Нема безболног рјешења за КиМ

Рјешење проблема Косова и Метохије нам је неопходно и то што прије, из више разлога, рекао је данас предсједник Александар Вучић и додао да Србија постизање рјешења не види као побједу, већ као будућност.

Србија 07.08.2018 | 12:06
Нема безболног рјешења за КиМ
Вучић је у обраћању јавности истакао да нам рјешење треба да би обезбиједили дуготрајан мир Срба и Албанаца, сигурности наших грађана, простор за даљи економски развој и поправљање демографске слике.

Предсједник Србије је рекао да нема лаког, једноставног, нити безболног рјешења питања Косова и Метохије.

"Ја такво решење никада нисам обећао, нити таквог има, изузев за неозбиљне, неодговорне и површне људе", рекао је Вучић.

Подсјетио је да је Београд испунио све обавезе из Бриселског споразума, а Приштина није, односно није формирала Заједницу српских општина, због чега не можемо да уживамо права предвиђена Бриселским споразумом и имплементационим планом, а која произлазе из овлашћења ЗСО.

Два су, каже, могућа пута: да Срби сами то предузму, против чега иначе нема разумних аргумената, али је опасност једнострана реакција Приштине, што би многи у свијету једва дочекали, јер би то био увод за коначни "обрачун" Приштине са сјевером КиМ и да мимо воље Срба, упркос споразуму с НАТО, уђу на сјевер и преузму контролу над виталним ресурсима.

"Наставићемо зато да се боримо да добијемо највише што можемо, а да изгубимо најмање што морамо", рекао је Вучић.

Истакао је да ће пажљиво пратити дешавања у међународној заједници, инсистирати на својим правима и бирати тренутак за потезе који ће гарантовати мир, стабилност и безбједност грађана.

"Зато ћемо наставити рад са Српском листом и нашим народом и знати како да дођемо до оставрења својих права", каже Вучић.

Најавио је да ће инсистирати на односу према СПЦ и формирању заштићених зона.

"Бавићемо се и питањем имовине: приватне и личне имовине Срба на КиМ, имовине СПЦ, имовине у власништву привредних субјеката регистрованих изван КиМ, те државне и друштвене имовине на територији Косова и Метохије", додао је предсједник Србије.

Извор: Тањуг

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Највеци Издајник

07.08.2018 10:14

Стисли га странци да доврси до краја предају и признање Косова.Север је изузео из правног система Бриселским споразумом,увео царину на Јариње,телеком предао пристини,судови предати Пристини итд.То да је Тадиц урадио разапели би га на теразијама а он запео за неки зсо која нема никаква законодавна нити изврсна овласт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

07.08.2018 10:46

Баш тако! ЗСО је мање више у рангу Културно Умјетничког Друштва.

Name

Дудук

07.08.2018 10:49

Знао је то он одавно, то је Лија а не Вук.

Name

Гавро

07.08.2018 11:23

Издајник можда али не бих се сложио у потпуности са том констатацијом, Мене више запањује ово његово готово хистерично обраћање народу кроз свакодневне шупље конференције за штампу , на којима нема ништа.Поштено говорећи Косово је готова ствар , подјеле нема , ЗСО нема , добро је да остане ужа Србија.А Вучић је данас приказ данашње Србије изгубљене у времену и простору која не може разлучити реалне чињенице на једној страни и српске епске пјесме на другој страни.То је држава за избјегавати у животу , па ком се свиђа , а ком се не свиђа

Name

Ре

07.08.2018 11:27

У праву су Американци ( ЦИА ), цитирам: ШТО ЈЕ ВЕЋИ ЕКСТРЕМИСТА СА ЊИМ ЈЕ ЛАКШЕ ПРЕГОВАРАТИ! Косово је давно отишло, а све остало је празна прича за народ, нажалост...

Name

Мимо

07.08.2018 10:45

Гледајте ви како да одбраните узи Србију од сипаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кап преко чаше

07.08.2018 13:59

Догађаји последњих дана су црни резиме свих политика и појединаца, "бранитеља" КиМ. Читам више пута Вучићеву изјаву, не умијем наћи смисао изреченог?. Не могу да издвојим икакву мисаону водиљу, за будућност овог народа. Све су неке фразе, чак и велике ријечи, у контексту су мале, мизерне и необећавајуће. Да ли је могуће да су ово питање сви водили и довели до тачке, да нема даље?...

Name

Атв@

07.08.2018 11:14

Косово је свакако изгубљено.Сад треба цувати Нис И Пресевску долину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

07.08.2018 11:56

@Атв@, по теби "паметњаковићу", треба се одма припремити за одбрану Београда. Тако АВ и пролази у Србији, будући да је народ релитијима заглупљен....

Name

вучићу

07.08.2018 11:42

Ето ти нам реци, ми мислили да је Косово Србија. Толико смо глупи да нас сваки јебени политичар искористи за своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влајко

07.08.2018 11:46

Ако су питања Космета и РС повезана, онда испада да је и РС на климавим ногама као и Космет, да и код нас влада криминал као и на Космету, и да и нама треба оспоравати право на независност као и Космету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.08.2018 12:47

Добро јутро Колумбо.

Name

Лептир

07.08.2018 15:17

Косово је готова прича,,дај бозе да нам не узму Ниш,Врање.Миц по миц и ето њих до Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метохија

07.08.2018 15:32

Твоје је да ,,Косово,,признас или не признас,ако признас то је крај прице,ако не признас,цути ,гледај своја посла,сацекај следеци свјетски рат,када се велике силе забаве о свом јаду е онда и ти ријеси питање ,,Косова,,.

ОДГОВОРИТЕ