Пробијена и та баријера!

Алисон Бекер нови голман Ливерпула за 75. 000. 000 евра! Нови светски рекорд!

Фудбал 18.07.2018 | 23:00
Пробијена и та баријера!
Одјекнула је још једна трансфер бомба овог лета! Алисон Бекер је нови голман Ливерпула!

Енглески и италијански медији здружено јављајну да је управа Црвених постигла договор са колегама из Роме и да се Бразилац сели на Енфилд роуд у трансферу вредном 75.000.000 евра. На тај начин, Алисонпостаје најскупљи чувар мреже свих времена, дебело надмашивши 17-годишњи рекорд у власништвуЂанулиђија Буфона, који је 2001. прешао из Парме у Јувентус за 53.000.000 евра.

Данима после Мундијала челници Ливерпула стезали су обруч око бразилског репрезентативца. Острвљани уверавају да је Јирген Клоп лично – није му први пут – звао Алисона и убедио га да се пресели у његов тим, а кад је завршио посао с голманом, кренула је акција убеђивања руководилаца Роме. Неколико понуда је глатко одбијено, међутим, после јучерашње у износу од 70.000.000 евра било је јасно да је посао пред реализацијом. Морао је да пожури, јер се у трку умешао и Челси, мада без званичне понуде. Отежавајућа околност по Енглезе била је у сазнању да је председник римског клуба, Џејмс Палота, инасистирао и на бонусима. Додатних 5.000.000 евра. Није проблем, рекоше на Енфилду и јутрос су на Олимпико послалу нову понуду. Богатију: 70.000.000 евра главнице и 5.000.000 евра кроз бонусе. Тиме је срушена и последња брана, Вучица прихватила понуду и обавестила играча да је продат.

У Ливерпулу су већ почели да спремају лекарске прегледе, с тим да се још не зна хоће ли они уследити до викенда или можда касније, док екипа буде на турнеји по Сједињеним Америчким Државама. Што и није пресудно колико чињеница да је Јирген Клоп коначно решио питање хроничан проблем међу стативама. Вероватно на дужи период. Кад је дошао, затекао је Симона Мињолеа и није био задовољан Белгијанцем. Потом је из Мајнца довео Лориса Кариуса, али је Немац после привикавања, упркос неким добрим партијама, забрљао у финалу Лиге шампиона (два гола Реала иду на његову душу), самопоуздање му је пало на њанижу могућу тачку, што се видело на контролним сусретима, а како Велшанин Данијел Вард није калибар за велику сцену, постало је јасно да мора да ангажује нову „јединицу“.

Алисон иза себе има сезону живота у Роми, бранио је на 49 утакмица, постао стандардан чувар мреже репрезентације Бразила, те иоако је у полуфиналном двомечу Лиге шампиона баш са Ливерпулом примио чак седам голова, Клоп гледа ширу слику. Свиделе су му се Алисонове партије у Серији А, податак да на 17 мечева није матиран и ако буде бранио као на Олимпику можда је стварно једно од горућих питања Ливерпула решено.

А Јирген Клоп више не би смео да има изговоре, пошто је завршио формирање тима по свом укусу, јер су на онај лањску већ додати везисти Наби Кеита (РБ Лајпциг) и Фабињо (Монако), као и крилни нападач ЏерданШаћири (Стоук).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар