Зуроф: Модрићу "црвени картон" због Томпсона!

Центар "Симон Визентал", који се бори против антисемитизма и расизма, осудио је учешће хрватског музичара у прослави успеха фудбалске репрезентације Хрватске.

Фудбал 18.07.2018 | 22:00
Зуроф: Модрићу "црвени картон" због Томпсона!
Центар "Симон Визентал" оштро је критиковао учешће "злогласног симпатизера усташа" Марка Перковића Томпсона у слављу које је у Загребу приређено поводом дочека селекције Хрватске, новог вицешампиона света.

У изјави главног ловца на нацисте и директора за послове источне Европе, доктора Ефраима Зурофа, коју преноси портал "Индекс", Центар је констатовао да је Томпсон познат по песмама које позивају на убијање Срба и које су носталгично повезане са злогласним концентрационим логором Јасеновац и придруженим женским логором Стара Градишка.

"Позивање Перковића да пева на таквој масовној прослави, на којој, према плану, није требало да се појаве никакви политичари ни извођачи, његовим фашистичким погледима даје легитимитет какав не заслужују", поручили су из Центра, уз припадајућу поруку Ефраима Зурофа.

Марко Перковић, наводи Зуроф, није пропустио ниједну прилику да пошаље своје поруке мржње и није случајно да се "бројни људи појављују на његовим концертима у усташким униформама и/или са симболима, те да изводе усташки поздрав".

"Он нигде не би требало да буде почасни гост, понајмање на највећем окупљању у историји демократске Хрватске, на којем се слави изврстан спортски успех. Лука Модрић можда је заиста заслужио да буде најбољи играч Светског првенства, али због позивања Томпсона да пева, заслужио је 'црвени картон'", закључио је Зуроф.

Перковић се у понедељак на дочеку попео у отворени аутобус који је возио хрватске фудбалере са аеродорома, тврдећи да су га они позвали да им се придружи, а након тога је отпевао неколико песама на Тргу Бана Јелачића, где је одржана централна прослава.

Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар