ПДП пита полицију Републике Српске: - Ко профитира и зарађује на мигрантима!?

Из Партије деморкатског прогреса се питају шта ради МУП Републике Српске, којим каналима и како мигранти прођу од Зворника и Бијељине до Бихаћа и Велике Кладуше?

Република Српска 31.07.2018 | 21:20
ПДП пита полицију Републике Српске: - Ко профитира и зарађује на мигрантима!?
Поводом најављеног формирања републичког координационог тијела за праћење кретања миграната у Републици Српској, посланик ПДП-а и члан Одбора за безбједност НСРС Драган Галић пита министра унутрашњих послова Драгана Лукача и предсједника Републике Српске Милорада Додика како то да највише миграната у БиХ уђе преко Зворника и Бијељине?

"Поставља се питање шта ради МУП РС , те којим каналима и како мигранти прођу од Зворника и Бијељине до Бихаћа и Велике Кладуше", пита Галић.

Наглашава да је оправдана бојазан да је шверц људима постао уносан бизнис.

"Шта по том питању ради полиција Републике Српске, ко се бави тиме и ко је ухапшен за такво кривично дјело? Позивам министра да надлежни органи реагују и да одмах одговори на ова питања, јер се ради о безбједности како миграната, тако и народа који живи у Републици Српској“, навео је Галић.

БН ТВ

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Стари Граничар

31.07.2018 19:23

Код Тите није могао врабац да прелети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зна се ко узима

31.07.2018 20:13

зато преко дрине између Каракаја и Бање Ковиљаче прелазе лакше него ми са ЛК. Полиција Србије пропушта , ови наши дочекују свако своје узима и љепота . Зато полицајци купују станове , локале и возе најбоља кола , то траје годинама , шверц комерц , сад мигранти .

Name

Ре

01.08.2018 01:34

То питај Мектица границна полиција је под контролом Сарајево

Name

херцеговац

01.08.2018 03:17

Имам праву информацију од пограницне Нити њих полиција гања нити они бјезе.Кад се надју полиција их евидентира ида им тај папир,Они сетају по бијељини ,оду на станицу,ислободни су гдјегод хоце.Истина имају своје везе за комуникацијуи новац.

Name

путеви свиња

01.08.2018 04:56

Преко Дрине у Бијељини мигранте преводе утабаним стазама-чамцима, означеним ознакама као извиђачке стазе, које симболе само зна гранична полиција и преводиоци.

Name

Долина

01.08.2018 05:00

Па како да не продју кад је супља граница. Има ли игдје да на граници ЕУ и БИХ као у Градисци да по цијелу ноц чамци иду по Сави. Људи моји , криминалци по цијелу ноћ убијају рибу струјом а касније исту продају на пијаци без икаквог папира. убијају дивље свиње , срне , јелене итд .. и месо продају по Бањалучким ресторанима за добре паре а нико не трази налазе о исправности намирница. Овако остецују природу а и будзет јер је све то украдено и продано на црно без икаквог надзора.

Name

благоје

01.08.2018 05:06

Да, управо тако. Они који треба да спријече пролазак на граници, управо они користе прилику, како кажу, упала им кашика у мед. Дневно од миграната узму и до 10 хиљада еура. И наравно, пребацују одговорност једни на друге, полиција на дгс и обрнуто.

Name

Зворник је чудо

01.08.2018 05:14

Зворничка полиција хоће да туче, ако им пријавиш да си видио мигранте. Пола их треба оставити без посла, јер су, судећи по њиховом понашању, дебело умијешани у организацији пребацивања миграната.

Name

Колко Пара Толко Музике

01.08.2018 05:17

Полиција ста ради? Па нормално узима себи дио а послије само продузи.Ови имају праксе од 90-их година.Дај паре мозе све

Name

Тигрос

01.08.2018 06:32

Нити један мигрант границу не прелази на званицним прелазима. Мафија која преводи мигранте, веома је добро обавијестена о кретању пограницне полиције. Од локалне полиције с којом је у спрези и директном контакту. Једном кад се докопају пута у РС, даљњу пратњу преузима локална РС мафија, и заједно са РС полицијом ствари теку даље. Организатори транспорта миграната плацени су од стране богатих арапских земаља којима је циљ да се Европа исламизује и унисти изнутра. Јасно је да је 90% миграната старосне доби од 17 до 30 година. Мало је ту правих избјеглица. Мигранти не иду висе кроз симе него нормално главним саобрацајницама и колима. Ко контролисе те саобрацајнице. Зивим у Козлуку, сваки дан сам на Дрини од Целопека до Сепка и видим ста се десава. Сверцери мгрантима цак и нама рибарима оставе неку цркавицу да се помјеримо узводно или низводно од руте. Има рибара који се намјерно нацале на руту да би несто уцарили. Сељаци у облизњим селима зарадјују продајом хране и дувана. И свима добро. Према томе Резимлије боље је да се покријете цебетом и престанете кривицу пребацивати на централну владт. Васи сверцери и локални мафиозцици тако зарадјују да би куповали гласове на слиједецим изборима.

Name

Ре

01.08.2018 06:45

Па људи пређу преко Дрине! Дрина није граница! Она протиче кроз центар Србије!

Name

РЕ ТИГРОС

01.08.2018 06:47

Ала им га ти слози брале. Све тацно. Ја сам са друге стране Дрине и цесто сам на Дрини. Изводим пса на трцање уз Дрину. Сунцана река је постала мигрантска мека. Сви добри. А ови мигранти пуни пара и сви имају најмодерније мобилне телефоне. Неки цак и сателитске. Ста дозивисмо. Кукала им мајка

Name

Ре Тигрос

01.08.2018 06:48

Па, кад тако све добро знаш, зашто не одеш и пријавиш Мектићу све то, то је његова јурисдикција.

Name

Цомбе

01.08.2018 06:49

Све пропустати у братску Хрватску. Кад могу слати војнике у Авганистан, нека сада примају њихове тозозње избјеглице

Name

Петар

31.07.2018 19:28

Ово питање поставите на праву адресу ДГС БиХ, која је у у вашој надлежности, јер сте ви власт на нивоу БиХ господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

31.07.2018 19:42

Ма да само ти жали за титицом

Name

РЕ ПЕТАР

31.07.2018 19:54

ТИ СТВАРНО НЕМАС МОЗГА КАО КОКОС. ГРАНИЦУ ЦЕ СВАКО ОД НАС АКО СЕ ПОТРУДИ ВЈ ПРЕЦИ У СВАКУ ЗЕМЉУ. А БОТЕ КАКО ПРЕДЈУ 500 КИЛОМЕТАРА КРОЗ ЦИЈЕЛУ ЗЕМЉУ СА КРАЈА НА КРАЈ ,А ДА ИХ НИГДЈЕ ПОЛИЦИЈА НЕ ВИДИ. МА ТЕБИ ЈЕ БИТНО ДА ОПТУЗИС ПОЛИТИЦКЕ ПРОТИВНИКЕ А АРГУМЕНТА НИГДЈЕ. ТИ СИ ТИПИЦАН ПРИМЈЕР ПРИПАДНИКА ТЕ СЕКТЕ КОЈИ НЕМА МОЗГА И КОЈИ ВИСЕ ВЈЕРУЈЕ СВОЈИМ ВОДЈАМА НЕГО ВЛАСТИТИМ ОЦИМА И МОЗГУ. НАРАВНО АКО УОПСТЕ ЗНАС РАЗМИСЉАТ.

Name

Исправка

31.07.2018 20:17

ДГС је надлезан за границе не и за унутрасњи промет. Евентуално би могла СИПА несто радити али МУП је главни.

Name

РЕ РЕ Петар

01.08.2018 04:38

У свакој нормалној земљи је најтезе преци границу, знаци ДГС ниста , а потом им не мозес ниста јер кад вец уду они су застицени по медународној конвенцији. Само их тумбају тамо амо, превозе од једне до сруге локације тј центра. Ја колико знам један од центара је у Петровцу и цини ми се Бихацу.

Name

иван

01.08.2018 05:10

Полиција је казнила мог комшију који је ишао пијан тротоаром. А сад мигранти леже по парковима и аутобуским стајалиштима и нико ништа не реагује. Праве се луди. Не могу да им узму 20 еура?! Лакше је стајати поред рамера.

Name

Дире Страитс

01.08.2018 05:22

Петре, ти си потпуно у праву. Када читам коментаре онда схватим да овдје стварно нема разлога остати ни минут. Власт нам није добра, то није спорно. Међутим када видим ко и какви, и на какав начин желе да дођу на власт онда ме ухвати језа. Жалосно је што ђивимо у земљи у којој је огромна већина грађана неписмена, а о политичкој писмености не треба трошити ријечи.

Name

Реган

31.07.2018 19:28

Врло једноставно,полиција их пребаци,узму лову,однесу газди пола и то је то.Ако хоцете детаље платите 10 КМ таксе и бице вам достављена за 2 дана. Прц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.07.2018 20:54

Ааааааа зашто Додо меда да остану у РС-у "дужа рута до Бихаћа висе лове...

Name

максим

01.08.2018 05:15

Мислим да је нормално да појединци узму мало новца да превезу једног или двојицу миграната до следећег мјеста. Али исто тако мислим да није нормално ако тај новац узима полиција (за пребацивање, за праћење итд.). Ако се и то дешава онда је то страшно.

Name

РЕ ДИРЕ ДИРЕ СТРАИТС

01.08.2018 08:37

ТИ ОЦИГЛЕДНО СЈЕДИС У НЕКОЈ УДОБНОЈ КАНЦЕЛАРИЈИ И НЕ ВИДИС НИСТА. МОЗДА СИ ТИ ПИСМЕН И ЗАВРСИО ВИСОКЕ СКОЛЕ АЛИ ДРУЗЕ ОВДЈЕ НАЈВИСЕ ВРИЈЕДИ СКОЛА УЛИЦЕ, ТО ЈЕ КОД НАС НАУКА НАД НАУКАМА КОЈУ ТИ НЕМОЗЕС РАЗУМЈЕТ ,СТО БИ БИЛО И НОРМАЛНО У НОРМАЛНОЈ ЗЕМЉИ,. ТИ НЕМАС ПОЈМА СТА СЕ ОВДЈЕ РАДИ .. КАКВЕ СУ ТО СПРЕГЕ, КО СА КИМ САРАДЈУЈЕ .. КАД БУДЕ УРЕДЈЕНА ЗЕМЉА ОНДА СЕ ЈАВИ И ПИСИ.

Name

Дире Страитс

01.08.2018 15:21

За реплику: Не сједим у канцеларији, добро видим /не носим наочаре/.Бавим се земљорадном, тачније повртларством. Живим на селу, поштујем град, али не бих са села никад' и нигдје. Средње сам образован, нисам завршио неке високе школе, имам вишу стручну спрему. Нисам никад' био /нити ћу/ члан нити једне политичке партије, јер видим да су то у пренесеном смислу значења буквално приватна предузећа појединаца који на основу њих остварују своје личне циљеве и потребе. А чланови партија су обични "пиуни" који ријетко када или готово никад' не стигну до "осмог реда"?! Имам двоје дјеце, / ССС и ВСС / нису запослени, не раде, а неће нигдје и код никог' у партију и зато и немају посла. Видим да воле ову земљу, не би вољели ићи преко, видјећемо шта ће и како, нисам оптимиста. Овдје на овом порталу волим рећи шта мислим и шта осјећам, па почесто се мој коментар и не објави. Али, нема везе, довољно сам паметан да знам како ствари функционишу. У својим коментарима се трудим да не вријеђам и да будем културан, надам се да је то примјећено. А што кажеш да пишем када буде уређена земља, ма писаћу јер ја то дочекати нећу. Ти хоћеш, вјероватно си млађи. Поздрав.

Name

Дијагноза

31.07.2018 19:29

Ја сам прије пар дана видио групу од 10. миграната. Окренем ЦЈБ централу и кажем дежурном а он ће мени останите на вези да вас спојим са неким тамо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

стара школа , кривси ако шта видиш

31.07.2018 20:16

Нема од тога ништа , небуди наиван , командир је свој тал већ узео , а ти само трошиш кредит испадаш будала и још можеш најебати , јер ће ти пришити да си их ти превео .

Name

Деба

31.07.2018 20:35

Пријављујуци групе миграната бијељинском супу само цините услугу полицији и гурате им паре у дзеп, они их пребацују кад су ван смјене, провјерено! 500 € је из Шида до Шепка или П. Моста а за даље питајте командира, зна се ко коси а ко воду носи

Name

Мирослав

31.07.2018 19:33

Како украдено ауто из БЛ заврси у Требињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

31.07.2018 19:33

То се многи питају!Ста ради Полиција и Границна Полиција?!Полиција наплацује казне,ако ниси везан и ако ниси упалио свјетла,док мигранти слободно сетају пограницним селима,уз Дрину!Дог границна полиција контролисе,на магистралном путу да неко не несто не сверцује!Никоме не пада на памет да патролира поред Дрине!Заувар је попити кафу или "зарадити" руцак,на путу него се потуцати поред Дрине!Боје се комараца!И на пријаве сељака,када виде мигранте,Полиција патролира путе има и трази их,а њих пуне суме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

31.07.2018 19:55

МА ПУСТИ ПИГРАНИЦНА МЈЕСТА. КАКО ПРЕДЈУ ОД ЗВОРНИКА ДО БИХАЦА 500 КИЛОМЕТАРА.

Name

Валтер

31.07.2018 19:37

Ништа не би чудило да је велики баја наредио полицији да не прави проблеме шверцерима а врло могуће да се и сами баве тим послом.Њему свакако одговара што више избјеглица, тиме ће правдати ту силну халабуку последњих дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2018 19:46

Вуциц наредио Баји да их пропусте, да их је мање у Србији.

Name

реалиста

31.07.2018 19:48

Читам коментаре и не могу се начудити глупостимаДржавној граничној полицији фали 500 припадника јер РС не да да се запосле а сада траже да се појача контрола граница???Како један граничар на 33 километра границе ???????шупља ко швајцарски сир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесно

01.08.2018 09:21

Људи моји, ДГС је у обавези да надгледа границу, да ли са 5 људи или 100 али постоје уређаји који прате прелаз преко границе.. слицни радарима.. не прдите .. у остало када опозиција додје на власт , а неце никада они це запослити 10000 границних полицајаца и ријесити проблем магле у Приједору..хахахахахха будалетине једне.

Name

Рефудзиз

31.07.2018 20:29

Алал ови политицари изваљују глупости,па нису ово прави мигранти,ови су пуни лове ко сипак,наравно да им то треба некако извуци,сведно они и не знају да тросе,само пију цајеве и једу лепине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

31.07.2018 22:47

И нетреба ниста да раде...само нека иду сто даље од РС....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

01.08.2018 04:47

Прво, мигранти пређу преко границе која је искључиво у надлежности граничне полиције, онда наша полиција може дјеловати тек када се мигранти одмакну од граничног појаса и то само тако да их прослиједи служби за странце која их смјешта у азил који су иначе сви већ претрпани мигрантима, тако да је једино ријешење да им се да карта са уцртаном рутом како да дођу до Бихаћа, и на тај начин наша полиција чува простор Српске. Ови из ПДП-а би да мигранти остају у Бијељини и Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

01.08.2018 04:52

Једино добро у изјавама владајућих је признање о постојању колективних центара за избеглице и много јавних кухиња широм РС . Каква је Југа била 70тих година а какви смо ми 25 год. после рата. Јадно а још јаснији је народ који још увјек вјерује владајућим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xнxx

01.08.2018 05:32

То питајте Мектића јер прво требају прећи границу како би одали по РС а гранична полиција је у надлежности Министарства безбједности као и гранични појас, то би ваља ти политичари који питају требали знати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово Је Истина

01.08.2018 05:34

Кад пређу границу, попуне образац да желе затражити азил и са тим папиром се крећу слободно по БиХ. Ето питајте ПДП шта раде они да то промијену. Да запуцају једном на граници, потопе чамац питао би те ја кад би поново кренуо, телефон им служи да обавијесте друге која рута је најбезбеднија. Ономад смо осуђивали мађаре. Провјерите ово па ћете видјети да је то истина. Кад затекнеш да их неко вози имају папир уредно се пријавио и...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

01.08.2018 06:07

Баш је нејасно ко профитира мигрантима и коме је шверц одавно посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

01.08.2018 06:35

Највјероватније да им је Мектић закупио аутобус и вози их у српска села око Бос. Петровца

ОДГОВОРИТЕ