Радар не ради пуне три године

Влада Републике Српске, преко пријатељске фирме Проинтер набавља два нова радара, а у међувремену камера на магистралном путу Бањалука - Класнице не ради пуне три године сазнаје БН.

Република Српска 08.08.2018 | 22:10
Радар не ради пуне три године
Влада односно Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске набавља нове радаре за мјерење брзине. Ради се о два радара, а за потребе Владе набавиће их фирма Проинтер.

Набавка ће да кошта, објавио је портал Капитал, више од 187 000 марака. Радари ће након набавке бити уступљени Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Међутим, занимљиво је то да МУП тренутно не користи ни све радаре односно камере које су већ постављене на путевима Републике Српске.

БН сазнаје камера на магистралном путу М 16 Бања Лука-Клашнице не ради пуне три године. То су потврдили у Министарству унутрашњих послова.

Стационирани радар не ради од 21. јула 2015. године и то је скандалозно, каже за БН предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Миланко Михајилица.

Предсједник скупштинског одбора за безбједност тврди да немогућност поправке једне камере три године даје ново свјетло на недавну намјеру МУП-а да кроз јавно приватно партнерство набави стотину радара.

Влада је, иначе, за сада одустала од јавно приватног партнерства и набавке стотину радара на начин да МУП дијели зараду са приватним партнером.

(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Стрелац

08.08.2018 21:39

Ма немојте људи ко Бога Вас молим само овога Михаљицу или Михајлицу пустати у етер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

09.08.2018 08:09

Цовјек је предсједник Одбора НСРС....

Name

Ас

09.08.2018 04:43

Празне пуске се боје као и пуне. Тако је боље за возаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису у току

09.08.2018 05:28

Прије износења таквих ставова требао би провјерити о цему се ради, а не сваки пут излазити и звонити као стари лонац. Буљави немас информације а дозвољавас себи да прицас о свему, о радарима, истрагама, а и о изборума у звање професора о цему ти немас зиве везе. Добро би било да мало станес са подлостима и таквим изјавама, јер нападас и вриједјас озбиљне људе који ти неце опростити, јер незнање је увијек скодило. Посто ниста не знас, не вриједи ти говорити, памет у главу која висе лици на цуп, ал цес мозда сконтати да треба да заклопис ту цупину. Истина да нису успио у политици, нецес ни успјети, ал исто тако је истина да си се намлатио пара запосљавајуци у банке преко својих пријатеља и јос много прљавстина урадио. Убудуце на сваки твоју дебилски изјаву ицице демант и понесто о твом криминалу или дебилизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ТИ СИ У ТОКУ

09.08.2018 09:53

ОВУ ВЛАСТ И ОВАЈ МУП МОЖЕ КОМЕНТАРИСАТИ СВАКО ЈЕР СВАКИ ДАН САМИ СЕБЕ ДИСКРИМИНИШУ. МОЖДА ЊИХ И РАЗУМИЈЕМ АЛИ НЕ РАЗУМЕМ КАКВА БУДАЛА ИХ МОЖЕ ПОДРЖАВАТИ ОСИМ ТАКВИХ ЉИГАВАЦА СЛУГУ КАО ШТО СИ ТИ

Name

Крле

09.08.2018 05:39

Кад институције не раде вец дузе свој посао, мозе и један радар да не ради бар три године..ситница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За 'Стрелца'

09.08.2018 05:47

А засто не Михајлицу, ста то ти знас?! Ко си ти, црвени боту, да себи дајес за право да некога дисквалификујес? Ти си један тотални анонимус који ниста у свом зивоту није знацајно постигао, а саљес овакве коментаре..о'лади мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ за Ниси У Току

09.08.2018 07:26

А шта ти знаш па лупаш ко отворен прозор? Шта није тачно што је рекао Предсједник скупштинског одбора за безбједност им.?

ОДГОВОРИТЕ