Брнабић затвара Њујоршку берзу

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић имаће сутра привилегију да, традиционалним ударцем у звоно, затвори Њујоршку берзу.

Србија 22.07.2018 | 11:51
Брнабић затвара Њујоршку берзу
Након тога Брнабићева ће се састати са Стејси Канингхам, председницом Њујоршке берзе (Неw Yорк Стоцк Еxћанге), саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Канингхам је у мају ове године, постављена на чело као прва жена, председница Њујоршке берзе, још од њеног оснивања пре 226 година.

На Њујоршкој берзи сваког дана, још од краја 19. века, звоном означавају почетак и крај рада берзе. Звоно као сигнал за отварање и затварање берзе уведено је 1903. године.

Њујоршка берза је 1995. године увела традицију редовног позивања високих званица који имају част да означе почетак и крај рада берзе, ударцем у звоно: политичара, познатих личности, бизнисмена, као и представника међународних организација и грађани.

Последњи који су имали част да затворе Њујоршку берзу, били су менаџмент и гости компаније Кока-Кола, у петак, 20. јула, а међу познатима коју су као специјални гости затворили берзу били су и Новак Ðоковић, некадашњи генерални секретар УН Бан Ки-мун, руководство и партнери НАСА, кошаркашка звезда Мајкл Џордан, дизајнер Ралф Лорен, и други.

Њујоршку берзу посетио је велики број светских лидера и политичара, међу којима и Нелсон Мандела, Кофи Анан, некадашњи немачки канцелар Герхард Шредер, ирски премијер Лео Варадкар, некадашњи кинески премијер Вен Ðибао, и други.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xxл

22.07.2018 10:48

За то су најбољи српски политицари и "економисти" ЗА ЗАТВАРАЊЕ. Успјесно су затворили толико предузеца, фирми, фабрика, тако да је мацији касаљ затворити бурзу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

22.07.2018 21:48

Кад си члан ЛГБТ тима добијаш највеће почасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истине ради

23.07.2018 00:29

Њујорска берза је привтна институција и цин ударања у звоно берзе приликом њеног отварања и затварања је неста ста се плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

23.07.2018 08:59

Сигурно су Мандела, Сцхредер, Јордан и слични плаћали да затворе берзу...