РМЦ: Куртоа Реалов за 35.000.000 евра!

И доводи другара са собом! Уговор, наводно, на четири године.

Фудбал 18.07.2018 | 23:40
РМЦ: Куртоа Реалов за 35.000.000 евра!
Кејлор Навас се сели на клупу, а међу стативе Реал Мадрида стаје – Тибо Куртоа! Ако је веровати Радио Монте Карлу, поузданом кад је реч о информацијама са трансфер пијаце, најбољи голман Мундијала у Русији сели се у табор европског првака.

Утицајнији медији, у прошлости први који је јавио о продајама Радамела Фалкаа, Килијана Мбпабеа и осталих светских звезда, те о потпису Жозеа Муриња за Манчестер јунајтед, овог поподнева је добро уздрмао тле у фудбалској Европи, уверењем да је Челси пристао да прода своју „јединици“. И то по цени од 35.000.000 евра! Уговор би требало да буде потписан на четири године.

На први поглед, мало за голмана таквих квалитета, али чињеница да је Куртоа ушао у последњу годину уговора са Плавцима, те да је одбио понуду за продужетак сарадње и да би 1. јануара могао за џабе да потпише за клуб по избору, сузила је маневарски простор Плавцима. Поготово што ове сезоне неће бити Лиге шампиона на Стамфорд бриџу. По принципу „боље да узмемо сад колико можемо, него да останемо без ичега“ у Лондону су проценили да је ово шанса да бар нешто зараде на Куртои. Поготово што су га Генку пре седам година платили симболичних 9.000.000 евра, па ће са те стране бити на добитку.

Реал је дуго тражио наследника Кејлору Навасу. Иако је Костариканац освојио три узастопне Лиге шампиона, јавна је тајна да не ужива поверење у Мадриду и да се само чекало кад ће му бити доведена конкуренција. Украјинац Андри Лунин из Зарије јесте талентован, али и „зелен“, Енцо Зидан је више пројекат за будућност, Бразилац Алисон је био скуп, а и Ливерпул је био бржи, па је Флорентину Перезу остало да реагује једино довођењем Тиба Куртое. Чак и мадридски медији потврђују сазнања Радио Монте Карла и додају да би посао ускоро требало да буде озваничен.

Посебно је занимљиво да Тибо Куртоа долази на „Сантјаго Бернабеу“ у одвојеном послу од друге велике мете Реала, Едена Азара. Раније се помињало да би њих двојица могли да стигну у пакету, вредном више од 200.000.000 евра, међутим, изгледа да су Мадриђани изабрали другачију тактику. Прво да доведу голмана, а да онда свим силама крену на његовог колегу из белгијске репрезентације. Азар се препоручио Реалу одмах по окончању Мундијала, рекавши да је време за промену средине, краљевски клуб је спреман да иде до 150.000.000 евра, али Челси је свестан да има тренутно можда и понајбољег крилног нападача планете и  захтеваће више новца. Претпоставља се целих 200.000.000 евра.

Евентуални потпис Куртое утицаће да и Еден Азар поднесе захтев за трансфер челницима Челсија, јер су обојица изјављивала како „један без другог не могу“. Покушаће на тај начин да изврши додатан притисак на садашње послодавце да га пусте у Мадрид, где сви нестрпљиво чекају једну велику фудбалску звезду после одласка Кристијана Роналда у Јувентус.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар