Чубриловић: Пуни капацитет НС РС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је током овог мандата парламент Српске одрадио највише закона и докумената од свих парламената у БиХ и од неких у региону, те да је већина функционисала стабилно.

Република Српска 18.07.2018 | 08:33
Чубриловић: Пуни капацитет НС РС
Чубриловић је нагласио да је Народна скупштина показала пуни капацитет у кризним тренуцима када је било проблема са опозицијом и покушајима блокаде рада.

"Сва законска рјешења и одлуке су донесене и тематске цјелине усвојене. О неком утицају са стране се не може говорити јер утицај у Скупштини једино има већина, што је нормално", рекао је Чубриловић за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, од опозиције није било неких конструктивних приједлога, осим неколико приједлога појединих посланика, а саставни дио понашања опозиције било је напуштање сједница и покушај блокирања предсједавајућег.

"Сматрали су да ће преко таквог дјеловања доћи до угледа у народу, али очигледно се то није десило. Скупштина је завршавала сваку сједницу коју је заказала, тако да слободно могу рећи да су ефекти напуштања сједница били негативни само за опозицију", напоменуо је Чубриловић.

Чубриловић највећим успјехом у протеклом мандату сматра чињеницу да су на вријеме усвајани сви акти и буџети, те да није било преноса надлежности на друге институције, док су мањкавости периоди када је долазило до принудних пауза у раду Скупштине, односно када су посланици опозиције блокирали рад предсједавајућег и када су сједнице одржаване у малој сали.

Он је рекао да у Народну скупштину још није стигао захтјев за посебну сједницу о извјештају комисије за Сребреницу, те да ће уколико захтјев стигне, Колегијум одлучивати када ће се и у ком временском року одржати сједница.

Извор: Срна

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Петар

18.07.2018 06:36

РЕПУБЛИКА СРПСКА на првом мјесту. Срби морају да буду свјесни да би у супротном сви могли да прођу као МАРКО РАДОЈА, да им се пријети линчом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.07.2018 07:03

Ти Петре исто ко кад ћаћа туче дјете јер тражи јести!!!!Има оно кућу,ал нема ручка ,тркало одало тражило јести,ал нема!!!!Добро је и тачно што ви пишете,ал дуго траје та иста прича,а резултато јој је ""једни све богатији даруги све сиромашнији""

Name

СПАС

18.07.2018 07:15

Петре, мислим да је сваком Американцу, Енглету или Кинезу на првом мјесту њихв СТОМАК апотом Америка, Енглеска или Кина. Доста више са злоупотребљавањем Српске за политичке и предизборне поене! Волимо Српску, наравно, али више волимо своју породицу и свој стомак! Ако више волим своју државу од моје породице и самог себе онда сам ја психички болесник. Држава треба да се брине за свачији стомак и свачију породицу њених држављана. Ми у Српској али и у цијелој БиХ (вриједи и за Хрватску и Србију) имамо ситуацију да нас наша држава НЕ ВОЛИ а очекује се од нас да ми волимо њу.

Name

Чубриловићу

18.07.2018 08:33

Толико си одвратан лик, да ми сваки пут позли кад те видим. Најбоље да се не појављујеш у јавности!

Name

Милица

18.07.2018 07:37

Ех ,да је испитати имовину прије доласка и сада , па да онда видимо какви су резултати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

18.07.2018 17:35

Тако је Милице. Голи Оток за политцке лопове подхитно активирати.

Name

Па

18.07.2018 07:41

А мука је било бити најуспјешнији поред ових из БиХ и Ф БиХ кад они 2/3 мандата нити су имали већину нити су могли доносили какве законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

18.07.2018 07:47

...Матори, не лафинај, доста те диктатуре, народ је сит лафине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

18.07.2018 07:51

Мислила сам да у теби има бар и мало људскости,али не....Побиједице вас нас Давид.Нека вас народ казни,покварени људски роде.

ОДГОВОРИТЕ