Селектор Исланда "одсвирао крај"!

Хеимир Халгримсон одлучио је да после седам година оде са клупе националног тима.

Фудбал 19.07.2018 | 12:15
Селектор Исланда "одсвирао крај"!
Репрезентација Исланда придружила се кругу земаља учесница Светског првенства, које ће у наредном периоду морати да потраже новог селектора.

Хеимир Халгримсон (51) учинио је то након наступа на два узастопна велика такмичења, уједно и прва два у историји те земље.

Наступ у Русији окончали су у групној фази, уз само један бод, освојен на премијери против Аргентине, док су пре две године на Европском првенству у Француској стигли до четвртфинала.

Сензационалан успех направили су победивши Енглеску и Аустрију, уз ремије са Португалом и Мађарском.

"Срећан сам што сам био део групе која је трасирала пут за генерације које долазе и направила толико добрих ствари, први пут у историји", изјавио је он.

Халгримсон је од 2011. до краја квалификација за Мундијал 2014. био помоћник Швеђанину Ларсу Лагербаку, закључно са ЕУРО 2016 радили су као тандем, а потом је Халгримсон постао "главни и одговорни".

Председник националног фудбалског Савеза Гудни Бергсон надао се да неће морати у потрагу за новим селектором.

"Исландски фудбал никада није био овако добар и никада није привлачио више пажње него сада. Надали смо се да ће Халмгринсон наставити са радом, али је на сопствени захтев одлучио да оде. Ја сам му захвалан на свему што је урадио за наш фудбал".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар