Најопасније данас на Јадрану

Црвени метеоаларм који упозорава на веома опасно вријеме, активан је данас на цијелој јадранској обали, од Истре до крајњег југа, али и за Далматинску загору, због врућине која је захватила ово подручје, јављају хрватски медији.

Регион 31.07.2018 | 17:50
Најопасније данас на Јадрану
Према карти Метеоаларма, хрватски дио Јадрана данас је најопасније мјесто у Европи јер је црвени метеоаларм само ту упаљен, јавио је портал "Индекс".

Црвени метеоаларм на снази је и за сутра за цијели Јадран због изузетно високе температуре, док се шире загребачко подручје налази у наранчастом подручју због врло високих температура.

Сутра би, према најавама Хидрометеоролошког завода, у дијелу Хрватске требало доћи до локалних пљускова и грмљавине, понајприје у Славонији, Барањи и Срему, док ће у Далмацији температура и сутра бити слична данашњој.

Државна управа за заштиту и спашавање издала је препоруке за топлотни талас који погађа земљу. Из ове управе упозоравају да метеоролози за данас и наставак седмице најављују високе температуре зрака, које могу узроковати здравствене проблеме код људи, особито код осјетљивих група као што су мала дјеца, хронични болесници, старије особе те људи који раде на отвореном простору. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Упозорити нас?!

31.07.2018 22:13

Нека упозоре хрватску полицију на граничном прелазу Бргат, значи оне који праве велике застоје, па се стварају колоне аутомобила због хрватске стране. Људи и дјеца излазе из аутомобила, ходају по улици боси,неки врше нужду около! Пењу се и ходају по узвишеним дијеловима граничних прелаза, то вршљање около, кретање по граници никад виђено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

01.08.2018 06:07

АЛ БАШ СРАМОТА ИМАЈУ ЈЕДНОГ ГРАНИЧАРА КОЈИ НАМЈЕРНО ПРАВИ ГУЖВУ.ЦОВЈЕК 10 МИН ДРЗИ ПАСОШ У РУЦИ БЕЗ ДА ГА ПРЕГЛЕДА.ТО ЈЕ КАДА СУ АУТОБУСИ У ПИТАЊУ ОН ПРИЧА ОКРЕЋЕ СЕ БОЛИ ГА УВО ЗА ГУЖВЕ ЈЕР НАМЈЕРНО ТО РАДИ.

Name

РОМАНИЈА

01.08.2018 18:21

Зато брацо срби треба да идете на насе српско приморје у српску Црну гору доле границари само ману руком и вози миско