У штрајку због убиства адвоката

Адвокати у Србији од данас ће обуставити рад на недељу дана због убиства колеге Драгослава Мише Огњановића (57), најавиле су Адвокатске коморе Србије и Београда.

Србија 30.07.2018 | 07:42
У штрајку због убиства адвоката
Најављена је потпуна обустава рада, што значи да адвокати неће радити ни хитне, притворске предмете, речено је Тањугу у адвокатској комори. На тај начин адвокатура жели да пошаље јасну поруку "јединства професије и чврсте решености да се са оваквим случајевима адвокатура неће мирити", саопштено је из адвокатске коморе.

Обе коморе су најавиле и да ће расписати новчану награду за грађане који тужилаштву доставе веродостојне информације које ће довести до подизања оптужнице против извршилаца и наручилаца убиства адвоката Огњановића. Висину награде одредиће Управни одбор коморе на седници.

Претходно је председник АКС Виктор Гостиљац у изјави за Тањуг рекао да ће овим поводом тражити хитан састанак са министрима правде и полиције као и да се формира посебан истражни тим који би чинили представници тужилаштва, полиције и адвокатуре с циљем брзог проналажења починилаца.

Тиме би се, како је навео, послала јасна порука свакоме ко мисли да може убити адвоката и проћи некажњено. Огњановић је убијен у суботу увече на Новом Београду, у блоку 23, а његов син (26) је рањен у руку. 

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Роб

30.07.2018 08:00

Сви Адвокати су зло да га нема већег.Ко петља са адвокатима и докторима нај... је у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

30.07.2018 10:42

Да ли је господа страјковала кад је неко други био убијен

Name

САРАЈЕВО

30.07.2018 08:07

ЈАВНИ ПОЗИВ АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ БЕОГРА ДА ПРУЗИТЕ ПРАВНУ ПОМОЦ ПОРОДИЦИ ДРАГИЦЕВИЦ ДАВОРА У БРАТСКОЈ РЕП.СРПСКОЈ БИХ.СТИДЕНТ ЈЕ УБИЈЕН. САУЦЕСЦЕ ПОРОДИЦИ ПОК.АДВОКАТА.ОСУДЈУЈЕМ УБИСТВА МА КО БИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азриел

30.07.2018 10:23

Адвокати нису Каритас или Мерхамет него само паре и паре а паре дају судијама и тузиоцима а у овом слуцају судије и тузиоци су вец лимитарини да не смију узети новац јер је друга страна моцнија политицки и финансијски и ту нема помака осим да ФБИ преузме дрзаву сто је не могуце.

Name

Адвокати су највеца мафија Заједно са Судијама

30.07.2018 08:08

Адвокат је особа која посредује у давању новца измедју криминалца и судије.Судија види предмет колико је овај украо и онда казе мени толико добице условно или несто сл а адвокат јос дода свој дио и казе толико ти је.Добар адвокат је онај који је добар са сто висе корумпираних судија а не онај који је боље уцио у сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрр мрр

30.07.2018 15:17

Адвокати су велико зло цим он брани убицу знај какави су то људи није ми зао нити једног кад овако заврси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ем

30.07.2018 20:35

Адвокати бране убице као стосу обранили маријановице а Јелена покојна нејма никог од своих близњи иникад нико зању неце одговарат сто макар један Адвокат није стао на њену страну бесплатно ради њене младости ињене кцерке одбранисе убицу маријановице они сује убили то свако зна.

ОДГОВОРИТЕ