Одговорили: Није битна величина!

У данашњем свијету пуном изазова није битно колико сте велики или мали него у којој мјери баштините вриједности слободе, солидарности и демократије, стоји у реакцији Владе Црне Горе поводом изјаве америчког предсједника Доналда Трампа.

Регион 19.07.2018 | 14:58
Одговорили: Није битна величина!
Трамп је у сриједу довео у питање обавезу САД да брани друге чланице тог војног савеза рекавши да би ангажовање САД у одбрани неке мале земље, каква је на примјер Црна Гора, могло довести и до Трећег светског рата.

На питање новинара зашто би његов син, имајући у виду обавезу сваке чланице НАТО да брани друге чланицу, ишао да брани на примјер једну Црну Гору, Трамп је казао да и он поставља то исто питање.

"Црна Гора је мала држава са веома снажним људима. Они су веома снажни људи. Они су веома агресивни људи, можда ће постати агресивни и честитам - у Трећем светском рату смо", казао је Трамп.

Влада Црне Горе је, уважавајући интересовање бројних домаћих и иностраних медија да се одреди у вези са јучерашњом Трамповом изјавом предсједника усвојила став који саопштава јавности:

"Црна Гора је поносна на своју историју и традицију и мирнодопску политику која је довела до позиције стабилизирајуће државе у региону и једине државе у којој се није ратовало распадом бивше Југославије.

Земља која је примила и заштитила 120.000 унесрећених људи и породица.

Држава која је прва у Европи пружила отпор фашизму и данас као нова чланица НАТО-а и кандидат за Европску унију доприноси миру и стабилности не само на европском континенту већ широм свијета, заједно са америчким војницима у Авганистану.

Ми градимо пријатељства, а ни једно нијесмо изгубили, уједно способни да храбро и одлучно бранимо и одбранимо сопствене националне интересе.

У данашњем свијету пуном изазова није битно колико сте велики или мали него у којој мјери баштините вриједности слободе, солидарности и демократије.

Због свега овог пријатељство и савезништви Црне Горе и Сједињених Америчких Држава је снажно и трајно."

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рајко

19.07.2018 13:16

Црна Гора и треба да буде поносна на своју даљу историју,то је прва Српска држава на овим просторима. У том времену су се редјале битке и побједе над фашистима једна за другом,сад су руку под руку са тим истим фашистима и "убијају"све што носи име Српско на себи. У новој историји се могу похвалити да су се одрекли свог српског порекла,измислили нови језик,ушли у НАТО,признали независност такозваног Косова и могу се похвалити да их живи више у Београду негу у цијелој Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

19.07.2018 20:50

Де не лапрндај. Насли људи пут за наоред и хватају кораке. Имају и своју вјеру, језик и историју. Каква српска земља и српски језик. О борми прорив фасизму се не мозе пихвалити ни Србија ни ЦГ. Највеце проблеме је претрпјела БиХ, у другом и свим осталим ратовима од памтивјека. Остали су се хвалисали и китили умјетним перјем!!

Name

Нвс

19.07.2018 13:32

Није битна величина него техника, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

19.07.2018 21:07

Као цура са малим сисама која ти казе како није битна велицина него техника :):):)

Name

Лок

19.07.2018 13:53

Ови политицари путују свијетом, и само прицају о 3 свјетском рату. То се зове програмирање мозга. Ако милиони људи мисле, или се боје 3 свј. рата, они це га и материјализоват. Ови који га пропагирају знају како то функционисе.

ОДГОВОРИТЕ