Трамп Ердогану: Срамота за Турску

Председник САД Доналд Трамп тражио од свог турског колеге Реџепа Тајипа Ердогана да ослободи америчког свештеника Ендрјуа Брансона.

Свијет 19.07.2018 | 10:36
Трамп Ердогану: Срамота за Турску
Брансону се у Турској суди за тероризам и који је у притвору.

"То је потпуна срамота да Турска не жели да ослободи поштованог америчког свештеника Ендрјуа Брансона. Сувише дуго се он држи као талац. Реџеп Тајип Ердоган треба да уради нешто да ослободи тог дивног супруга и оца хришћанске породице", написао је синоћ Трамп у Твитер поруци.

Турски суд је јуче на новом рочишту поново продужио притвор Брансону.

Он је оптужен за злочине у име терористичких група, а да није њихов члан, и за шпијунажу. Прети му казна до 35 година затвора.

Судјење Брансону одвија се у Алиаги, у западној турској провинцији Измир где је јуче одржано ново рочиште када су Брансонови адвокати очекивали да ће бити ослободјен.

Свештеник је у притовру од октобра 2016. а судјење је почело 16. априла.

Амерички отправник послова у Анкари Филип Коснет који је јуче био присутан у суду рекао је да су разочарани јучерашњим судјењем и да ће наставити пажљиво да прате тај случај. Изразо је наду да ће свештеник ускоро да се врати својој породици.

Наредно рочиште заказан је за 12. октобар.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рајко

19.07.2018 08:52

Иначе сви ви западњаци сте фини,културни ма душе од човјека. Сав кад који је задесио свијет је баш потекао од вас финих и културних,у свакој земљи надјете неке идиоте да вас слиједе у крвавим ратовима и на крају направите биједу од тих земаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

19.07.2018 09:18

Паре раде ! ух

Name

??

19.07.2018 09:30

Султан не је*е зиву силу!!

ОДГОВОРИТЕ