давида, неумјесно је и непримјерено доводити случај у политички контекст. Ћутање о узроку смрти Давида Драгичевића је контекст сам по себи и употријебиће га свако ко од тога очекује корист. Кључ рјешења је да државне институције случај расвијетле. Зашто се то не чини!? Зашто је кључно питање постало периферна ствар?

Давор Драгичевић живи свој живот с неизмјерним теретом боли. Ко није сахрањивао своје дијете нема право да Давору Драгичевићу било шта замјери. Туга и људска мука с којима живи Давор Драгичевић дају му за право да урла до неба, да сумња и да оптужује, да проклиње и куне, да буде неодмјерен и да буде непријатан свуда и према свима. Тај несрећни човјек, могли смо да се увјеримо, мисли и говори срцем, а не разумом. Замјерити му на ријечима које нису биране и нису сасвим јасне, није пристојно. Ни Давору Драгичевићу понекад не користе властите изговорене ријечи. Треба ли га због тога јавно оптуживати и очекивати да има мјеру?

Треба ли Давор Драгичевић да јавно говори о својој патњи? Треба, све док ће му то олакшати муку и док има наду да ће га неко чути. Можда Давор понекад погрешно закључује, можда га недобронамјерни користе, можда га неки људи погрешно савјетују!? Можда га и разне службе користе за разне циљеве, што је политички омиљена теза и тема? Да ли он све то може знати? Скрхан болом, човјек вјероватно вјерује да је то што чини дуг према мртвом дјетету. Да ли неко мисли да Давор треба да ћути и да чека? Шта да чека?

Држава се тешко огријешила о Давора Драгичевића и нема право да било шта од њега тражи. Давор Драгичевић има право да од државе тражи да му каже истину о смрти његовог дјетета. Ништа више од тога Давору не треба! Ако држава нема одговор, Давор има право да сумња и оптужује. Има право да тражи да му у томе помогне свако ко има било какву моћ, па макар то била и опозиција. (Да ли Предсједник заиста мисли да опозиција нема легитимно право да буде на страни грађана којима држава неће или не може да помогне?)

Било је непотребно и несмотрено реаговање Предсједника. Изненадило ме, признајем. Познајем Предсједника по спремности да разумије и да помаже. И да одржи дату ријеч! Шта га сада лишава емпатије и одводи на пут осионости? Да ли је заиста тачно да свака власт квари, а апсолутна квари апсолутно?

Очекивао сам од Предсједника да након траљаве полицијске истраге затражи оставке министра и директора полиције. Не због њихове кривице (а и она, изгледа, постоји!), него због моралне одговорности. Углед и достојанство власти заснивају се на моралној одговорности. Нема одговорне државе ако нема одговорних појединаца. Да је Предсједник то учинио, не би му требала изборна кампања. Била би то снажна порука да је Предсједнику, као и посљедњем грађанину ове земље, стало до правде и одговорности. Предсједник мора да зна да више није битан Давор. Није случај Давора Драгичевића важнији од случаја Давида Драгичевића. Сваки грађанин ове земље жели да зна како је страдао Даворов син Давид. Ако је убијен, сваки грађанин ове земље жели да убица буде откривен и кажњен. Зашто Предсједник не упире прстом у истражни предмет Давида Драгичевића и тражи одговорност правосуђа?

Покушавам да се сјетим да ли је Предсједник некада санкционисао некога из јавне власти. Изгледа да није! Као да су му сви с ореолом безгрешности. Просто не знам како да то разумијем!? Али знам да ће кривица за гријехе многих министара, директора и својих партијских чиновника на крају пасти на његова плећа и да тај терет неће издржати.

Да будем искрен, надао сам се да ће затражити од главног тужиоца Републике Српске да преузме истрагу и обавијести јавност о узроку смрти Давида Драгичевића. То је адреса на коју је требало да се обраћа Предсједник. Надао сам се и да ће затражити и од Високог судског и тужилачког савјета да формира независно стручно тијело које ће истражити на који начин је Окружно тужилаштво у Бањалуци водило истрагу у случају "Драгичевић". Било је много разлога да се истражи да ли су учињени пропусти који указују на некомпетентност и дисциплинску одговорност поступајућих тужилаца. Такви потези Предсједника би били институционални пут који би зауставио спекулације и политичке манипулације случајем. И који би дали значај институцијама и учинили систем власти одговорнијим. Предсједник је пропустио шансу да предсједнички реагује.

Не пишем ово да бих савјетовао Предсједника. Понекад ми се чини да претјерујем и не осјећам се добро. Пишем због тога што је и мени стало до одговорног правосуђа и одговорног друштва. Правосуђе, којем припадам, тешко се обрукало на случају "Драгичевић". Ствари попримају неочекиване обрте. Институције се руше, друштво се растаче, морал је у тешкој кризи! Не желим да слушам приче како правосуђем у Републици Српској управља Додик, а у Сарајеву СДА и Радончић. Надам се да то не жели ни Предсједник.

Аутор: Бранко Перић
(Независне новине)

Коментари / 101

Оставите коментар
Name

Ненад Цетојевиц

10.08.2018 06:44

Управо тако све је добро написано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАС

10.08.2018 07:42

Нисам сигуран да Предсједник РС има уставна и законска овлаштењаа да тражи оставку министра и директора полиције али је сигурно то мога да уради као предсједник СНСДа или да то предложи предсједнику Владе РС који ће то да затражи. Међутим, потпуно је4 јасно да се предједник, премијер, министри те судство и полиција ДРЖЕ ЗАЈЕДНО и ићи ће тако заједно до краја. Вјерујем да су сви међусобно уцјењени да нико не смије да иступи из те приче. сјетимо се претећих порука убиством које су стигле Лепиру и Врећи већ пет дана послије оне фамозне конференције за штампу, па бачене бомбе Илићу, испаљивање зоље на зграду АГРАМА итд.

Name

Андела

10.08.2018 08:01

Љубав је закон !Свака цаст ,господине Перицу !У овој земљи има много квалитетних , паметних и струцних људи и задњи је цас да се поцну огласавати !Моје постовање и постовање свих нормалних људи за овај текст .

Name

Горан

10.08.2018 09:31

Подршка Додику, Република Српска изнад свега, све се своди на покушај извођења револуције и смене просрпске владе те успостављање унитаристичке прозападне скаламерије. Неће проћи

Name

Ре Горан

10.08.2018 11:34

Како блијед коментар!!.Чак и вулгарна наспрам оваквог текста.

Name

Додик

10.08.2018 11:39

Не дам власт...не дам!!!

Name

Ре Горан

10.08.2018 12:31

Горане будало ста це нам дрзава гдје се убија народ. Народ испред дрзаве.

Name

ре за Горана

11.08.2018 08:02

Горане! Како се може влада називати просрпском на чијем је челу унука усташког сатника и нетјакиња часника 103 Дервентске бригаде ХВО-а? Па најмање трећина министара су из друга 2 народа који су на тим мјестима по закону. Није ли то помало увреда и за те људе. Ја разумијем да волиш овај режим, али размисли прије него напишеш. Ако је ово твоје виђење заиста просрпско, онда драги моји Срби бојим се да више лутамо него што се може и замислити. Правда за Давида!

Name

Илузија

12.08.2018 14:22

Која дрзава ? Где је дрзава ? Где ?

Name

Буцо

10.08.2018 06:44

Велики респект и цеститке за текст господине судија. У свакој ријеци се слазем са вама. Због свега побројаног досадасња власт у Српској треба да.буде смјењена Свака цаст господине судија Бранко, ово су биле ријеци струке и компетентнот цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

10.08.2018 07:46

Још у мају сам писао на овом порталу да се се прибојавам да ће Додик поентирати са овим случајем уочи самих избора. Довољно је да као смјени Лукача и остале , којима свакако истиче мандат па чак и некога да ухапсе за убиство Давида Драгичевића. Ако му то помогне да поново добије изборе онда ће те своје одлуке поништити и кренуће стравична репресија према свима.

Name

Кими

10.08.2018 10:59

Господин Перић, ријетка свијетла тачка у правосуђу БиХ.

Name

Ре Скептик

10.08.2018 12:25

Мислим да би најболи сценарио био да вам Додик преда власт , али неиде то тако , није 1945 на изборе брацо па како буде.

Name

Младен

10.08.2018 06:46

Ја очекујем да Давор се обрати Тужилаштву БиХ, што је и најавио прије више од мјесец дана. Или је ипак циљ свега замајавање народа и покушај прикупљања политичких појена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

10.08.2018 07:32

па цовјек је рекао да зна истину ста це му и суд и тузиластво!!!

Name

Јасмина

10.08.2018 08:07

Цовек зна, АЛИ так постен и искрен цовек не мозе да хапси и дизе оптузнице као и доказује за то треба они кони су плацени.

Name

Ре Бања Лука (близу Лактаса)

10.08.2018 08:47

Давор сигурно зна много ал ста вриједи кад правосудје не ради свој посао. Сви знамо да је Додик велики лопов зна и правосудје и ниста не подузима. Мислим да томе долази крај.

Name

Рск

10.08.2018 12:25

он да било ста зна или да мисли да је неко дјеловао би као стк је рекао ово је све губљење времена и манипулисање од опозиције 1000 прица је до данас измисљено и промијењено.

Name

Ре Бања Лука (близу Лактаса)

10.08.2018 12:29

Е ово је нова информација Додик контролисе правосудје , типицно за СзаПобједе.

Name

РАСПУЦХИН

10.08.2018 13:51

Зна и Перић да је Додик лажов и лопов па му све једно и даље подилази. Овај текст је управо покушај да се "великом баји" обезбједи излазна стратегија. Перић рече да добро познаје бају и све ове године је уз њега и његов режим а сада би да се малчице вади.

Name

МОРЕ

10.08.2018 19:01

Тужилаштво БиХ у овом тренутку није ништа боље ни професионалније. Нажалост. И они би "провели" истрагу онако како Додику одговара.

Name

Драгица

10.08.2018 06:48

Свака цаст на тексту управо сто сте написали Предсједник нетреба дс се пласи избора нека институције раде свој посао И он свој да стане у заститу свога народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгица

10.08.2018 06:48

Свака цаст на тексту управо сто сте написали Предсједник нетреба дс се пласи избора нека институције раде свој посао И он свој да стане у заститу свога народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Драгица

10.08.2018 12:30

Довољно је једном али ти си се навикла висе пута ?????

Name

ГОТОВО ЈЕ

10.08.2018 06:49

Давор се својим изјавама да га брига за име дрзаве и сликањем са антисрпским политицарима дубоко увукао у блато а то иде у корист додика и навлаци гњев народа сто додик користи са разлогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре готово је

10.08.2018 07:31

Ниси ти то добро сконтао.

Name

Ре

10.08.2018 07:38

Ајд се врати процитај поново напријед написано.

Name

Бл

10.08.2018 08:17

Тако је, Навлачи гњев народа. На првом скупу је било 10.000 бањалуцана, на другом 20.000 Мало ти размисли ко изазива гњев народа ако ниси тотално ретардиран

Name

Ре

10.08.2018 10:34

Прво није било 20.000..а друго довукли сте их пола из федерације босњака де мало се распитајте...зна народ све..не лазите.

Name

КАКО УВЈЕРИТИ НАРОД?

10.08.2018 11:52

Зна Додик о кога се огријешио у Бања Луци а хоће да ну иста вјерује...... Ја би му само поручио ако жели да се не "ДОГОДИ НАРОД НА ТРГУ" и да даље НАРОД ВЈЕРУЈЕ ЊЕМУ нека послуша ВУЧИЋА КОЈИ ГА ЈЕ У ЗАДЊЕМ КОНТАКТУ ПОСАВЈЕТОВАО следеће:1. посмјењуј у МУП-у све који су били у вези ЗАТАШКАВАЊА И ПРИКРИВАЊА ИСТИНЕ, 2. смјени главног тужиоца и судију који воде ЗАТАШКАВАЊЕ ЗЛОЧИНА (ако по теби постоји), 3. јавно изађи пред СВОЈ НАРОД и саопшти да са ПРИКРИВАЊЕМ ИСТИНЕ И ПРАВДЕ НЕМШ НИШТА. Што год се више будеш правдао СВОМ НАРОДУ све си кривљи (стара пословица).НЕМА ТИ СПАСА ИЗГУБИО СИ ПУНО ОНИХ КОЈИ СУ ТИ ДО САДА НЕПРИКОСНОВЕНО ВЈЕРОВАЛ!

Name

ЗА ОТОВО ЈЕ

10.08.2018 12:19

ТИ СИ ИЗГЛЕДА ОДАВНО ГОТОВ АЛИ СА ПАМЕЋУ, ПРЕВИШЕ ТИ ЈЕ ШУПЉА ГЛАВА ДА БИХ МОГАО ДА ВИДИШ ШТА СЕ ДЕШАВА. ДАО ТИ БОГ ДА ТИ БУДЕ ИСТО КАО ДАВОРУ ПА ДА ЧУЈЕМО ТВОЈЕ ИЗЈАВЕ, ЛУДАЧЕ ЈЕДАН АКО ИМАШ ИМАЛО МОЗГА ПА ДА РАЗМИСЛИШ МАЛО ЗАР СЕ ИШТА У ЖИВОТУ МОЖЕ ПОРЕДИТИ СА ДЈЕТЕТОМ. КАКВЕ ТО БУДАЛАШТИНЕ ПРИЧАШ. БОЛИ ЊЕГА БРИГА У ЧИЈУ ШТА КОРИСТ ИДЕ ЊЕГА ИНТЕРЕСУЈЕ САМО ИСТИНА И НИШТА ВИШЕ, САМО ИСТИНУ ТРАЖИ ЗА СВОЈЕ ДИЈЕТЕ МОНСТРУМЕ ЈЕДАН НЕВИЂЕНИ. ПРЕПАДНУТИ БАШ ЈЕ ИЗГЛЕДА ГОТОВО КОЛИКО СИ ПЛАЋЕН ДА ВАЉАШ ГЛУПОСТИ.

Name

ре ре готово је

10.08.2018 12:32

А како си ти сконтао , Балтазар.

Name

Ре РЕ

10.08.2018 13:10

Мој друзе . Није битно има ли 20 000 или 20 људи који тразе правду. Битно је ко је направио неправду. А не заборави да је и Спартанаца било 300 па сјебасе 40 000 перзијанаца.Нико Додика не оптузује за убиство али он мора бити председник свих нас а не само СНСД-а и министар мора бити министар свих градјана а не само СНСД-а у томе је проблем . Због једног гузоњиног сина пропада цијела странка . Ко је он кад је вриједнији од свих па неце да га изруце.

Name

Горан

10.08.2018 06:51

Правда за Давида Подршка јадној породици Каран и остали мајмуни марс у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СВИМА

10.08.2018 10:51

Ста сте се успандрцали давор је одавно процитан а нека га нека јос пљује по српској а зна се ко га подрзава-само ста це послије избора јер додик гаси опозицију.

Name

Ре Ре Свима

10.08.2018 11:35

Ти се не задржавај на оваквим текстовима. Прескоции иди даље.

Name

ЗА ГОРАНА

10.08.2018 12:26

ШТО ТИ ЈЕ ЈАДНА ПОРОДИЦА КАРАН НЕК СЕ ЗАХВАЛЕ СВОМЕ ДР. КАРАНУ. ПОДРШКА РОДИТЕЉИМА ДАВИДОВИМ И ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Name

ЗА РЕ СВИМА

10.08.2018 12:40

ОДАКЛЕ ТИ ТОЛИКА ПАМЕТ ГЛУПАНЕ ЈЕДАН, РЕКО ДА И НАМА ПОСУДИШ МАЛО ТИХ ТВОЈИХ ГЛУПОСТИ, ОПОЗИЦИЈА ВАС ЈЕ ВЕЋ УГАСИЛА ШТО СТЕ ТОЛИКО УСПЛАХИРЕНИ И ПРЕПАДНУТИ, ДОШЛО ЈЕ ВРИЈЕМЕ КАД СЕ ПОШТЕНИ НАРОД ПРОБУДИО. ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ У ОКТОБРУ ТОТАЛНИ КРАХ. ИСТИНА И ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ПОДРШКА ЊЕГОВИМ РОДИТЕЉИМА.

Name

КСС

10.08.2018 06:52

Господине Перићу,хвала Вам за ово мишљење јавно изнесено,толико људско а и професионално,у коме је сажето све оно што мислимо и осјећа о.Посебно Вам хвала што сте људски заштитили несретног Оца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

10.08.2018 06:55

Кад тужилаштво разоткрије случај многи ће остати без текста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гојко

10.08.2018 07:29

Ти мислиш да ће тужилаштво професионално урадити посао? Даај Боже.

Name

Ре Гојко

10.08.2018 09:52

Само кад разријесе функције комплетан тузилацки кадар у РС и поново изаберу цасне и струцне професионалце на ограницени мандат. Ови садасњи неце ријесити ниста.

Name

Ре Ре Гојко

10.08.2018 12:35

Па знамо вец од поцетка да вам није до ИСТИНЕ него до промјене власти , али то мора да се заради.

Name

Ре

10.08.2018 06:55

Није тацно да никог није смијенио,.Смијенио је 2013 те министра здравља Др Слободана Станица, али вјероватно јер је постено радио и мислио својом главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

11.08.2018 08:27

Министар Станић је у свом кратком мандату направио милионске уштеде у набавци пар неопходних цитостатика што се никако није свидјелу министру у сјени да га не спомињем (познат као гробар здравства у РС) Убрзо по том, кад су доведени у питање милионски послови тражена је хитна смјена др. Станића што је и учињено сва је прилика смс-поруком. Нама који по нешто разумијемо у функционисању система здравства остаје да се дивимо израженој храбрости др Слободана Станића. Надам се да ће ту чињеницу да има у виду следећи мандатар који неће доћи из просвјете него из привреде или институције гдје се ствара новац на реалним основама, а коме ће мандат повјерити новоизабрани предсједник свих нас Вукота Говедарица.

Name

Лактаси

10.08.2018 07:01

Свака част аутору на овом тексту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изузети

10.08.2018 07:03

Овај предмет треба изузети ФБИ И ријесити. Нема код нас Срба рјесења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

10.08.2018 07:05

Овако размисља сваки родитељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

10.08.2018 07:08

Господине Перићу, свака Вам част. Овако мисле сви поштени грђани. Браво, браво,браво!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

10.08.2018 07:16

Држава се тешко огријешила о Давора Драгичевића и нема право да било шта од њега тражи. КРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

10.08.2018 07:54

Држава мора да се издигне изнад лоших људи у свом систему и ријеши овај случај објави имрма убица и осуди их на робију.Ако то неуради правни систем пада и на снагу ступа обичајно право.Крвна освета у нашем народу је познати метод изравнамја рачуна.Да се невратимо 200 година назад ми морамо као народ схватити да ово што имамо неваља и морамо се мијењати и ми и власт.Морају доћи морални и честити људи у полицију и правосуђе и морају се вратити морална начела у народ и образовање.Ово сада је ријалити шоу најокрутнијих режисера који убијају дјецу и покушавају да затру сваки покушај тражења правде и истине.

Name

За ало

10.08.2018 11:36

Не мозе дрзава да објави имена убица ако се убиство није ни догодило а сто је неупоредиво вјероватније него да јесте.Уосталом и у много уредјенијим дрзавма један број убистава остане нерасвијетљен.

Name

Ре За Ало

10.08.2018 13:28

Питај Додика какву он има информацију о овом слуцају.

Name

www.независникандидат.инфо

10.08.2018 07:27

Стручно, аналитично и објективно! Путоказ и како је требало радити и како се није требало радити. Али, путоказ и како сада радити, јер за истину и правду никада није касно!!! Зашто се случај несрећног Давида претвара у случај Давора Драгичевића!? хттпс://т.цо/6хВСи6Ф5К7

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

10.08.2018 07:33

ВРХУНСКИ ТЕКСТ ТАЦНО У ЦЕНТАР.БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

10.08.2018 07:37

Доста висе дизања у небо том лику давору,дизете му реп,мисли да је битан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Очигледно

10.08.2018 07:59

Само потврђујес оно што је човјек написао. Заборављате Давида, а бавите се Давором.

Name

ЗА М

10.08.2018 12:54

МОЖДА НИСИ ЗАВРШИО ИМЕ ДОДАЈ АЈМУН ЈОШ МОЖДА ЋЕ ТИ БОЉЕ ЛЕЋИ, АЛИ ОВИМ ВРИЈРЂАМ ЈАДНУ ЖИВОТИЊУ. ТИ ИЛИ СИ УБИЦА ИЛИ САУЧЕСНИК ДРУГО НЕ МОЖЕШ БИТИ ДОК ОВАКО ПИШЕШ ЉИГАВЧЕ ЈЕДАН. А ПРЕПАО СИ СЕ СВОЈОЈ ГУЗИЦИ ТАКО И ТРЕБА ИСТИНА СЕ КАД ТАД САЗНА, АКО ИМАШ ДЈЕЦУ ЈА КАО РОДИТЕЉ ЖЕЛИМ ТИ СА СВЕГ СРЦА НЕК ТИ БУДЕ КАО И ДАВОРУ ПА ДА ВИДИШ КАКО ДУША БОЛИ АКО ЈЕ УОПШТЕ ИМАШ МОНСТРУМЕ ЈЕДАН. ЈЕСТЕ ДАВОР БИТАН И ТЕ КАКО НЕКА МУ БОГ ДРАГИ ДА СНАГЕ ДА ИЗДРЖИ И ДА САЗНА ИСТИНУ ЗА СВОЈЕ ДИЈЕТЕ. УВРИЈЕДИТЕ СЕ КАД НЕКО СПОМЕНЕ ВАШУ ДЈЕЦУ ОДМАХ НАСТАЈЕ ПОМЕТЊА. ПА ГОСПОДО СЛАВНА КАД СУ ВАМ ВАША ДЈЕЦА ДЈЕЦА ОНДА ЈЕ И ДАВИД ДИЈЕТЕ СВОЈИХ РОДИТЕЉА. СА СВОЈИМ ПРЉАВИМ УСТИМА НЕ УЗИМАЈТЕ ДАВОРОВО ИМЕ У УСТА, ОПОГАНИЋЕТЕ ЧОВЈЕКА ТИМ СВОЈИМ ПРЉАВИМ УСТИМА. ТАКВИМ КАО КО ТИ ЈЕ МЈЕСТО УЗ ТОР ПА ТАМО ЛАЈ КОЛИКО ХОЋЕШ И МЛАТИ ТОМ СВОЈОМ РЕПИНОМ. НА СВЕ ЛИЧИШ САМО НА ЧОВЈЕКА НЕ.

Name

БЛ

10.08.2018 07:40

Ј***о вас Давор висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ - знаци близу Лактаса

10.08.2018 09:12

Јеси ти то Лукац?

Name

ЗА БЛ

10.08.2018 13:01

ХАЈДЕ ЂИЛКОШУ ЈЕДАН КРКАНСКИ И ЈА САМ ИЗ БЛ. ВЕЋИНА БАЊАЛУЧАНА НЕ МИСЛИ ТАКО ЈЕР СУ ЉУДИ. ЈЕЛ ТИ КРИВО ШТО СИ ТИ СОРТА А МИ СМО НОРМАЛНИ ЉУДИ СОТОНА ЈЕДНА НЕВИЂЕНА. ПРПА ГУЗИЦИ УБИЦО ИЛИ САУЧЕСНИЦЕ, АКО БОГ ДА ЗАКУЦАЋА МАЦА НА ВРАТА УСКОРО ПА ТЕ СТРАХ. ШТО СИ ТО ЧИНИО КАД СЕ БОЈИШ, СИЛО ЈЕДНА НЕЧИСТА. ДОЛАЗИ АКО БОГ ДА ОКТОБАР А ПРАВДА СТИЖЕ КАД ТАД. ИСТИНА И ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

БЛ

10.08.2018 07:42

Ј***о вас Давор висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.08.2018 08:20

јб** те онај ко те плаћа.

Name

Ко о коме

10.08.2018 21:40

Тешка мука тебе натерала да пишеш псовке по порталу и то за Давора. Грозота!

Name

маки

10.08.2018 07:46

Ко год је икада гласао за ову Будалу Додика , је будала пер екселенце ..јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

10.08.2018 07:47

Браво за госп. Перића али браво и за Независне новине, кад су скупили храбрости да ово објаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иуре

10.08.2018 07:47

Увазени господине Перицу, који интелектуалац (истински) и приде постен цовјек, је могао икада озбиљно схватити Милорада Додика???? Зар Вама својевремено није било јасно да је он мали цовјек који зели да се доцепа велике теме? Погледајте његове прве сараднике и много тога це Вам се реци о њему. Зар му нисте бас Ви помогли да доведе своје qуаси кадрове у правосудје?? У медјувремену је велика стета нанесена у свим сегментима, толика стета да нико озбиљан и добронамјеран не види нацин за излаз из ове ситуације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

10.08.2018 08:37

Врло наиван поглед на ствар, иако из срца. Испаде сад Додик дуса једна, не зна ниста око тога, необавјестен ста му раде иза ледја?! Ма дајте молим вас! Зна он добро све, његов нацин владавине је и довео до оваквих појава и криминалаца! Наравно да није директан кривац, ал ИНДИРЕКТНО је врло крив! Па онакве изјаве, даај....

Name

Фолклор

10.08.2018 07:56

БРАВО..ДРЗАВА НЕ ДА СЕ ОГРЕСИЛС,јос се шпрда са оцем Давором..Отац ако и рекне понекада неповезано,и неукусно,то је Гњев,и Вапај,за исзном за разлику од Преседника он није Политичар,нема ни шмикере,савјетнике,сто бих се народни рекло ту СКУПУ пратећу опрему.О мозе и да лупи неповезано..А КАДА ВАМ Преседник лупа то је вец забрињавајуће..Ово је дно дна,и мислим да се заиста види да су поједине покварене марионете на фукцијама ПРИВАТИЗОВАЛЕ РС,ал у својим главама,годинама сује мислили да су моћници и власници РС.Ово је узас од понасања Дрзаве,безвласће,мора се РС. Потхитно како бих омладина,,рекла за моб,тел,рестартовати..Милораду сваста стаје под капу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуца цуца

10.08.2018 09:03

Конацно да један врсни познавалац права, правосудја, тузиластва, а и насег комплетног стања казе све у брк и Милораду и осталим полтронима. Јасно гласно и цестито. СВАКА ВАМ ДО НЕБА ГОС. БРАНКО И ДУГО НА ЗИВЈЕЛИ. Ста цемо сад пресједнице на тебе је да бацис карту

Name

Б. Бабић

10.08.2018 08:09

Г. Перић,од Вас, доста више. За правосуђе БиХ је најбоље било да се нисте никад вратили. Зашто. Зато што све наопако ствари које помиње те у тексту, плод су Ваших реформских захвата. Зато је најбоље да сте остали Компањони поскарало. Вријеме потврђује да сте Ви на челу правосуђа,.тотални промашај. Не заборавимо да је Вас и проф. Бабића окроиссо ВП за БиХ. Зато се проф. Бабић одужио код ретроаквивне примјене закона. Поред вас два, штету ТС асу нанијели и г. Новковић и г. Симовић. Зна се они из СДБ, али имају заслуге у ФБиХ, код ратних. Дакле, поштовсниг. Перић, најмање Ви имате право да моралиштете у ситуацији у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Б.Бабиц

10.08.2018 10:13

Тацно. Направио је Периц доста гресака док је био у ВСТС али је један од ријетких који је то јавно признао (посебно код избора кадрова за руководеце функције). Али то су греске а ови сто сад раде раде то свјесно, намјерно, циљано. Све ово сто писе је тацно, истинито и користи да се и те његове али и садасње стање покуса поправити. Ако је то икако могуце. Друге не цујем да казу да су гријесили. Цеститам Перицу на скенирању друственог стања и дијагнози. Терапију Је теско одредити а и пацијент је одбија.

Name

Сана

10.08.2018 11:00

Људи да ли постоји родитељ који би крио ко му је убио дјете дај те људи немојте висе бити смијесни, нека се јави онај ко би цутао.

Name

О да

10.08.2018 11:01

Управо тако како писете. Јесте судија Перуц признао, ја га изузетно цијеним, али заиста ми није јасно засто се својевремено приклонио Додику. Па ко иоле паметан, нормалан и при здравој памети мозе изабрати Милана Тегелтију за предсједника суда и то највецег суда у Српској???? Тиме су овом хостаплеру отворена врата за долазак на цело правосудја, након цега је увукао сав криминални миље у правосудје. Па цовјеце сваки криминалац зна ко це бити изабран за судију и тузиоца прије но сто се то објави!!! Правосудје је затровано и без нове реформе нема излаза. Ми, на залост, немамо ниста од Перицевог признања.

Name

Ре Сана

10.08.2018 11:42

Јеси ли икада разговарао/ла са Давором?? Познајеш ли га или тек онако мислиш да треба узети пуску и почети убијати около. Ради сто зна,што може и како најбоље зна.

Name

Немања

10.08.2018 08:40

Ако има доказе нека изађе са њима,а ако нема (а очито нема) онда нека ћути. Доста је више глуматања и показивања песнице.Јебао вас ОТПОР. За 1 Мај г-дин Драгичевић роштиља са друштвом,пије пиво и смеје се,а после тога иде на трг и плаче пред народом.Који је то демагог. Жао ми је што је изгубио дете (не дао драги Бог никоме),али он је све то добро уновчио и изгледа да му прија популарност. Додика не волим и једва чекам да заврши иза решетака,али не желим да то буде тако што ће му неко нешто исконструисати.Желим да одговара пред лицем правде без подметања. Па зар да нам на власт после дођу људи који подмећу,инструишу и лажно оптужују?Па већ имамо такве на власти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2018 09:16

Отријезни се ти Немања па онда дискутуј.

Name

Сандра

10.08.2018 09:19

Ово је тачно.Свака част, Немања.

Name

РЕ НЕМАЊЕ

10.08.2018 09:31

КАКО СИ ТИ ГЛУП ЦОВЈЕК. ПЛИТКО РАЗМИСЉАС. ЦОВЈЕЦЕ, КОМЕ ДА ПРЕДОЦИ ДОКАЗЕ, КОМЕ ДА КАЗЕ СВЕ СТО ЗНА??? СТА ЦЕ МУ ТО ВРИЈЕДИТ??? ОВДЈЕ ЈЕ НАПИСАНО СТОТИНЕ КОМЕНТАРА НА ОВАКАВ КАО СТО ЈЕ ТВОЈ, И РЕЦЕНО ,ДА ЈЕ ОТАЦ ПОКОЈНОГ НИКОЛЕ ДЈУРОВИЦА ПОКАЗАО И ДОКУМЕНТОВАО СВЕ ДОКАЗЕ ,ДА МУ ЈЕ СИНА УБИО БИВИСИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ,ЦАДЈО,. И СТА СЕ ДЕСИЛО? НИСТА!!! СТА ЈЕ ТИМЕ ПОСТИГАО? НИСТА!!!!!!!!!! РАЗУМИТЕ ВИСЕ, ВИ СТО СТАЛНО ПИСЕТЕ ,,НЕКА ИЗНЕСЕ ДОКАЗЕ,, ... МА КОМЕ ЦЕ ИХ ИЗНИЈЕТИ ЉУДИ? СВЕ ЈЕ ТО У СПРЕЗИ. ЊЕМУ ОСТАЈЕ САМО ОВО СТО И РАДИ ИЛИ ДА ИДЕ КУЦИ И ПЛАЦЕ ИЛИ ДА СЕ УБИЈЕ. .

Name

ре немања

10.08.2018 09:31

Немања, прекомпликовано је то за тебе. Коме да достави доказе...КОМЕ !?!

Name

Wодолија

10.08.2018 09:35

Немања, реци отворено ста те муци.

Name

Ре Немања

10.08.2018 11:04

Нити знас Давора, нити си познавао Давида, нити зивис у Српској али ето дробис овдје на порталу јер ти се мозе. Давор је 1.маја био у.манастиру Лепавина и немој да пискарас висе такве глупости. Гдје си ти био.1.маја???

Name

ре Немања

10.08.2018 12:18

браво за коментар!

Name

Посматрач

10.08.2018 09:10

Свака част на тексту и велики поздрав цијењеном господину Перићу. Посебно ме се дојмила једна реченица која гласи:" овакво иступање дискредитује и наратора и институције....." у потпуности се слажем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сана

10.08.2018 12:20

Па нека казе ко је па цемо видјети ста це бити бар је покусао само лапрда а продао се само тако.

Name

Са стране

10.08.2018 09:18

Давор Драгичевић има сва права овог света да инсистира на расветљавању нсмрти његовог сина. У свему томе треба да има подршку сваке разумне особе, без обзира на доб, пол, веру, нацију. Но, давор Драгичевић треба да престане да упућује претње типа "избора неће бити". То не да му неће помоћи у тражењу истине, него ће олакшати посао онима који би ту истину да замету под тепих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА ЗА СВЕ

10.08.2018 09:23

СВАКА ЦАСТ ГОСПОДИНЕ ПЕРИЦУ. СВЕ СТРУЦНО И ПРОГЕСИОНАЛНО РЕЦЕНО. ТО ЈЕ ТО. НЕМА СЕ СТА ВИСЕ РЕЦИ НИ КОМЕНТАРИСАТИ, ВИ СТЕ СВЕ РЕКЛИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрални

10.08.2018 09:48

Бранко зив ти и здрав био,редовно цитам твоје колумне а цини ми се да би их трбали цитати и они који нису нетрални како у овом слуцају тако и у многим другим.ово сто си написао не треба додати али ни одузети ни једну ријец,свака ти цаст да је бог дао да си пресједник и суда встс-а и туилац,знам да је то немогуце али јос једном морам поновити да сам одусевљен како си то образлозио.писи цесце и о овој и другим правницким темама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фан

10.08.2018 10:51

Само тако Бранко. Скенирај мало Миланове руководеце кадрове, какве су им референце од средње сколе па до правосудног испита и на цију стету су изабрани. Они су канцер правосуђа, а остало на доле су метастазе. Браво на тексту али ако има ко да цита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.08.2018 10:58

Па ви стварно нисте нормали, ово је пхотосхоп!! Ста то радите???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

10.08.2018 11:04

Због утицаја политике на рад полиције, полиција је под птитиском направила неколико гресака. Актуелној власти замјерим тај утицај на пилицију који никада до сада није био овако изразен. А сто се тице трагицног догадјаја, то је несретан слуцај. На оној конференцији за стампу све је објасњено. Све је рецено и нико до сада ниста није демантовао неким конкретним доказом. Полииција је због тог притиска направила греске у изјавама. Све касније је било спиновање јавности и извртање цињеница. Полиција је погријесила сто је дипустила окупљања на тргу без одобрења. Прекрсили су тиме закон. Свако има право да организује скуп у складу са законом па и овај цовјек. Оцу се не мозе ниста замјерити. Он се никад неце помирити са губитком дјетета. Све је то нормална и природна реакција родитеља. Проблем су други хускаци и лесинари који су користили тај трагицан слуцај за неке друге циљеве. Господин Периц је радио како је радио. Сад му вјероватно треба нека позиција и то је разумљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2018 11:50

Како Ви то фино поједностависте!! То што сте написали је спиновање и извртање ситуације и чињеница. Осим тога нисте у току ни кад су Ваши кадрови у питању. Знате ли да Цераниц мијења дрес?? Видите то па и Ви лаганице.

Name

Посматрач

10.08.2018 13:10

Ај молим те промјени ник и не криј се стално под називом посматрач.

Name

За Сандру

10.08.2018 11:14

Јеси ли ти мати?Кога ти вриједјас?Стиди се земље по којој ходас!Давор је стварао ову земљу да би зивио у њо са својом дјецом.Ти би радосна била кад би он престао јести и пити!Мислис да би ИСТИНА И ПРАВДА нестала,еее....да знас НЕЦЕ НИКАД,и стици це,а ти цес и даље бити олос коју ниста не дотице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2018 11:51

Цему таква реакција?? Он или она можда тако не мисли, али то ради еx оф.

Name

Рогатица

10.08.2018 11:33

Сви смо ми помало лопови, е кад би ове. " поштене" само допало, гдје би им био крај. Нек први баци камен онај који никад није барем мало закинио државу. Ја сам избегао казну из саобраћаја, јер нисам примао позив и застарила је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Миланка Логицара

10.08.2018 13:33

То си она појава стедњег рода. Коментари су ти плитки. Као и твој ум.

Name

јана

10.08.2018 12:14

Институције, треба да раде свој посао,а не раде. Маните се коментара, како било ко треба жалити своје дјете, Да ли заиста мислите ,да сте бољи родитељи ,да се то дешава другима,да би ваше дјете (недај боже да му се деси исто што и Давиду ),неко више жалио од вас.За ради чега ,врјеђате родитеље?Зар вама није у интересу да позовете надлежне да ријше овај случај,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

10.08.2018 15:32

Грешка, држава се овдје још није ни умијешала. Цијело вријеме на сцени је РС, а не БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илузија

12.08.2018 14:24

Ако су '' дрзава '' појединци који се баве криминалом , онда је то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илузија

12.08.2018 14:28

Хвала ТВБН сто редовно известавате о новостима око нас , поготово сто сте подрзали Давора Драгицевица у најтезим тренуцима . Док неке телевизије преносе само оно сто зели да поруце Додик и његов дрзавни и полицијски апарат.

ОДГОВОРИТЕ