Мамић уплашен: Спремају отмицу

Савјетник ФК Динамо из Загреба Здравко Мамић изјавио је, говорећи о судском поступку против њега, да је ситуација озбиљна, "чак тежа од покушаја атентата на њега у Томиславграду".

Регион 20.07.2018 | 18:11
Мамић уплашен: Спремају отмицу
"Нажалост, имам информација да морам бити чуван. Нисам кукавица. Осјећам да лов на мене траје и не знам када ће се завршити. Видјећемо све. Али ситуација је заиста озбиљна. Малоприје сам добио позив у којем се тврди да постоје озбиљне информације да се спрема моја отмица. И није то прва информација", рекао је Мамић за "Дневни Аваз".

Подсјетимо, Тужилаштво Босне и Херцеговине и одбрана Здравка Мамића сагласни су да нису испуњени законски услови за његово изручење Хрватској по захтјеву коју је правосудним органима БиХ упутило хрватско Министарство правосуђа, потврђено је на рочишту које је тим поводом одржано пред Судом БиХ у Сарајеву.

Рочиште на којем су утврђиване чињенице у вези са захтјевом из Хрватске за Мамићево изручење, темељем првостепене пресуде и налога за хапшење што га је расписао Жупанијски суд у Осијеку, почело је на помало неуобичајен начин јер је судија Суда БиХ најприје честитала Мамићу, очигледно алудирајући на успјех хрватске фудбалске репрезентације на Свјетском првенству у Русији.

"Ја ћу прво честитати. То ћу урадити ради себе и ради вас", рекла је судија Татјана Косовић обраћајући се Мамићу.

Министарство правосуђа Хрватске упутило је посредством Министарства правосуђа БиХ захтјев за Мамићево изручење након што му је суд у Осијеку у јуну изрекао казну од шест и по година затвора прогласивши га кривим за злоупотребу у привредном пословању и "извлачење" новца из Динама.

(Дневни Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БиХ Земља апсурда

20.07.2018 18:17

БиХ мирна лука за криминалце.Ма изруци олос нека се тамо са њим они зајебавају.Ако није крив ста је проблем онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

20.07.2018 19:21

Хајде ти код миле понеси паре и небој се бога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медуза

20.07.2018 19:22

Ради гуза .Па не може се све под ноге бацази и газити људско достојанство Мамићи.Шта мислиш да ти нема краја.Има има.Тек сад си права мета киндапера и рекеташа.Али ниси се ти пуно намуцио око тих пара.Треба ти бригада да те одбрани.Хајде дрчни буди мушко па се врати у ХР.Само си јак кад наспрам себе имаш пуно слабијег.Сад се покажи горди, сад псуј,сад вријеђај.Мањи си од сиротињског миша. "А онда дигнем поглед ка небу; како сам мали и кад сам јак." Мирно спавај Здравко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бошњак

21.07.2018 12:29

Е мој Мамичу-Ђаба ти те силне паре што си покро ваља до краја живота живјети у БИХ и у камењару Херцеговине.Потјерница издата нема више мора осим сељачког Неума.

ОДГОВОРИТЕ