Тука: Психа иде ка медаљи, али...

Најбољи атлтичар Босне и Херцеговине Амел Тука учествује на Европско првенству у Берлину и нада се побједничком постољу, иако је током припрема зарадио повреду, која је спутала његове могућности.

Остали спортови 09.08.2018 | 09:30
Тука: Психа иде ка медаљи, али...
"Након моје прве трке ове године на Дијамантској лиги у Риму гдје сам истрчао сјајних 1:45 на отварању сезоне, добио сам велико самопоуздање и некако све је ишло ка томе и моја сама психа је ишла ка медаљи. Она иде и сад, али та мала повреда ме спријечила да испоштујем тај план и програм који сам требао све до Берлина. Желим да све то буде умјерено и како рекох малоприје, да идем корак по корак, да прођем прво те квалификације, да прођем у финале, а тај пут до финала је најтежи. Највише сам сконцентрисан на тај дио, а ако се пласирам у финале онда ћемо смишљати шта даље и како доћи до медаље", рекао је Тука.

Средњепругаш из Какња је подвукао да континентална атлетска смотра сваке годинесве јача.

"Свјетско првенство, Олимпијске игре су најјача такмичења на планети, тако да је тамо конкуренција највећа. Али и Европско првенство је из године у годину све јаче и јаче, тако да и ове године у Берлину ће бити једна јака конкуренција, гдје се не смије нико потцијенити. Има ту атлетичара који су дошли са јако добрим резултатом, а и они који имају слабији резултат не смију се потцијенити, јер никад не знате кад неко може направити искорак и имати свој дан те да му се све те коцкице посложе. Што се мене тиче, сви који су са мном на стази представљају конкуренцију, не смијем никог потцијенити. Оно што желим рећи је да ћу храбро ући у сваку трку, дати све од себе, а онда ћемо видјети јер и фактор среће треба да пресуди".

Према његовим ријечима, направио је план такмичења већ на самом почетку сезоне...

"Нажалост, због повреде коју сам имао морали смо мало промијенити распоред. Скренули смо са програма како бих сачувао здравље, добро сам тренирао, осјећам се добро и видјећемо као ће све изгледати на стази. Два мјесеца нисам наступао, колико ће оставити трага видјећемо. Морам мислити на своје тренутно стање и то је једино битно у овом тренутку. Сви су задовољни како су прошле припреме у Италији и сретан сам због тога".

Тука је истакао да му је у овом тренутку најважнија прва трка у Берлину, која је заказана у четвртак.

"Биће јака конкуренција и морам бити јако спреман. Први пута имамо три трке у три дана. Прва трка је у четвртак у 11:30 и максимално сам сконцентрисан на њу. Сви желе у други круг и нико се неће предавати. Идемо одлучно и храбро у прву трку и да прођемо квалификације па ћемо послије размишљати о осталим утракама", закључио је Тука.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар