Власт 'прецртала' официре ВРС

Старјешине Војске Републике Српске су потпуно занемарене, а однос Министарства рада и борачко-инвалидске заштите је непримјеран, оцијењено је на конференцији за новинаре која је одржана у Бањалуци.

Република Српска 08.08.2018 | 22:55
Власт 'прецртала' официре ВРС
Више од 80 одсто ове борачке популације нема ријешено стамбено питање и живи у условима недостојним човјека, тврде у Организацији старјешина Војске Републике Српске. Навели су и примјер пуковника Видоја Благојевића, који је након одслужене казне Хашког трибунала без крова над главом.

Са проблемима су, кажу, упознали и предсједника Српске, али и ресорног министра, међутим, рјешења нама. Нас, који смо бранили и стварали Републику Српску су прецртали, истичу старјешине.

„Министар Савановић мора да схвати да његова улога није само да се слика на парастосима широм Српске, већ да рјешава питање свих бораца и предлаже одговарајућа законска рјешења. Организација старјешина осуђује овакав непатриотски однос Министарства за борачка питања према старјешинама које су носиле Организацију Војске Републике Српске“, рекао је предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Милован Милутиновић.

Из Организације старјешина Војске Републике Српске указују на расипање новаца. Најављују да ће затражити детаљан преглед утрошка огромних средстава Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

(БН телевизија)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

дусанцули

08.08.2018 21:16

Већина тих официра су погонско гориво овог режима и што је најважније, окренули су ледја војницима које су водили од 91-95 зарад ситних привилегија. Дал их је срамота? Нема шансе, јер то су у души увијек остали Титини војници. Да их данас питаш, Југославија или Србија, односно Република Српска, сви ће ти кришом рећи, ми смо Титина војска. И послије свега што се десило, они неће и не могу промјенити мишљење. То је браћо Срби, тешка патологија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Официр

08.08.2018 21:48

Који си ти говнар, да само знаш.

Name

Игипоп

08.08.2018 22:02

Издавали једни друге да не иду у Хаг. Током рата сверцовали итд. Мос на прсте набројати цасне и постене

Name

дусанцули

09.08.2018 00:43

Официру, држава ти се распала пред очима. Хрвати и Словенци су ти развалили државу заједно са твојим колегама официриам хрватске и словенске националности, а ти си покуњено гледао а можда им и махао када су одлазили из касарни не схватајући да исти никада нису били југословени као ти.

Name

Ре "Официр" РАСПУЦХИН

09.08.2018 05:51

Шта се Ви љутите? Па човјек је рекао сушту истину. Први вам је тај Милутиновић стари Брозов "безбедњак" а наставио је служити црвене па тако и "великог бају". Зар ви "официри" мислите бацати народу прашину у очи и тражити привилегије које сте имали код Броза? Наравно , постоји један број часних официра али то је или по казаматима или на гробљима. Можда је боље да се спустите на земљу и да објелоданите ко су међу вама били шверцери , издајници и кукавице па да одвојите жито од кукоља.

Name

А

08.08.2018 21:28

Шта вам ради удружење? Имате их некаквих 1001- но. Мислим што се до сад нисте оглашавали већ сад пред изборе. Можда сад и ви шта зголубите, а. Све голи лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.08.2018 21:45

ОВО ШТО СТЕ РЕКЛИ ЗА САВАНОВИЋА СВАКА ВАМ ЧАСТ СВЕ ЈЕ ИСТИНА. ТО БУДАЛА САМО НЕ ВИДИ.САМО ХОДА ПО ПРОСЛАВАМА И ПОЛАЖЕ ЦВИЈЕЋЕ . ВИ СТЕ РАТОВАЛИ ДА ГЛЕДАТЕ ТЕ МЕШЕТАРЕ И УВЛАКАЧЕ.СВАКА ВАМ ЈЕ НА МЈЕСТУ.ОН НЕМА НИ СТИДА НИ СРАМА.УМИСЛИО ДА ЈЕ БИТАН .ГАДЉИВ ЈЕ ОДВРАТАН.КАКО ИХ САМО ТАКВЕ НАЂУ.ГОЛИЋКА,МАЈКИЋКА,САВАНОВИЋ СВИ ОСТАЛИ УМИШЉЕНИ ПОЛТРОНИ.ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ЧАСНЕ БОРЦЕ И СТАРЈЕШИНЕ А БОРЦЕ УВЛАКАЧЕ ДА НИКАДА ВИШЕ НЕ ГЛЕДАМО.У СТВАРИ НИ У РАТУ НИСУ БИЛИ БОЉИ.У МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ ,АКО ТО НИЈЕ У МИРУ КАКО ЈЕ МОГЛО БИТИ У РАТУ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја.....

08.08.2018 23:11

А ,гдје сте то ви били када су Борцима .....скидали и умањивали ,пензије и инвалиднине ,па и у ,рату вас је вецина била по којекаквим командама ,да леко од прве линије ....и сад се јављате ,ви сте себе давно отписали не цинеци ниста ,вама је Цургуз ком ,батаљона био ,све и свја да не казем главни баја .

Name

ОФИЦИР

09.08.2018 01:01

ОВАЈ РАТ СУ ИЗНИЈЕЛИ РЕЗЕРВНИ ОФИЦИРИ.СВАКА ЧАСТ И АКТИВНИМ ОФИЦИРИМА КОЈИ СУ СЕ ПРИКЉУЧИЛИ 1992.НЕЗНАМ КОЛИКО ЈЕ ТАЧНА БРОЈКА НЕГДЈЕ ОКО 12%ПОГИНУЛО ЈЕ ОФИЦИРСКОГ КАДРА. САВАНОВИЋА НЕКА ЈЕ СРАМОТА ДО ДЕСЕТОГ КОЉЕЊА И ГДЈЕ СЕ ОН ПОЈАВИ НА ОБИЉЕЗАВАЊУ ОДМАХ НАПУСТИТИ. НИШТА БОЛЕ НИ ЗА САВЧИЋА. ВИ КОЈИ ПАМЕТУЈЕТЕ РАТ СЕ НЕ МОЖЕ ВОДИТИ БЕЗ ЖРТАВА.ОФИЦИРИ СУ НЕЗАХВАЛНОМ НАРОДУ СЛУЖИ ЛИ КАО ДЕЖУРНИ КРИВЦИ.КАДА БИЛО ДА БИЛО САМИ ЋЕ ТЕ СЕБИ КОМАНДОВАТИ. ШТА ОВО УДРУЖЕЊЕ ИМА СА ИЗБОРИМА НЕКА СВАКО ГАСА ПО СВОЈОЈ САВЈЕСТИ. ОДМАХ ПРЕТВАРАЈ У ПОЛИТИЧКИ МАНИР.

Name

БАЊА ЛУКА

08.08.2018 22:50

Јесу вам и Билбија и Орић српски официри Србска част тј Србска нечаст пуко си Миле са свим тим сљамом око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА МАЈУ

09.08.2018 08:29

УПРАВУ СТЕ, АЛИ ПОЛИТИКА ЈЕ ПРОСТИТУЦИЈА.ИМА ЛА ЈЕ ЕШАЛОН ОФИЦИРА ЧИЈА ЈЕ КОМАНДА БИЛА ЗАМНОМ. И КАДА ЈЕ РАТ ЗАВРШЕН ОДБАЧЕНИ СУ.ДРУГИ ЕШАЛОН ЈЕ БИО КУХАРСКИ И ПОЛИТИЧКИ, ВЈЕРСКИ И КЛИМОГЛАВИ КОЈИ СУ ДОШЛИ НА ПОЛОЖАЈЕ И СЛИЈЕПО ИЗВРШАВА ЛИ ПОЛИТИКУ КОЈУ СУ ЧИНИ ЛИ РЕТНИ ДЕЗЕРТЕРИ,ПРОФИТЕРИ И ЛИФЕРАНТИ. ПОСЕБНО СУ СЕ БОРИЛИ ДА НАС ШТО ВИШЕ ИСПОРУЧЕ ХАГУ И ОПТИЗЕ ПРЕД СУДОВИМА БиХ. ЖИВОТ РАТНОГ ОФИЦИРА КОЈИ ЈЕ БИО НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ У РОВУ ЊЕГОВ ЖИВОТ НЕБИ НИКОМЕ ПОЖЕЛИО. ПРОЧИТАЈ ТЕ ЈОШ ЈЕДАНПУТ КЊИГУ,, СВЕ ЋЕ ТО НАРОД ПОЗЛАТИТИ,, ОД ЛАЗЕ ЛАЗАРЕВИЋА И ОНДА ЈЕ ЗАПАЛИТЕ ЈЕР ТОЧАК ИСТОРИЈЕ СЕ ОКРЕНУО ЗА ЈЕДАН ВИЈЕК И НИШТА СЕ ПРЕМА РАТНИКУ НИЈЕ ПРОМЈЕНУЛО.

Name

горан

09.08.2018 05:52

Укинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

09.08.2018 07:35

Е моји срби ,дај србину власт па цес видјет какав је цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир Поповић

09.08.2018 08:14

ја сам поручник по чину резервни имам статус борца прве категорије ком ћете у 4 л.п.батаљону 2 л.п.мајевичке бригаде командовао сам четом 3 године на бироу рада сам од 20.06.1996 године никад није ми нико понудио било какав посао у Зворнику оболио сам немогу у инвалидску пензију комисија ме одбила 2012 године са својим стручним спремом могу радити пуно радно време 8 сати саобраћају школу и кв.возач тад сам имао 57 напунио сам 18.05.2018 пуни 60 година немам Прово до 2019 на мјесечни додатак живим са супругом од социјалне помоћи радио сам свугде код различитих приватника у току рата сам оболио хронични реуматар примио сам 155 марака на годишњем нивоу као и сви остали борци нисам ни у каквој борачкој организацији генерал Савчић кад је изабран мислио сам нешто ће се урадити поздрав свим официрима активним и резервним и борцима од званог попа са Мајевице

ОДГОВОРИТЕ
Name

0001

09.08.2018 08:26

Шта млати овај Милутиновић он И њему слични што бучу по тв покрали су од овог народа све што се покрасти може тузакали државу која их је плаћала за годисње одморе регреса топле оброке и све то наплатили а наводно били у рату а породице вецине њих у србији.Неки потпароли сминкерски официри ко паунови се шепурили док већина војника није имала ни униформу,сад они нешто траже.како их није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

09.08.2018 09:46

Интересантно, неки дан сте нападали Лукача да је уновчио свој патриотизам , а сада подржавате оне који хоће да га уновче. Зар и само нисте писали како се у рат није ишло да би то касније наплатио....

ОДГОВОРИТЕ