Макрон и Вучић почели разговоре

Предсједник Србије, Александар Вучић и предсједник Француске, Емануел Макрон започели су данас у Јелисејској палати разговоре у четири ока.

Свијет 17.07.2018 | 14:31
Макрон и Вучић почели разговоре
Шеф француске дрзаве дочекао је предсједника Вучића, уз војне почасти, присутну гарду, испред Јелисејске палате, након чега су започели разоворе у четири ока.

Овај сусрет двојице предсједника одржава се у важном тренутку, дан уочи нове рунде дијалога у Београда и Приштине у Бриселу, а према ранијој најави Вучић и Макрон ће разговарати о билатералним односима, нарочито о економској сарадњи, ситуацији у региону, са посебним освртом на бриселски дијалог и европским интеграцијама Србије.

Након тет-а-тет разговора предсједницима ће се придружити сарадници на радном ручку, који предсједник Макрон приређује у част српског колеге у Јелисејској палати.

Послије ручка предсједници ће се обратити новинарима.

Посјета предсједника Вучића Француској је од великог значаја за Србију имајући у виду да је посљедњи пут један шеф државе боравио у Београду прије 18 година, а тада је то био Жак Ширак.

Вучић је уочи одласка у Париз рекао да много очекује од разговора са предсједником Макроном.

"Мислим да је тај сусрет веома важан за Србију. Нисмо имали такву комуникацију у претходном периоду са више француских председника и њихових српских колега", рекао је предсједник Србије.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар