СЛС: "Трио Ј" за лаган старт Звезде!

Звезда са 3:0 кренула у одбрану титуле, следи борба за Лигу шампиона! Црвена звезда успешно је започела одбрану титуле убедљивом победом над Динамом из Врања у првом колу нове сезоне Суперлиге Србије – 3:0 (1:0).  Гости из Врања погодили су стативу већ у 2. минуту, али после тога је било само питање времена када и колико пута ће им црвено-бели затрести мрежу.  Звезда добра, Јовељић у голгетерском моду, Јованчић – одличан: Сад на Судуву! Црвено-бели на првенственој премијери лако савладали Динамо – 3:0.

Фудбал 20.07.2018 | 22:10
СЛС: "Трио Ј" за лаган старт Звезде!
Фудбалери Црвене звезде забележили су очекивану победу над Динамом из Врања - 3:0 (1:0) у мечу првог кола Суперлиге Србије 2018/19.

Вођство је после дугог периода јалове иницијативе донео Душан Јованчић у 41. минуту, на 2:0 је повисио млади Дејан Јовељић у 51, а коначних 3:0 у 76. минуту је поставио Милан Јевтовић.

Њему је то, као и Јованчићу, био првенац у Звездином дресу, док се Јовељић поготком само надовезао на ефикасан финиш прошле сезоне, током кога је на три меча дао три гола.

У петак увече играли су још Војводина - Младост Лучани 1:1 (1:1).

Домаћин је у 13. минуту повео преко Бека Фофане, али је у 29. минуту изједначио Димић и промене резултата више није било.

Тренер Звезде Владан Милојевић је, сасвим очекивано, одлучио да између две утакмице квалификација за Лигу шампиона одмори велики број стандардних првотимаца.

Из почетне поставе са реванша против Спартакса, од првог минута су заиграли само Дегенек, Јовичић и Ебисилио, који је после педесетак минута уступио место Ненаду Милијашу.

Дебитовали су некадашњи голман Вождовца Зоран Поповић и леви бек из сопственог омладинског погона, 18-годишњи Алекса Терзић, док су Јованчић, Дејан Мелег и Јевтовић први пут били "стартери" на званичној утакмици.

Подсећамо да црвено-бели у уторак од 20.30 дочекују литванског првака Судуву, у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона, док у другом колу Суперлиге опет играју на "Маракани", против нишког Радничког.

Нападач Динама, Закарија Сурака из Гане, могао је можда да закомпликује утакмицу да је добар трк у 2. минуту завршио мало прецизнијим ударцем. Након што се ослободио Дегенека, он је матирао Поповића, али не и стативу, тако да је Динамо пропустио шансу да шокира малобројне навијаче.

Од тог тренутка су се ређали напади црвено-белих, којима је дириговао Јованчић, бивши капитен Војводине.

Он је у 41. минуту заслужено "пробио лед" када је после стативе Дегенека примио лопту на око 15 метара од гола и лукавим ударцем савладао одличног голмана Уроша Ђурића.

Почетак другог полувремена донео је мини-шоу Јовељића. Овај талентовани 18-годишњак је после постигнутог гола наставио да "кидише" и могао је бар још два пута да се упише у стрелце. Без обзира на то, залагањем, кретањем и налажењем на правим местима, поново је заслужио прелазну оцену.

Када се чинило да би меч могао да се заврши победом шампиона од "само" 2:0, Јевтовић је после освојене лопте на средини терена и комбинације са Милијашом ушао у казнени простор и пласираним ударцем оставио Ђурића без шансе да одбрани - 3:0!

Звезда добра, Јовељић у свом голгетерском моду, Јованчић више него врло добар! Тако би се могла описати премијера српског шампиона против Динама из Врања (3:0) која је послужила Владану Милојевићу као идеална предигра за Судуву.

Било је и незадовољства међу 5000 навијача на Маракани - посебно у почетној фази меча, али је комбиновани тим Црвене звезде положио испит и мисију одбране титуле почео на начин који подразумева дрес Црвене звезде – победом.

Поново је ширио руке Владан Милојевић незадовољан отварањем, али је из првенствене премијере добио оно што је тражио. Најмање једног озбиљног адута за најтеже сезонске меча. Да, мислимо на доскорашњег капитена Војводине Душана Јованчића, апсолутно најзначајнијег играча у вечерашњој постави црвено-белих. Постигао је гол, али је то најмање битно. Одиграо је рационално, чврсто креативно и храбро, пошто је преузимао одговорност. Као што је то радио Мичел Доналд, или као што ради Ненад Крстичић.

Младе и нејаке тинејџерске мишиће наставио је да пумпа Дејан Јовељић, лепом реакцијом у 52.минуту. Могао је да постигне још један или два поготка, али је показао да може предаторским њухом да полако купује поверење шефа стручног штаба.



Одморио је Милојевић Борјана, Савића, Стојковића, Родића, Радоњића, Бена и дао прилику Лоренцу Ебесилијуда се још мало подигне. Деловало је то боље него раније, мада би Холанђанин и у уторак морао да настави узлазном линијом.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић остао је доследан прошлогодишњим принципима и поново „измешао“ тим уочи важне европске утакмице. Очи звездаша ове вечери у Љутице Богдана биле су усмерне ка питомцима омладинске школе Дејану Јовељићу и дебитанту на месту левог бека Алекси Терзићу, али је за кадедром седео Душан Јованчић. Искусни везиста, доскорашњи члан Војводине, искреирао је брдо акција домаћина и понашао се као да је појео кило соли на Маракани.

Био је апсолутни газда везног реда погодио је стативу, прикривао лутања и пренаглашене амбиције Лоренца Ебесилија и Дејана Мелега и заслужио је да га помилује рука фудбалске правде у 42.минуту. Тада јеЈованчић испратио погођену стативу Дегенека и са неких десет метара погодио ближи угао Уроша Ђурића. Радио је идентичне ствари као Мичел Доналд у својим најбољим шампионским данима у црвено-белом дресу.

Навијачи Црвене звезде су пре тог тренутка вероватно очекивали више, али имало је шта да се види на највећем српском стадиону. Могли су Врањанци историско гостовање у Љутице Богдана да отворе голом пошто је Сурака избацио у трку Милоша Дегенека и потом погодио стативу. Поново је Милојевићев тим имао проблема са дефанзивно орјентисаним ривалом, али је стварао шансе.

Новајлија Јевтовић је показао хитрину и осећај за простор, али је промашио три колосалне прилике. Увек га је надмудривао Урош Ђурић који је добро реаговао и после покушаја Срђана Бабића.

Млади Алекса Терзић је демонстирао брзину и храброст да крене напред, вероватно покушавајући да се наметне у улози Милана Родића после одласка репрезентативца Србије. Црвено-бели су на њихову срећу постигли гол на време и олакшали себи посао.

До тог тренутка је практично трајао озбиљан отпор Врањанаца. После их је докрајчио Дејан Јовељић и стигао до четвртог поготка у сениорској конкуренцији. Имао је тренутке лепе сарадње са класићем Терзићем. Промашио је зицер, погодио стативу, затим је Јевтовић на асистенцију Милијаша стигао до првенца.





ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДИНАМО 3:0 (1:0)
/Јованчић 41, Јовељић 51, Јевтовић 76/

Стадион: Рајко Митић
Судија: Илија Брдар (Нови Сад)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Поповић – Гобељић, Дегенек, Бабић, Терзић – Јовичић - Мелег, Јованчић, Ебисилио (од 53. Милијаш), Јевтовић – Јовељић.

ДИНАМО (4-4-2): У.Ђурић – Лилић (од 50. Станковић), Павишић, Н.Ђурић, Вукајловић – Окамијан, Тасић (од 46. Тасић), Антић, Сићовић (од 71. Стојковић) – Димитров, Сурака.

СУПЕРЛИГА – 1.КОЛО

Петак

Црвена звезда - Динамо Врање 3:0 (1:0)
/Јованчић 41, Јовељић 51, Јевтовић 76/

Војводина - Младост 1:1 (1:1)
/Фофана 13 - Димић 29/

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар