Давидова мајка: Чувајте дјецу

Драги мој сине, љубави моја, драги наш Давиде, истино наша, вечерас је твоја мајка с тобом, на твом тргу. Она мајка што те носила у стомаку, она што те учила да ходаш, пишеш, рекла је вечерас, у сузама, мајка Давидова Сузана Драгичевић.

Република Српска 21.07.2018 | 20:10
Давидова мајка: Чувајте дјецу
''Они су мислили да је Давид из дисфункционалне породице, пошто смо Давор и ја били растављени. Мислим да сам била добра мајка, моје дијете није ни мрава згазило, није ни он то заслужио. Читам књиге, тражим смисао неки. Нисам вјерник, па покушавам увјерити себе да ли постоји живот послије овога'',  јецајући је рекла мајка Сузана уз громогласни аплауз више стотина Бањалучана који су се и данас окупили на главном градском тргу.

Подсјетила је да је раније радила у “Шумама Српске” и додала како је 10 људи стало иза ње, а друге колеге не смију.

''Гледали смо директоре, инжињере како узимају нова аута, станове, а ми по канцеларијама чекамо плату која је каснила. У Аустрији сам двије године и добила сам отказ након смрти Давида, а моји бивши пријатељи не смију да се јаве'', рекла је Сузана додавши како Теодору не пушта вани ни по дану, јер ју је страх.



''Постала сам параноична, када кренем у град окрећем се иза себе. Чувајте своју дјецу људи. Ово ако им прође, проћи ће им и идући пут'', истакла је огорчена мајка Давида Драгичевића чије се околности смрти не знају ни четири мјесеца након проналаска беживотног тијела.

Давора Драгичевића данас нема у Сарајеву је на протестима “Правда за Џенана”.

''Имају они све, нека имају када смо глупи па им дајемо да имају. Али дјецу им нећу опростити. Шест дана су га мучили, шест дана дијете од 21 годину, то не могу опростити никада. То су манијаци, психопате који нас и сада гледају. Па и мафија убије одмах, а код нас шест дана муче дијете'',  прича мајка Сузана.

Каже да јој не дају да отугује своје дијете.



''Не желим да слушам приче шта је било. Нисам видјела ни слике, јер желим да се сјећам мог дјетета онакво какво је било. Зашто нису дошли и убили мене и Давора када им се убијало?'', упитала је Сузана и одмах одговорила:  Зато што Давор и ја нисмо стручњаци за компјутере.

''Још увијек мислим да ће се Давид појавити сваког тренутка'', каже мајка Сузана.

У емотивном говору који је натјерао сузе многима на очи испричала је о својој дјеци, нади да ће започети нови живот у Аустрији.

''У Аустрији сам била цијењени радник, добила сам своју плату, живјела сам као човјек. Када ће овдје бити тако. Овдје мораш молити за плату коју си зарадио, а он оде купи нови ауто, па оде на љетовање'', рекла је Сузана зажеливши уједно свима све најбоље, па и онима који су убили Давида.

''Желим само да га видим ко је тај убица. Борите се људи за добро своје дјеце да још једна мајка не стоји овдје и на овај начин тражи правду'', закључила је Сузана до сада најемотивнији говор на бањалучком тргу.



(БН/СрпскаИнфо)
Фото: Никола М./РАС Србија

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Нострадамус

21.07.2018 18:22

Бол и туга бесконацна. Ста друго да се казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буда

21.07.2018 18:53

Свака цаст породици Драгицевиц. Ове људе нетреба оставити саме у овом тренутку, бол и тугу коју имају само они знају. Свако од нас је био најсретнији када му се дијете родило, гледас га како расте, уци да прица, хода и све остало, а онда додју неки криминалци и то ти одузму. Доле криминалци од Додика до последњек у влади Р.Српске, дајте људима који неце свој народ убијати да нас воде. Бојим се да Додик не покупи поене на основу овог убиства. Видјет це се.

Name

АМГ

21.07.2018 20:00

Подршка породици Драгичевић у њиховој борби за истину и правду, то су родитељи за примјер! Правда за Давида!

Name

Без

21.07.2018 20:16

Без коментара ,туга ,рана на срцу .Бозе ,молиђ Ти се дај днаге родитељима да издрзе доду до правде и истине ,вјерујте да и ми постени градани истински подрзавамо правду за Давида..Давиде ,поцивај у миру са анделима ,андели ,погледајте са неба тугу родитеља цувајте Давуда.

Name

ДИС+

21.07.2018 21:24

- "Адолесцент без циља у животу, продаје пакетиће за забоде стотку. . . " - . . . и нема дана када у глави није марихуана, јер ми је душа за њом гладна. . . " - ". . . али барем са на УЛИЦИ СКОНТАО ШТА ЈЕ ЉУБАВ и нашао првог ПРАВОГ ДРУГА. . . "

Name

Са стране

22.07.2018 04:25

Од свих суза најтежа је мајчина.Сузана моја подршка теби и Давору. Правда за Давида.

Name

истина

23.07.2018 14:06

Богами Вас син иније зивио нормалним зивотом ,сто је оцито разлог недостатак једног од родитеља.Одгајам дјецу пратим цувм галамим ,заједно са супругом ,и незнам да ли це изаци на прави пут Зивимо у цудном времену.

Name

За истину

24.07.2018 04:12

Шта тебе брига како је ко одгајао дјецу,не могу сви то чинити на потпуно исти начин,овдје се ради о убиства,суровом,подмуклом,а ти лупетас о одгоју,паметујес безвезе. Питање је ко је наредио,извршио и на крају заташкао сурово убиство?

Name

За ДАВИДА

21.07.2018 18:46

Цујете ли јецаје МАЈКЕ. Нељуди убице цујете ли......ДОЦИЦЕ ВАМ КРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Мајку Сузану

21.07.2018 20:01

Зликовци који су на било који начин учествовали у Давидовом бруталном убиству у великој седмици Васкршњег поста свакако да немају душу. Чињеница да Давидова мученичка смрт толики народ пуна 4 мјесеца држи на окупу говори да је он са тако кратким животом имао нама обичним људима несхватљиву снагу, а да поштована госпођо и теби и Давору нека невидљива сила даје толику снагу да се држите достојанствено. Као неко ко је крштен прије 52 године хоћу да вјерујем да кад се именују прави виновници Давидовог страдања да ће наша света црква исте изопштити, анатемисати (бацити на њих проклетство) поништити им свету тајну крштења и прогласити за овоземаљског живота недостојнима, као што је било нормално у 4 вијеку нове ере у вријеме еписковања св. Василија великог (моје крсне славе) У то вјерујем из разлога што у новијој нашој историји се тешко може наћи неко за чији покој је упаљено свијећа воштаница као за нашим Давидом (који није био крштен) Сам наш господ Исус Христос је крштен у 32 години живота. Што хоће рећи да је био старији од Давида 11 година. Буди сретна и поносна мајко Сузана да си родила дијете за које цијела планета зна. Правда за Давида!!!

Name

Лотос

21.07.2018 20:01

Подршка за истину и правду за Давора и све људе на тргу! Правда за Давида.

Name

лакy

22.07.2018 05:31

Да..Цујемо јецаје мајке са Нисицке висоравни која је изгубила 3 сина у рату.

Name

За лакија

22.07.2018 09:02

Рат је рат.Ко користи породице погинулих бораца само кад му затребају за сликање у предизборној кампањи?А ција је оно породица била у Бгд цитав рат? Гдје је био његов ратни распоред?

Name

ккк

23.07.2018 10:06

Није Београд него Нови Сад!

Name

Саннy

21.07.2018 18:49

Правда и Истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2018 20:36

Живим за дан кад ће доћи правда и истина...не само за Давида.

Name

Ре

21.07.2018 21:44

Дао Бог да их стигне мајчина суза. Милорадееее. Можеш ли спавати?

Name

Бозана

21.07.2018 18:52

Туга до неба :-( ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВУ ДЈЕЦУ ✊✊❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитно

21.07.2018 19:10

Данас је почело....МУП РС се тресе данас је почело ,чишћење одмотава се клупко неки бјеже ,неки тразе помоц ......али сви це да падну цак и додик јер је повезан са проинтером а Давид их је провалијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклопс

22.07.2018 01:28

Шта рећи а не заплакати, какву поруку после свег послати садашњим и будућим родитељима који желе да живе у српској коју су стварали борци очеви стричеви који су данас инвалиди или нажалост нису са нама. Да криминалци, фукаре и профитери имају све, баш све а обичан градјани несме дијете пустити на улицу јел то живот......

Name

нострадамус

21.07.2018 19:15

Зао ми је те породице и да сам доле сигурно би неколико пута до сада стао на трг и подрзао родитеље. Подрском овим родитељима ститимо своју дјецу.Али оно сто сам могао на фб.сам цлан групе правда за давида. тако сам уплатио на рацун породице новцану помоц и ако буде потребно уплатит цу опет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2018 23:49

Ма како да није. Уплацуј одмах

Name

Нинџа Корњача

21.07.2018 19:20

Убице стићи ће вас рука правде! Правда за Давида !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденка

21.07.2018 19:22

Најтезе је изгубити дете,то је највеца бол,а јос сазнати ста је све Васе дете просло кроз какве тортуре пре смрти је несто сто се описати не мозе.Видела сам снимак где Лукац казе да кад би његовој деци неко ударио цвоку све једног би понасао па би он знао ста би радио???то говори пред цовеком коме су 6 дана муцили сина!!Свака цаст оцу Давидовом на прибраности,питала бих Лукаца па зар сви ми морамо да се понасамо као он ако нам неко децу дира??овде није у питању цвока.Хвала Вама са БН телевизије сто сте објективни и сто преносите све сто се догадја реално.Правда за Давида,Дзенана и сву насу децу ✊✊✊❤❤❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило

21.07.2018 20:23

Неко би крампом а неко казе лијепу ријец.

Name

Загор

24.07.2018 04:21

Крампа је омиљени предмет министра Лукача,добро се замислимо ко нам представља полицију,психопата,човјек који треба да се лијечи,очигледно,а други га болесник звани Баја именује за министра,а тек остали какви су,све го лудак и параноик..

Name

бака

21.07.2018 19:55

Давид је отисао у СЛАВУ а крвници це на робију.Дабогда их Бог казнио као сто никад никог није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна

21.07.2018 20:11

Нико није могао остати равнодусан на ријециМАЈКЕ СУЗАНЕ. Лавовска срца имају родитељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанка

21.07.2018 20:14

Бозе молим ти се....дај храбрости давидовим родитељима да издрзе све ово и додју до истине и правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и правда

21.07.2018 20:16

Е,моја Зденка...премијерка казе у Н ародној скупстини,да це отац Давидов,на крају остати сам.Ето мајке,која је дала заклетву у тој истој Н С да це цувати насу дјецу.Јос је замолила да је се о томе не пита! Да само доцекамо дан,да нестане из насих зивота,нека однесе све оно сто је од нас покрала,ако јој то није довољно,дацемо јој јос,крадљивица,зло од мајке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

21.07.2018 20:27

Правда за Давида Каран лукац илић цулум и остало заслужују доживотну робију Плаче небо за овом убијеном дјецом

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

21.07.2018 20:44

Како ли ово коментарису цувене одиве и ваљда српске мајке...Мајкиц и Марковиц....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сана

21.07.2018 21:00

Пуна подрска породици Драгицевиц у борби за истину и правду. Правда за Давида,правда за сву насу дјецу! Носимо дјецу 9мјесеци,роде се уцимо их да прицају,да ходају и да нам неко овако убија дјецу. Јос једном Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2018 23:51

Ботозам провидан постао. Све анна, стана, бојана, дана.... толико женских се није интересовало за политику од памтивијека

Name

Моусе за ре

22.07.2018 09:49

Није у питању политика,убијено је дијете на крајње свиреп и подмукао начин,а жене, посебно мајке имају јак осјећај када је то у питању,зато се и јављају и има их највисе на тргу.

Name

Анна

21.07.2018 21:09

Подршка Сузани и Давору.Правда за Давида !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љ

22.07.2018 08:42

Правда за насег Давида!

Name

Кјх

22.07.2018 11:23

Правдаааа за Дејвидаааа гетууу

Name

Ин

22.07.2018 12:46

Све мајке требамо да станемо уз Сузану на тргу и да се изборимо за насу дјецу. Јер за разлику од моцника који су узели себи за право да убијају њима је богаство новац и моц нама су богаство наса дјеца и увијек це бити. Бозе дај нам снаге да се изборимо до краја. Правда за Давида.

Name

Архандјело

21.07.2018 21:21

Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

21.07.2018 23:07

Правда и истина!

Name

НЕНА

21.07.2018 22:28

ПОДРСКА ПОРОДИЦИ ДРАГИЦЕВИЦ НЕДАЈ БОЗЕ НИКОМ ТАКВУ БОЛ ЈА ЗНАМ КАКО ЈЕ ТО УБИЛИ МИ БРАТА НА СЛАВИ КОД КОМСИЈЕ СВЕ ЗАТАСКАЛИ ЛОПОВИ ЦЕТИРИ ГОДИНЕ СЕ БОРИМ ЗА ПРАВДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

22.07.2018 03:55

Родитељи Давидови хвала вам на борби за правду.Нека о васем Давиду знају сва наса дјеца.Само тако моземо спасити насу омладину. Правда за Давида !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХЕ

22.07.2018 07:23

Нешто више од два мјесеца прије избора у нашој земљи ваше дјеловање и ставови почињу да доживљавају врхунац лудила. Сад сам потпуно сигуран да сте у никад већем страху и да сте спремни на све, али баш на све да опстанете па и да жртвујете сопствени народ коме припадате. И добро запамтите ово, ви припадате српском народу, ви нисте власници овог народа, нисте ни Цар Лазар, ни Сава Немањић, ни Милош Обреновић, јер о њима наша дјеца уче, а о вама неће никада. Данас сам потпуно увјерен да сте спремни зарад одбране сопствених позиција да газите преко мртвих, спремни сте да жртвујете мир у овој земљи спремни сте све само да одбраните украдене милионе. Управо због тога вам данас морам све ово написати. Већ дуго ви и ја без обзира што припадамо истом народу, не дијелимо исте ставове, напросто нисмо исто васпитани, јер оно што је мени свето, вама није ни у памети....

ОДГОВОРИТЕ
Name

За цхе

22.07.2018 09:05

Питање је јесу ли и људска бица.Толико похлепе за новцем, потпуно аморалног понасања, отвореног лицемјерја , бахатости изнад свега, то се ријетко среце овако концентрисано на једном мјесту.Негативна селекција кроз вијекове.

Name

И да додам за цхе

22.07.2018 09:08

И питање је да ли могу да спознају и разумију о цему говорите.Вјерујем да им је упитник над глоовама, и да размисљају-па зар има оних којима је јос до нецега стало осим профита.

Name

БиХ

22.07.2018 07:47

Па људи ста се висе цека?Засто Мектицу не хватате те убице из БЛ?Похапсити све сто се мозе похапсити па ако СИПА није у стању нека се и војска прикљуци.Народ нема храбрости да се одупре тој багри али зато дрзавни органи треба да узму ствари у своје руке.Како у слуцају Драгицевица и Мемица тако и осталих слуцајева.А ако и они нису у стању да рјесе ову багру онда ниста друго не преостаје него да их Инзко све разријеси са дузности јер они су дозволили овој багри да имају те позиције.Само код нас и понављам јос једанпут само код нас раде ратни злоцинци и неписмена багра у полицији и суду.СВЕ ама бас све смјенити и довести образовани КАДАР на те позиције.Ту дјецу коју сте назалост побили требали су да слузе овој дрзави онако како долици а не као ове убице.Првог Додика ухапсити па онда Цвијановицку, пола МУП-а ,судије и распустити онај мафијски парламент.Увести један закон и једну полицију.Само образовно и некорумпирано особље да има право слузити дрзавним органима без купљених диплома.Е кад се то направи поцет цемо да зивимо нормално и по законима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доле лопови Бандо убице

22.07.2018 08:18

ПОДРСКА ПОРОДИЦИ ДРАГИЦЕВИЦ. У ОКТОБРУ ТРЕБА СВАКО КО ИМА ДЈЕТЕ ДА ЗНА ДА ЗЛОЦИНЦИ МОГУ НА СВИРЕП НАЦИН УБИТИ И ЊЕГОВО ДЈЕТЕ ЗАТО ПАЗИТЕ ЗА КОГА И КАКО ГЛАСАТИ. БН ТВ НАЈБОЉИИ УЗ НАРОД КАД ЈЕ НАЈТЕЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2018 14:48

Само сложно и секта нестаје

Name

За Додика и за Жељку

22.07.2018 09:05

Нема убица јер нема ни убиства.Де;цко се у пијаном стању оклизнуо и удавио у ријеци.Тузно јесте али ни први ни последњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДАВИДА И ЊЕГОВУ ПОРОДИЦУ

22.07.2018 09:36

Давид није био пијан и није се оклизнуо. Дај Бозе да је последњи којем се тако несто десило. То је претузно.

Name

XXЛ

22.07.2018 09:36

МАЛО РОДИТЕЉА ПОЗНАЈЕ СВОЈУ ДЈЕЦУ...ОНИ САЗНАЈУ ЗАДЊИ ДОК СВИ ЗНАЈУ ПРИЈЕ ЊИХ.. МИСЛИМ У ВЕЗИ ПРОБЛЕМА И ДРОГЕ. ..А НЕМОЗЕМО ИХ ЦУВАТИ АКО СЕ САМИ НЕ ЦУВАЈУ...ИЗЛАЗЕ У 12 А ВРАЦАЈУ СЕ У 5...НОЦ НИКОМ НИЈЕ ДОЊЕЛА ДОБРО..КАЗУ ДЈАВОЉЕ ВРЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

23.07.2018 19:39

Потпуно се слажем. Многи воле тудју дјецу трачати а не виде нити желе да чују од других шта њихова раде него их окивају у звијезде. Прво бити пријатељ својој дјеци и човјек од повјерења па онда остало. Нису криви они што продају дрогу јер да нико не купује не би ни продавали. Нек нам је Бог на помоћи.

Name

Гага

22.07.2018 11:04

Правда!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЖЕТЕ ЛИ СПАВАТИ ГОСПОЂЕ ИЗ СКУПШТИНЕ?

22.07.2018 14:44

ПЕЧЕ ЛИ ВАС САВЈЕСТ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид Џенан

22.07.2018 15:11

✊✊✊❤️❤️❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стршљен

22.07.2018 15:37

КАКАВ СМО МИ ТО НАРОД _ СРСКИ, КАКВИ СМО МИ ТО ЉУДИ, КАД ЈЕ ПОТРЕБНО ТОЛИКО МЈЕСЕЦИ ОКУПЉЊА НА ТРГУ, ДА БИ СЕ ОТКРИЛА ОСТИНА КОЈУ ВЛСТ ТРЕБА ДА ОБЈЕЛОДАНИ, ЈЕР ВЛАСТ ЈЕ ТА КОЈА ЗНА, А ЋУТИ, БЦА ПРШИНУ У ОЧИ НАРОДУ, ДРСКО СЕ СУПРОТСТАВЉА ЗАХТЈЕВУ ГРАЂАНА, ИЗРУГУЈЕ..... КАД СВЕ ВО САГЛЕДАМ ЈАДНО И ТУЖНО.ДОДОИК И ЊЕГОВА ЕКИПА - АПОКАЛИПСА ЛУДАКА И ЛОПОВА ДЕФИНИТИВНО ТРЕБА ДА ЗАВРШИ НА ВЈЕШАЛИМА ТО ЈАВНО. ТИ ЉУДИ СУ ЗЛО ОВОГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елвира

22.07.2018 15:59

Правда за Давида, Дзенана и сву насу дјецу ✊✊✊✊✊✊✊✊✊❤❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка

22.07.2018 17:56

Толика туга..толика бол. Нека вам драги Бог да снаге. Најбитније је да не одустанемо и да сви заједно будемо уз ове породице до краја док правда не буде задовољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милана

22.07.2018 18:27

Изгуби човјек дијете у саобраћајној несрећи,или на неке друге разно разне начине,не дај Боже,али овако изгубити дијете да ти га криминалчине убију,опљују,облажу,ово је страшно.па они мијењају причу као чарапе,час нема кривичног дијела,час има,час не знају,час задес,час убиство,без имало срама.Људи су изгубили све што је људско или никада и нису били људи,једноставно су рођени такви.Њихови свједоци су окорјеле Бањлучке криминалчине.А чланови снсд прате људе,сакупљају информације,мисле да ћче тако разбити групу,уши су наћулили на сваком мјесту као купусни листови су им уши.Када поменеш Давида стресају су,очи им се коче на тренутак,вјерујте да сваки њихов члан све зна.Тако непоштено и нељудски дјелују у народу да се просто запиташ да ли су нормални,илл су обезумљени,или их је ђаво под своје узео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змија на змију

22.07.2018 20:55

Неко би убице Давида побио из пушке зато што их због високих позиција и веза са истим не може нико кривично гонити. Неким људима је боље у затвору него да се појави неко чудан ко би на своју сопствену одговорност пуцао и у саму власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре змија

23.07.2018 08:32

КАД ЦОВЈЕК ВИСЕ НЕМА СТА ДА ИЗГУБИ, СВЕ МУ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО.

Name

бака

23.07.2018 08:27

Сузана,сине издрзи са Давором до ИСТИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсидер

24.07.2018 07:43

Зељка богами добро цува свога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка

24.07.2018 15:50

Драги Сузана и Даворе. Кад Вас видим и чујем на Тргу задрхти све у мени, а сузе саме крену. До последњег даха уз Вас. Давида им НЕЋЕМО опростити !!! ПРАВДА!!!

ОДГОВОРИТЕ