Мото ГП: Дукати најбољи у Брну!

Довициозо испред Лоренца и Маркеса! Возач Дукатија Андреа Довициозо победио је на трци у Брну и тако оправдао пол позицију коју је имао на почетку.

Остали спортови 05.08.2018 | 17:45
Мото ГП: Дукати најбољи у Брну!
Довициозо је трку у Чешкој завршио у времену 40:01,221 и тако дошао до девете победе у каријери, а иза себе је оставио тимског колегу Хорхеа Лоренца и Марка Маркеса на Хонди.

Легендарни Италијан Валентино Роси завршио је као четврти, иако је до самог финиша био у борби за врх.

На 12 кругова пре краја је дошао до прве позиције, али су га момци на Дукатију брзо стигли и обишли. Валентина су претекли и Маркес и Карл Крачлоу, да би након спектакуларног маневра Лоренцо дошао до прве позиције.

Ипак, Дови је имао бољи излаз из кривине, али је искусни Шпанац задржао друго место испред водећег у генералном пласману.

Маркес може да буде веома задовољан учињеним на својој 100. трци, с обзиром на то да је повећао предност у генералном пласману у односу на другопласираног Росија. Шпанац је и даље убедљиво први са 181 бодом, док Роси има 132 бода. Довициозо је избио на треће место са 113, Вињалес је четврти са 109, док је Лоренцо пети са 105.

У Мото 2 класи у ултра неизвесном финишу славио је Мигел Оливеира испред Луке Маринија, а трку је обележило и одустајање Алекса Маркеза. У Мото 3 победио је Фабио ди Ђанантонио испред Арона Канеа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар