Близак сусрет Дачић - Пацоли

Српски и косовски шефови дипломатија Ивица Дачић и Беџет Пацоли имали су пре два дана "блиски сусрет" у Вашингтону (САД) где су овог пута, "лицем у лице", разменили неколико реченица.

Србија 29.07.2018 | 13:00
Близак сусрет Дачић - Пацоли
Њих двојица су у Америци присуствовали Министарској конференцији посвећеној религијским слободама где су се између осталог и фотографисали, а само једна особа их је делила да не буду тик један уз другог. Они су разменили и по коју реченицу на овом скупу.

"Питао ме је шта сам радио у Мексику, а ја сам му рекао да не смем да му кажем. Не знам како је он то схватио, ја сам био озбиљан, па нека размишља", рекао је Дачић за "Блиц".

Иначе, Дачићеве и Пацолијеве међусобне "прозивке" нису изненађење, а нарочиото су учестале од када су поједине земље почеле да повлаче признања косовске независности.

"Мистерија" око још једног путовања десила се и почетком јула, када је Дачић најавио да иде на службени пут, али није хтео да каже где.

"Данас идем на пут, а нећу рећи где. Нек Пацоли размишља", рекао тада Дачић.

Њега је Пацоли тих дана, када је Дачић објавио да је Папуа Нова Гвинеја повукла признање независности Косова, оптужио за клевету.

Ово није једини пут да се ова "игра" са објавама и демантијима дешава, у чему главну улогу има Пацоли, који је иначе на себе по доласку на власт преузео обавезу да што већи број земаља приволи да признају косовску независност.

Тако се сваки пут до сада, тачније шест пута, колико је држава повукло признање, десило да када Дачић саопшти о којој се земљи ради, Пацоли реагује тако што за сваку од њих има објашњење.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сви би да оперу руке

29.07.2018 12:35

Све се промијенило. Косово има све мању подрску у свијету а многе земље приситују своје признање. На западу многи не зеле ни да прицају о свим својим грескама на Балкану .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Званичан разговор

29.07.2018 13:07

Засто није уприличен састанак о религијским и егзистенцијалним слободама српског народа на КиМ, јер је ово релевантно мјесто? Томе и служе овакви скупови, да се договоре и ријеше, бар дијелом, нека питања или покрену иницијативе? Ове реченице између званичника су као дјечије питалице, бесмислене и безначајне у овом тренутку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрр мрр

30.07.2018 15:18

Оооо па види ти старих другара све сами сљамови.

ОДГОВОРИТЕ