ЛШ: Трнава избацила Зрињски! И још...

Мајсторија Тодоровића довољна само за реми.  Шампион БиХ није успио да надокнади "минус" од једног гола из првог меча у Трнави, па након мостарских 1:1 завршава квалификације у Лиги шампиона, те их наставља у другом колу квалификација за Лигу Европе.  Испали прваци Словеније, БиХ. . .  Олимпија на челу са српским тренером Илијом Столицом није изгубила у Азербејџану, али није ни прошла.  Гурбан Гурбанов избацио Столицу, Шериф се распуцао, Словаци преживели Мостар.  ОИимпија одиграла без голова у реваншу са Карабагом и није надокнадила гол минуса из прве утакмице првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 18.07.2018 | 21:20
ЛШ: Трнава избацила Зрињски! И још...
Мостарски Зрињски квалификације за Лигу шампиона завршио је већ на првој препреци.

Актуелни шампион БиХ, након минималног пораза у Трнави (0:1), није успио пред својим навијачима да оствари тријумф који би га одвео даље.

Мостарци су одиграли само 1:1 против Спартака.

ЗРИЊСКИ - СПАРТАК 1:1 (0:1)

Слободно се може рећи да је Зрињски и на овом мечу, баш као и у Словачкој, био бољи ривал. Када се погледа статистика, тим Анте Мише имао је већи посјед лопте, више шутева, док су гости из једине праве прилике дошли до гола.

Десило се то у 15. минуту. Била је то уиграна акција након прекида, Рада је центрирао, а капитен гостију Грендел сјајно погодио за вођство.

Након примљеног гола, фудбалери Зрињског као да су се предали. Ријетко су "племићи" долазили у шансу за издједначење, али су у наставку одиграли далеко боље.

Већ у уводним минутима другог полувремена било је очигледно да су Мостарци кренули одлучније, а таква игра исплатила се у 58. минуту, када је Тодоровић постигао прави еврогол.

Ипак, то је било све од домаћина. Покушавали су до краја играчи Зрињског доћи бар до утјешне побједе, али остало је 1:1, иако су имали неколико добрих прилика за славље.

Овако, пут Зрињског у квалификацијама за Лигу шампиона се завршава у првом колу, па ће такмичење у Европи наставити у другом колу квалификација за Лигу Европе, гдје ће играти против Валете са Малте.

Први дуел на програму је у Мостару већ 26. јула, а реванш на Малти 2. августа.

ЗРИЊСКИ: Бркић, Галић, Баришић, Аћимовић, Стојкић, Тодоровић, Хаирлаховић (81. Пезер), Јаковљевић, Рустемовић (53. Бенцун), Филиповић (75. Јовић), Билбија. Тренер: Анте Мише.

СПАРТАК: Куди, Кадлец, Грендел (79. Оравец), Хладик, Чонка, Годал, Тот (17. Мизенбек), Рада, Јирка, Грешак, Его (82. Јаровић). Тренер: Радослав Латал.

Испали прваци Словеније, БиХ... Олимпија на челу са српским тренером Илијом Столицом није изгубила у Азербејџану, али није ни прошла.

Друге и последње вечери 1. кола квалификација за Лигу шампиона није виђено изненађење.

Олимпија из Љубљане, на челу са српским тренером Илијом Столицом (на слици) гостовала је Карабагу и била јој је потребна победа, али је није остварила.

Карабаг - Олимпија 0:0 (први меч 1:0)

Словеначки првак одиграо је нерешено без голова и тако се преселио у квалификације за Лигу Европе, док ће Карабаг од следеће недеље у другом колу играти против албанског Кукешија.

Следећи ривал Столичиног тима у новоустановљеној "стази шампиона" у Лиги Европе биће Крусејдерс, представник Северне Ирске.

За Љубљанчане су у Азербејџану играли српски интернационалци Марко Гајић и Марко Путинчанин, али нису успели да са саиграчима направе изненађење. Гајић, који је овог лета прешао у Олимпију из Вождовца, у петом минуту надокнаде времена добио је црвени картон.

Гурбан Гурбанов избацио Столицу, Шериф се распуцао, Словаци преживели Мостар! ОИимпија одиграла без голова у реваншу са Карабагом и није надокнадила гол минуса из прве утакмице првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Илија Столица и Олимпија нису успели. Словеначки шампион елиминисан је у првом колу квалификација за Лигу шампиона, пошто је у реваншу одиграо без голова на гостовању азербејџанском Карабагу на чијој клупи седи Гурбан Гурбанов. У првој утакмици било је 1:0 за првака Азербејџана.

Олимпија ни у реваншу није блистала, а Карабаг је имао иницијативу, иако су гости морали да јуре резултат. У првом полувремену домаћин је пропустио две добре прилике. Најпре у 15. минуту није успео Махир Мадатов, а три минута касније ни Симеон Славчев.

Тек у наставку утакмице Змајчеки су почели да показују неке знаке живота. У 57. минуту је Дино Стиглецпробао главом, али је Вагнер добро интервенисао. И то је отприлике било све од Олимпије на овој утакмици.

Молдавски Шериф је био успешан у реваншу и на свом терену убедљиво савладао грузијски Торпедо Кутаиси са 3:0. Тако су домаћи надоместили 1:2 из првог меча.

Вечерас је двоструки стрелац за првака Молдавије био бразилски нападач Жоалисон у 40. и 55. минуту, а мрежу Торпеда први је затресао Бадибанга у деветом минуту.

БЕНТНЕР СПАСИЛАЦ РОЗЕНБОРГА
 
Најдраматичнији двомеч завршен је у Норвешкој, где је тамошњи шампион Розенборг у надокнади времена изборио пласман.

Познати дански нападач, "Лорд" Никлас Бентнер постигао је гол у 94. минуту и ипак донео пролаз некада редовном учеснику групне фазе, у којој је последњи пут био у сезони 2007/08.

Гости са Исланда су донели са собом предност, постигли важан гол, али је Бентнер другим поготком на утакмици спречио изненађење.

Розенборг - Валур 3:1 (први меч 0:1)

Норвешки првак играће у следећем колу против Селтика, а Валур ће у 2. колу квалификација за Лигу Европе играти против Санта Коломе из Андоре.

Драма и спорни пенали у Трондхајму – Лорд провукао Розенборг кроз иглене уши! Астана рутински против Сутјеске у Никшићу, Деспотовић дао гол и асистирао.

Каква је то фрка била на стадиону Леркендал у Трондхајму! Ипак, норвешки Розенборг је уз много среће победио исландски Валур са 3:1 и пласирао се у друго коло квалификација за Лигу шампиона. У првој утакмици на Исланду било је 1:0 за Валур.

Вечерас је само пар минута делило првака Исланда од великог успеха, али је јунак домаћих навијача искусни Никлас Бендтнер у четвртом минуту судијске надокнаде погодио са беле тачке за коначан резултат.

Претходио је наводни прекршај Лидсона у казненом простору, мада је питање да ли је контакт био довољан за најстрожи ударац.

То је била друга дискутабилна ситуација на утакмици, а прва се десила у 85. минуту када је и Валур дошао до пенала због наводног прекршаја Лундема. Тада је мрежу Розенборга погодио Кристин Сигурдсона и одшкринуо врата Валуру ка великом успеха. Али, није Исланђанима било суђено вечерас.

Розенборг је био бољи ривал током целе утакмице, али се Валур квалитетно бранио. Ипак, тек у 55. минуту успели су домаћи да сломе отпор Исланђана и то такође са беле тачке. Погађате – прецизан је био Бендтнер.

Дански нападач се у 72. минуту нашао у улози асистента, а мрежу Валура погодио је Андерс Трондсен и деловало је да меч улази у нешто мирнију завршницу. Тај утисак, међутим, био је погрешан.

Пласман у наредно коло квалификација остварила је и казахстанска Астана која је и у реванш мечу у Никшићу победила Сутјеску са 2:0. Први меч завршен је тријумфом Астане од 1:0. Стрелац првог гола за госте вечерас био је бивши нападач Звезде Ђорђе Деспотовић у 38. минуту, а коначан резултат поставио јеСеркизан Мужиков, а овај пут Деспотовић је био асистент. Цео меч у дресу Астане одиграо је и репрезентативац Србије Антонио Рукавина.

Резултати:

1. коло квалификација:

Карабаг (Азербејџан) - Олимпија (Словенија) 0:0 први меч 1:0
Шериф (Молдавија) - Торпедо (Грузија) 3:0, први меч 1:2
Зрињски (БиХ) - Трнава (Словачка) 1:1, први меч 0:1
Розенборг (Норвешка) - Валур (Исланд) 3:1 први меч 0:1
Сутјеска (Црна Гора) - Астана (Казахстан) 0:2 први меч 0:1
Селтик (Шкотска) - Алашкерт (Јерменија) У ТОКУ први меч 3:0

одиграно у уторак:

ХЈК (Финска) - Викингур (Фарска Острва) 3:1 (3:1), први меч 2:1
Валета (Малта) - Кукеши (Албанија) 1:1 (0:0), први меч 0:0
АПЕОЛ (Кипар) - Судува (Литванија) 1:0 (1:0), први меч 1:3
Хапоел Бер Шева (Израел) - Флора (Естонија) 3:1(2:0), први меч 4:1
Малме (Шведска) - Дрита (Косово) 2:0 (0:0), први меч 3:0
ТНС (Велс) - Шкендија (Македонија)4:0 (3:0), први меч 0:5
МОЛ Види (Мађарска) - Диделанж (Луксембург) 2:1 (1:0), први меч 1:1
Црвена звезда (Србија) - Спартакс (Летонија) 2:0 (0:0), први меч 0:0
Кросајдерс (С. Ирска) - Лудогорец (Бугарска)0:2 (0:1), први меч 0:7
Легија (Пољска) - Корк Сити (Ирска) 3:0 (1:0), први меч 1:0

Извор: мондо.ба/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар