Мектић: Лукач ме није демантовао!

Изјаву да дио људи из врха МУП-а дилује и контролише све путеве дроге у Бањалуци и Републици Српској нико није демантовао, казао је за БН телевизију министар безбједности у СМ БиХ Драган Мектић.

Република Српска 21.07.2018 | 19:27
Мектић: Лукач ме није демантовао!
''Чак ни данас, министар Лукач то није демантовао, већ је говорио о томе да се нападају институције Републике Српске и МУП. Желим лично да му поручим и да поновим да нисам помињао институцију, нити часне и поштене људе из МУП-а РС, који часно и поштено обављају свој посао. Ја сам рекао да дио људи из врха МУП-а Републике Српске контролише све путеве дроге у Бањалуци и Републици Српској'', поручио је Мектић.

Мектић је истакао да је потребно ''очистити'' криминализовани врх МУП-а Републике Српске.

''Тај криминализовани врх се упустио у један најцрњи могући криминални посао. Потребно је јачати МУП РС, а никако не доводити МУП као институцију у било какво питање'', казао је Мектић за БН ТВ.

Подсјетимо, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да су тврдње министра Мектића о диловању дроге покушај уништавања МУП-а Републике Српске и специјални рат против институција Српске по налогу Сарајева.

Тврдње министра Мектића коментарисали су и чланови СНСД-а који су стали у одбрану министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача и Министарства. Према њиховом мишљењу, на сцени је покушај уништавања МУП-а РС.

С друге стране, министар безбједности је поручио да ће у октобру доказати да врх МУП-а Републике Српске стоји иза дроге у Бањалуци.



(БН)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

С В

21.07.2018 17:32

Следећи пут кад га будем видио, забићу му крамп у главу“, рекао је Драган Лукач, Славку Спасојевићу, оцу Дејана Спасојевића, сат након што је брутално претукао његовог сина 20. августа 2013. године. Ово ми је испричао лично Славко Спасојевић, 10. децембра ове године, истичући да је, након што је сазнао шта се десило, отишао код Лукача да ствари ријеши мирним путем и да не дође до тежих последица. „Тај дан сам радио на Мањачи и требало ми је отприлике сат времена да стигнем, након што сам сазнао да је Драган пребио мог сина Дејана. Ми смо комшије, наше куће су удаљене неких триста метара“, прича Славко Спасојевић. Он каже да је Лукача нашао на игралишту, на којем је претучен његов син, и да га је питао шта му је било да то учини. „Нисам знао да је твој“, рекао му је Лукач. „Зар требамо тући дјецу за коју не знамо чија су? Хајде дођи мојој кући, извини се мом сину, загрли га, реци да је дошло до неспоразума и да се ово ријеши“, одговорио је Славко Спасојевић Лукачу. „Нећу, а следећи пут кад га будем видио забићу му крамп у главу“, рекао је Лукач Спасојевићу. Славко Спасојевић каже да је био запањен Лукачевим одговором, али да је и даље покушавао да разговара с њим, указујући му на чињеницу да је он (Лукач) обучен за борбе и да му је нејасно због чега је своје вјештине примијенио на неком тако младом (Дејан Спасојевић тада је имао 19 година). Одговор који је услиједио, шокирао је Спасојевића. „Не могу схватити да неко може трпити толики бол, а ја сам га 20 минута ломио“, рекао му је Лукач. Славко Спасојевић каже да је након тога схватио да је сваки даљи разговор с Лукачем бесмислен и да му је рекао да неће дозволити да више икада ломи његовог сина, а посебно не да му забије крамп у главу. Све што је испричао мени, Славко Спасојевић спреман је да свједочи и на суђењу које почиње 20. децембра ове године. „Једино што тражим јесте да истим метром мјере одговорност и мог сина, али и Драгана Лукача. Ако буде исти метар, ја ћу прихватити сваку пресуду за свог сина. Бојим се да исти метар неће бити, а деси ли се тако, наставићу да се борим, јер је моја породица часна, нисмо ником ништа нажао учинили, радимо се и боримо да преживимо поштеним радом“, рекао ми је Славко Спасојевић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самy

21.07.2018 19:29

Реално би зивот нарко дилера вриједио 5 км, да није полиције да их цува.

Name

Нинџа Корњача

21.07.2018 20:24

Лукач је психички поремећена особа,није њему мјесто у влади и да буде министар,већ да га пошаљу на лијечење у неку од установа предвиђених за то,па када га мало доведу у ред,онда му судити за сва злодјела што је починио!!!

Name

НЕВЕСИЊЕ

21.07.2018 21:35

Људи па видите ли ви онај лудачки поглед у његовим очима Додику и требају поремећене особе попут Лукача

Name

Канада

22.07.2018 02:23

Послије оваквих сазнања увијек се питам ста јос треба да зивотиње ураде па да народ казе - доста је, сад сте пресли све границе, питам се засто , у име цега , у име кога трпите цак И у ситуацији кад вам терорису , бију , муце И убијају оно за ста И због цега се зиви а то су наса дјеца. Зар је могуце да овај психопата који у танцине описује како је тукао ово дијете ради било какав посао а камоли да обавља функцију министра ? О томе како је тукао ово дијете И које је захвате примјењивао на њему непосредно сам цуо од цлана родбине који је био у ситацији да слуса овог монструма када је говорио о томе. И ста јос треба да уради ? Да нецијем дјетету преполови крампом главу? То тамо није власт, није диктатура , није демократија , то тамо није ниста. Није цак ни мафија јер мафија има своја правила а ови немају ни то . Њима су руке вец крваве до ллаката И поцеце убијати , онако, из обијести. А овај лудак поготово.

Name

Напријед

22.07.2018 06:06

Да ли је све ово нормално, народе прогледајте, не крадите будуцност своје дјеце и унуцади.

Name

титов инспектор

22.07.2018 06:17

Не контролирају сам о путеве дроге, него и штите државни криминал режимских тајкуна, и режима.

Name

ДД

22.07.2018 07:18

за св. Текст комплет преписан са БН телевизије. немој писати кад незнаш шта се дешавало и ја живим у том насељу. Тај надувани дебил дошао је на игралиште и почео тући дјецу од седам, осам година и њихове маме. Лукач живи одмах ту зачуо галаму и излетио из куће, и ишамарао мало надуваног кретена. То би свак нормалан урадио.

Name

x

22.07.2018 11:35

Све су то производи клана СНСД. Ве.е зло нас није могло снаћи на овим просторима. Све чега су се дотакли уништили, покрали, отели, опљачкали и убијају невину дјецу. Ко им се супротстави, одмах слиједи освета. Ове болесника треба на лијечење. Мектић у себи има још оног народног поштења. Лукач покварењак нестручни. Лаже на сваком кораку, само случај Давид шта је излагао довољно је за цијели људски живот. Правда за Давида!

Name

xy

22.07.2018 12:21

Ови црвени ботови, немају логике, мозак им испран демагогијом. Не размишљају својом главом, већ вођином. Ко год изнесе своје мишљење они иду у напад. Лукач јавно лаже НСРС, погледајте све снимке. Послије сам себе демантује. Он није институција, већ неко ко руши углед те институције. Прво био задес, а сад тешко убиство Давида. Зар вам то није јасно, о каквој моралној накази се ради. Лукач је лош човјек, кад је могао онако оквалификовати невиног Давида. Лажирати налазе са Караном. токсиколошку лабораторију немају! Требао је дати оставку, онда би нешто имао као олакшавајућу околност. Цијела БЛ бруји и дилању дроге и проституцији којом се бави врх МУПа. Мектић има аргументе сигурно. На таквом је мјесту да мора имати. Тужилаштво је у спрези са врхом МУПа и зато не може ништа предузети. Политички врх сав тај криминал штити и ми смо у зачараном кругу. Само промјене и нови људи који ће радити у интересу народа ово стање могу промијенити! Правда за Давида!

Name

Нибрес

23.07.2018 22:03

А ста да се демантује? Који доказ је Мектиц изнио да се демантује?

Name

Пајо

21.07.2018 17:32

Неце те ни демантоват он зна да говорис истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

21.07.2018 17:33

Ако додик није рекао да је муп нападнут, онда се то није ни десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д-о-д-и-к

21.07.2018 18:41

Провјетравање!

Name

ре

21.07.2018 19:14

Дудук пуста лукаца "низ воду".

Name

Гојко

22.07.2018 06:06

Мектић је демантовао сам себе, овакве небулозе нисам очекивао чак ни од њега

Name

брзојав

21.07.2018 17:35

Цим Лукац "пронадје" гаце одмах це Вас Мектиц-у да демантује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

21.07.2018 17:35

Све вас пАлицијце треба спаковати у посебну собу. Параноја је ваше крштено име. Дозовите се памети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

21.07.2018 17:38

Министре Мектићу ти требаш то да докажеш у супротном си највећи непријатељ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ и српског народа. За Мектића питање Ко доставља минобацаче ИСИЛУ, када ћеш о тој теми сазвати конференцију за штампу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоса Роба

21.07.2018 19:36

Петре мјењај дилера

Name

ре

21.07.2018 19:36

Ти си погани бот баје и његових слуга, добићеш дневницу, само те то интересује?????

Name

Одговор Петру

21.07.2018 19:42

Идиоте полуписмени тема је ваљање дроге по БЛ. Када буде тема хаубице и ИСИЛ онда цемо писати о томе. И кад вец знас ко продајес хаубице онда сигурно знас ко ваља дрогу по БЛ. Даље сви нормални градјани БЛ знају да сва теска криминала дијела не могу бити урадјена без припадника полиције ( дрога,пљацке банака ...) Ти посто писес ове идиотлуке си оцигледно њихови сарадник па одмах да ти казем да нецес ни ти дуго . Пуно поздрава и све најбоље ти зелим ,ма салим се .

Name

Петар

21.07.2018 19:57

Нисам ничији бот само волим РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. Какав си човјек показујеш то својим коментаром. Чим се не слажем са твојим мишљењем одмах сам бот ако и знаш шта то значи.

Name

градјанин

21.07.2018 20:17

Петре, ајд поједи тај сендвиц сто си зарадио ботовањем...доста је један коментар за данас...одмори мало

Name

Ин

21.07.2018 20:23

Петре зарадио си сендвиц .

Name

РЕ Петар

21.07.2018 21:15

Питај Дусанку Мајкиц!

Name

за петра

22.07.2018 05:20

Петре ботино поједи сендвиц поп ин колу коју си Добио И буду сретан

Name

Опет одговор полуписменом Петру

22.07.2018 07:09

Цим неко спомене врх МУПа да дила дрогу ти бранис РС. Да ти објасним врх МУПа није РС надам се да имас толико мозга да то схватис. Ти патриота!!! Ако је патриотизам одбрана људи који продају дрогу у БЛ ти си апсолутна кретен који це кад тад заједно са тим нарко дилерима одговарати за сва недјела и убиства која су поцинили. Сто се тице мене ја сам одприлике милиона пута бољи цовјек од тебе и не требас ме убједјивати у супротно. Ипак ти зелим све најбоље мада колико видим не писе ти се ниста добро посто сте ви идиоти пробудили народ а народ це Вам доци главе.

Name

ИСТОК РС

21.07.2018 17:39

Још један непатриотски случај Драгана Лукача је интересантан. Он је 1992 године, пред бомбардовање СРЈ, преко границе са Србијом, са теиторије РС у Србију, илегално пребацивао агенте ЦИА-е, који су на територији Србије лоцирали будуће циљеве НАТО бомбардерима. Све ово је вјероватно Драгана Лукача увезало са Небојсом Радмановићем, Игором Радојичићем, Недељком Ковачевићем и другим политичарима блиским овим наведеним, да руши Милорада Додика. Кад год би Милорад Додик јавно изнио намјере да ће ући у борбу са организованим криминалним, одмах би Драган Лукач ушао у опструкцију таквих намјера Предсједника РС. Када би Додик покушао да смјени Лукача, јер је сит притужби на Лукача и њгову спрегу са организованим криминалом у Бања Луци, Лукач би одмах узвратио ударац и хапсио Додикове људе, као што је случај хапшења правобраниоца Стојчиновића. У овом случају Лукач је буквално преварио Бајића, главног тужиоца Специјалног тужилаштва у Бања Луци, да се притвор ставе људи блиски Милораду Додику, као што је Стојановић, тако да су сва притварања па и Стојчиновићево изгурана на мисиће И на ријеч Драгана Лукача, тако да је тим притварањима био изненадјен и сам Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2018 19:41

Њих два су два зла која су слична или иста, све на штету овог народа, нема изговора за одбрану баје, бахати, безобразни, простаци, силеџије, а овај други је још и лажов и кукавица???

Name

Вјера за вецеру

22.07.2018 08:18

Мора да је Лукац крив и за обилне кисе у Бих,земљотрес у Грцкој и поплаве у Јапану.Стварно сте смијесни са овом кампањом против полиције РС.Јадно заиста,Србин вјецито сам себи копа јаму,од када је продао вјеру за вецеру па до данас у историји сами смо себи највеци непријатељи...

Name

ДНС

21.07.2018 17:41

Мектица за министра полиције Р.С-е одмах послије избора.Направит це МУП да народ опет вјерује у њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

21.07.2018 17:55

Ниси напао МУП, него врх МУПа.Па дај цовјеце ако цес тако радити, именуј људе, не помињи институцију ни у каквом контексту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦАБ

22.07.2018 03:17

Тако јееее, 1312.

Name

Маса

22.07.2018 05:56

Саса, у Бањалуци се све зна, а нико не смије проговорити, мрак це га појести. Мектиц је довољно рекао, а народ Бањалуке и цијеле РС ако воли своју дкецу само масовно мозе ријесити ствар. Маси марода сила не мозе ниста.

Name

Ћути

21.07.2018 17:59

Лукачу и прочитај шта ти пише ратни борац који те добро зна, а то што је Мектић рекао, по Бањалуци птице пјевају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ћути

21.07.2018 19:30

Ако се мисли на онај подужи чланак у којем се човјек представља као Лукачев саборац, а сада бивши пријатељ. По мени су у оном тексту крајње незгодне оптужбе као нпр. спомиње се "главомет" бачена бомба у чини ми се некакав подрум итд. Тај текст читам данас по 3. пут у задњих пар мјесеци, па с'тога мислим да је по том питању ред да министар Лукач сазове конференцију и све што тамо се наводи детаљно образложи. Овако је јавност слуђена.

Name

за ре

21.07.2018 22:45

Не требају нама њихове конференције, ми њима више не вјерујемо. Зна се гдје је злочинцима мјесто. Нема се друго шта рећи.

Name

Са стране

21.07.2018 18:11

Ти демантујеш самог себе, нико то не ради боље од тебе. Лајеш у празно пуне четири године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свитац

21.07.2018 20:18

Имас и ти дуг стаз у ботовању.....

Name

спасан

21.07.2018 18:41

Народ не схвата да то сто ради Лукац,висе унистава МУП, него изјаве Мектица. Људи освјестите се, бице касно.Тамо гдје влада криминал, земљу је лако унистити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фик

21.07.2018 19:04

Мектиц доста тога казе и открије добро али треба му подрска веца народа .Не мозе бит неко комесар полиције и имат свој ланац апотека.Код нас то народ мирно гледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

предраг

21.07.2018 19:19

Додик и врх МУП-а су све сами криминалци. Уништили су Републику Српску а глуме патриоте. Додик због свога криминала знајуци да це га само ститити Лукач и његови криминалци дао је овима одрешене руке да раде ста хоце и како хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

21.07.2018 20:16

Баја је човјек ЦИА-е и то већ знамо сви. Добио је задатак да уништи Републику Српску и ради још и данас: Уништио је ВРС и пребацио надлежности на ниво БиХ. Да би даље остао на власти коа "грчевито се борио" за опстанак МУП-а Републике Српске, једно вријеме. За то вријеме док се на личном Тwитер налогу, који сви плаћамао, а зове се РТРС, бусао у прса како ће МУП Републике Српске опстати и то на гробу покојног др Милана Јелића и касније до данас. У МУП-у Републике Српске није уредно окречена ни једна просторија, а организацији која би дизала ниво оперативности није придаван никакви значај. Примани су људи, слабе школе, купљених диплома и звања, без знања, а услов је подобност и непотизам. Школство МУП-а је сведено на курсеве гађања и обуке за потребе просјечног ноћног чувара. Професори су без икаквих референција, а чули сте синоћ од професора из Београда у емисији Изазови, да су тражили да референција буде број наступа на ТВ, Боже помози. Приватни универзитети из Безбједности су готово сви били и сада су, фотокопирне радње за продају диплома. Тако је Милорад Додик намјерно уништио МУП републике Српске и својим менторима ће ускоро моћи рећи; Јесам ли слободан, посао сам Вам сав завршио и више. Јер МУП и његова организација нису као војска, они су увјек били општинског нивоа. Случај са покојним младим момком Давидом, је добро дошао Додику и његовим менторима, да закључе "Републике Српске", коју смо створили ратом, више нема. Он оде у Москву, с покраденим парама, као Мира Марковић, а овдјеће те Ви који не будете часно обављали свој посао у МУП-у доћи под удар закона и на дугогодишње робије и друштвено користан рад. Зато се пробудите, никада није касно, отешите те своје дебеле стомачине и вратине, дјелујете као у другом стању, предузмите нешто за боље сутра Републике Српске. Ви сада имате неки као сигуран посао, обезбједили сте посао можда и дјетету, али крадете сигурно будућност својим и нашим унуцима. Зато чупајте податке, да се криминална мањина, као што рече Мектић, једном за вазда стави под катанац. До побједе, будите јунаци, а не шоње, које неће ни кљун из куће моћи помолити. Поздрав до ослобођења, нашег, а Ви учините да буде и Ваше... СРЕТНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гром

22.07.2018 07:24

Одлицан коментар, Свако ово треба да процита двапут а ови ботови 100 пута небил им милиметар усао у главу!

Name

Нада

22.07.2018 09:28

Генерално, никад гори МУП, никад горе сколство, никад горе здравство...дрога на све стране, кримоси пуне дзепове, а сица купи мрвице, никад гора ситуација у РС.

Name

Аматер

23.07.2018 04:34

Ти као професионалац би требао знати да су Драган Чавић тадашњи предсједник Републике Српске и СДС као владајућа странка у Републици Српској потписали капитулацију Војске Републике Српске и предали је у Сарајево. За то су добили паре, као и када су у рату трговали са српском земљом.

Name

Зоран БЛ

21.07.2018 21:05

Мектицу царе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хелена

21.07.2018 21:56

хахахах, ма шта тај Лукач може демантовати .....видјели смо на Скупштини како заковрче очима као звијер и и позива људе на физичке обрачуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

'ре хелена

22.07.2018 05:23

Ма ЈЕ ли то бас тако Хелена Хелена

Name

ББ

22.07.2018 05:46

Све,све, али онај поглед Лукацев леди крв у зилама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурд

22.07.2018 06:21

Оптузбе које је Мектиц изнио се не демантују. Народ оцекује хитну акцију од министра безбједности, јер има све инструменте да то ријеси. Дилери се не хапсе изборима и цекајуци октобар! Јадна је дрзава у којој министар безбједности изјвави да зна за дилере, те да це цекати изборе да то саопсти, као и оцекивање да неко демантује а ниста не предузима. Страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

22.07.2018 07:07

КО ГОД БРАНИ ОВО ШТО СЕ РАДИ ЈЕ ПРЉАВ ДО ТЕ МИЈЕРЕ ДА ГА НЕ МОЖЕ НИ ЈЕДНО НЕ ВРИЈЕМЕ САПРАТИ.ТО СЕ ВИДИ У РАЗГОВОРУ СА ЉУДИМА КО ЈЕ КО И ЧИМ СЕ БАВИ.ОВА ВЛАСТ ОДГОВАРА ПРЉАВИМ ЉУДИМА КОЈИ БИ СВОГА РОЂЕНОГ ЋАЋУ ПРОДАЛИ ЗА ПРОКЛЕТИ НОВАЦ.ТО СУ ВЕЛИКИ ВИЈЕРНИЦИ И ПАТРИЈОТЕ.САМО ИХ ПОСМАТРАЈТЕ И СЛУШАЈТЕ.СВЕ ВАМ САМИ ГОВОРЕ КО СУ И КАКВИ СУ.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокац

22.07.2018 07:40

Мектиц је цастан цовек он се бори колико це моци издразати.Мозе мо ми даму помогнемо сад не изборе.Да ове све који владају годинама заувек сменимо а данам додју овакви као Мектиц храбар и постен јос има таквих у БиХ дајмо им прилику сад на изборима хваĺа БН најбољи сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДД

22.07.2018 08:48

То би урадио свако НЕНОРМАЛАН. Чему онда служе ИНСТИТУЦИЈЕ у које се Лукач и Додик куну? Па није ово ДИВЉИ ЗАПАД?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ДД

22.07.2018 09:00

Е да нису скоро избори о овоме се не би ни писало. У овом тренутку потребна је једна истина која ће појединце до те мјере оцрнити да им не падне на памет да се задрже у политици. Свакако сам против насиља, од било кога долазило, али ме чуди да г-дин кој је написао роман о патњама свог сина, нити једног слова није написао о патњама друге дјеце, које је проузроковао његов 19- тогодишњи мезимац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

полицајац МУП РС

22.07.2018 09:05

Поштовани г-дине Мектићу, ја припадник полиције у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, вас молим да не чекате октобар да објелоданите све доказе о криминалним активностима појединих руководилаца у овој институцији. Први ћу јавно стати поред вас у борби против тог зла, ако се докаже, исто као што сам стао 1992 године у борби за опстанак мог народа. Чекањем октобра, ви ћете показати, како вам није стало до борбе против криминала, већ до борбе за власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

22.07.2018 20:35

Ви сте све ове године изгледа преспавали.