Видео: "Шта да је неко добио срчани удар на терену?!"

Елина Свитолина, пета тенисерка света, реаговала је на повреду противнице Михаеле Бузарнеску на WТА турниру у Монтреалу.

Тенис 10.08.2018 | 21:30
Видео: "Шта да је неко добио срчани удар на терену?!"
Бузарнеску је доживела тешку повреду у трећем сету дуела са Свитолином, када је у покушају да стигне једну лоптицу, незгодно стала и страдао јој је скочни зглоб.

Остала је на терену у сузама, а потом је стадион напустила у колицима.

"Могла сам одмах да видим да је у питању изузетно озбиљна повреда. Билас ам шокирана, она је патила због болова. Нисам знала шта да радим", рекла је Свитолина.

Украјинка је додала да постоје решења да се повећа безбедност играча на терену.

"Мислим да би требало да увек поред терена имамо неколико људи који имају медицинско знање јер судија и ја нисмо знали шта да радимо у оваквој ситуацијји, када је повреда била изузетно озбиљна".

У томе би могли да учествују и сами тенисери, ако би се мало више едуковали.

"Можда би играчи требало да похађају одређене курсеве или нешто слично, како би знали како да се понашају у оваквим ситуацијама. На пример, шта да је неко доживео срчани удар? Морате да реагујете у следећем минуту, а не да сви чекамо пет-шест минута да неко од лекара стигне".

За крај, поновила је да је тенис често сувише напоран због многих путовања, дугих мечева итд…

"Под константним смо притиском све време, а и услови умеју да буду тешки. Ако је много топло, не знате шта може да вам се деси. Мислим да све то мора да се поправи", закључила је Свитолина.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар