Иванић: Српској сачувао образ

''Ове године, као никад прије, резултат избора зависи од апстинената. Људи морају да знају да је баш сваки глас на овим изборима битан и да баш сваки излазак из куће 7. октобра смањује могућност крађе гласова. Власт спинује да су сви политичари исти, како би људи, који нису чврсто опредијељени, остали код куће и тиме обезбиједили побједу СНСД и њихове коалиције. Већ смо показали да нисмо исти, а потрудићу се да људи то не забораве ни у наредна два и по мјесеца'', каже у интервјуу за ''Еуроблиц'' српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Република Српска 17.07.2018 | 19:31
Иванић: Српској сачувао образ
Иванић је подсјетио да је током четворогодишњег мандата добио све политичке битке.

''Зауставио сам уговор о извозу оружја у Украјину, што СНСД-ови људи прије мене нису успјели да оборе. Спријечио сам сваки покушај увођења економских санкција Русији, увјерио сам међународне институције да су резултати пописа погрешни'', каже Иванић.

Подсјећа и да је за Дан Републике извео војску и сачувао образ и Српској, и српском војнику и официру, а свој став о 9. јануару бранио и пред тужилаштвом.

''За највећи успјех српског народа пред међународним судовима заслужан сам управо ја и мој кабинет – захваљујући нашим активностима одбачен је покушај ревизије пресуде Међународном суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије. Што је била тужба против цијелог српског народа. И што би, да је измакло контроли, направило неизмјерну и ненадокнадиву штету и Србији и Републици Српској'', рекао је Иванић.

Српски члан Предсједништва БиХ је од прије неколико дана и на Фејсбуку.

''Дуго сам се опирао савјетима својих сарадника да ми на друштвеним мрежама јесте мјесто и коначно су успјели да ме у то увјере. Суочен сам са бојкотом јавних медија, јавни сервис – РТРС изврће стварност и 15 година ме игнорише, а Фејсбук јесте мјесто где могу да представим дио политичког става. Међутим, нису само чиста политика или избори мотив, ту сам због људи, желим да комуницирам са народом гдје год је то могуће, а потрудићу се да покажем да сви политичари ипак нису исти'', каже Иванић.

Говорећи о учесталим предизборним анкетама у медијима, Иванић каже да је већина посљедњих истраживања у медијима које контролишу СНСД и њихови партнери.

''И, гле чуда, управо су у корист СНСД и њихових партнера. То показује само да су они изузетно забринути, на неки начин и уплашени'', каже Иванић.

Додаје да се избори добијају вољом народа и да је народ паметан и зна како живи. ''Не треба му дневник или лажни портал да га увјерава у супротно'', каже Иванић.

Иванић је нагласио и да Декларација о ратним злочинима потписана у Лондону нема никакве везе са колективном кривицом српског народа. Објашњава да је све усаглашено са институцијама Републике Српске и да чињеница да је Србија потписала исти тај документ, који је необавезујући, показује да ту нема ништа против српских националних интереса.

Говорећи о мигрантској кризи, Иванић је рекао да ће се БиХ супротставити сваком покушају да се мигранти смјештају на простору БиХ, јер БиХ то не може да издржи ни политички, ни економски.

''То би произвело велику политичку нестабилност. Мигрантска криза јесте тренутно проблем, али није ескалирао до непоправљивих граница. Доминантно је присутан на простору ФБиХ. Кључно је да додатно појачамо контролу границе, нарочито према Црној Гори'', рекао је Иванић.

Нагласио је да Оружане снаге БиХ не могу за то да се употријебе, јер је то супротно закону.

''Они који заступају ту идеју не схватају политичке посљедице. То би било велико проширење ингеренција ОС БиХ, што за Републику Српску политички не би било добро. Далеко је важније да се полицијске структуре значајније ангажују и помогну више него до сада'', рекао је Иванић.

Нагласио је да вјежбе на Мањачи још нема у плану, али и да гарантује да вјежба са употребом авиона и осиромашеног уранијума апсолутно није могућа.

Говорећи о БиХ и НАТО, Иванић је нагласио да БиХ не може да постане чланица, све док је Србија војно неутрална.

Подсјетио је да је све документе у вези са НАТО потписао искључиво кадар СНСД.

''Неколико мјесеци након што је Србија прогласила војну неутралност, тадашњи члан Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић потписао је захтјев за активирање МАП, уз јасан став да је крајњи циљ пуноправно чланство. Довољно је погледати и колико је пута Никола Шпирић као предсједавајући Савјета министара БиХ био у сједишту НАТО и потписивао разне документе у којима такође пише да је пуноправно чланство крајњи циљ. Нема ни једног таквог папира са мојим потписом. Све кључне одлуке донио је СНСД и они сада своје грешке покушавају да пребаце другима, али џаба им је - чињенице су неумољиве'', рекао је Иванић.

(БН/ЕуроБлиц)

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

ТРН

17.07.2018 09:28

Незнас сам ни једну рјец склопити преписао од Зељка "цињенице су неумољиве"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керкез

17.07.2018 09:43

Хајде сендвичару ботовски, Иванић преписао од Жељке па да ли си ти нормалан? Човјек професор на три факултета, Жељка не зна СМС саставити нормалан, фали јој карактера.

Name

ре ТРН

17.07.2018 10:08

Незналице, ако већ хоћеш да кртикујеш универзитетског професора онда бар научи да се негација уз глагол пише одвојено. Правилно је не знаш а не "незнаш"

Name

Ре Трн

17.07.2018 10:56

Које чињенице?

Name

Реално

17.07.2018 10:58

Ако оваки политицари цувају српску нема од те такозване српске ниста та српска је пропала без повратка.

Name

камелеон

17.07.2018 12:38

Почело "ухљебљавање" савјетника министара у државним институцијама

Name

јели могуће

17.07.2018 18:51

Предсједништво БиХ спискало седам милиона КМ на плате, путовања, чашћавања...

Name

@#@

17.07.2018 20:12

Каква Жељка "учитељица" неби јој двије овце човјек дао да чува а не дјецу такви као она уче, а да води Републику само потпуно болестан ум може је подржат. Нема га ко од ње није бољи.

Name

Ооо

17.07.2018 09:34

Браво, господине Иванићу. Једини цовјек са достојанством на насој политицкој сцени. Подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

17.07.2018 09:51

Цувате ви своје фотеље сви до једнога у светри народа .Само нове људе а ви у мировину доста је било васег цувања.

Name

Последњи кинески цар

17.07.2018 10:27

Господине Иванићу, Ваша једна мјесечна плата је једнака 36 мјесечних пензија моје старе мајке, која за своју пензију не може купити ни све лијекове који јој требају. Значи, она нема новца да купи храну,а Ви за један мјесец добијете њезину трогодишњу пензију. И Ви "њој" причате да сте сачували образ Републици Српској. То јој много значи, вјерујте ми. Ипак, неће она гласати за Вас, јер Вам ништа не вјерује, али нећи ни за актуелну власт. Иако је стара бака са 4-ри разреда основне школе и у позним годинама, потпуно је свјесна због чега је режим учестао са "повећањем пензија од по 2,5%" и шта премијерка и предсједник желе добити са тим. У њеном случају то је 4,5КМ или једна кутија Аспирина.

Name

ре Последњи кинески цар

17.07.2018 11:47

Додик и Жељка на дневном нивоу узму пар Иванићевих плата, па ти израцунај колико је то пензија твоје старе мајке. Нема овога пута "ја не гласам овај пут". То су само режимске фразе. Сви ми који не изадјемо на изборе и не гласамо за цланице СзП, дајемо директно глас резиму. Све те листице они узимају и дописују своје кандидате, толико о неизласку на изборе.

Name

ре

17.07.2018 12:23

Поздрав за кинеског цара мајку. Жено у праву си 100%. Ни ја нећу гласати ни за једне ни за друге јер апсолутно не постоји разлика. Демагогија до бола. Чуј увјерио странце да је попис неправилан! И шта би? Поновиће се попис 2034. године. Тада ће га пописивачи брзо обавити јер ће цијела БиХ бити пустара.

Name

Последњи кинески цар

17.07.2018 12:57

За мог' репликанта: Довољно сам и ја стар да видим и знам шта се све дешавало на нашој политчкој сцени од када је несретни рат завршио, тако да твоја синтагма "нема овог пута..." код мене не пије воде, јер таквих одсутних ситуација ми овдје имамо сваке двије године. И сваке двије, по двије године све исто, сви исти , а нама горе ,њима боље. Мене нико од опозиције није убиједио да бих требао гласати за њих, јер они ништа ново нису понудили, пошто се њихова кампања годинама заснива на ријечима: власт је лоша, лоповска ,краде ... Све су то исти људи , деценијама , који живе на наш рачун, на рачун наше политичке неписмености и страначке задојености. Ево ти примјер, баш на овом порталу човјек неуморно пише и напада власт. Вукановић Небојша, на прошлим изборима независан, млад ,храбар, елоквентан и човјек коме стварно треба дати глас. Ни лијево ни десно. И шта је урадио према својим бирачима који нису ни СНСД ни СзП. Ухљебио се код Босића, узео себи добру плату и бенифиције. А његови бирачи. Па кога брига за њих, за народ и за предизборна обећања.

Name

кинески цар

17.07.2018 15:15

А,колико је бака радила и јели икако радила?Колика јој је тек пензија била кад је иваниц био на власти..

Name

ре посљедњи кинески цар

17.07.2018 15:31

Па повећање баки и другима даје актуелна власт ради куповине гласова. Ако не покушамо нешто да промјенимо нећемо ни имати прилику да сазнамо, која је боља алтернатива. ГЛАСАМ ЗА ПРОМЈЕНЕ .

Name

Понос

17.07.2018 09:35

Ви сте, господине Иванићу, велики стручњак и политичар, свака Вам част. Сваки честит грађанин РС се поноси што има таквог представника на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логичар

17.07.2018 11:43

Ово све хвалоспевеви врховном божанству?:)))) Има и других размишљања!

Name

Ружа

17.07.2018 09:39

Да су нам бар сви државници и професори као Младен Иванић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За рузу

17.07.2018 14:45

Паметнији је леми 100 пута

Name

Кмеча

17.07.2018 09:40

За разлику од оног балвана, Иванић ме не тјера да се бламирам, напротив! Господин и паметан човјек, свака му на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

17.07.2018 10:17

Иваница треба да подрзи сваки нормалан цовјек ако зели напредак и бољу будуцност,а не оне који гледају само свој интерес .

Name

Ре За Рузу

20.07.2018 11:19

Ако је леми паметнији излемај га!

Name

Надја

17.07.2018 09:49

Паметан, мудар, моралан,одмјерен-политицар за примјер! То це народ знати наградити у октобру! Имате пуну моју пуну подрску, као и подрску моје породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

17.07.2018 11:25

Какав год да је не мозе нам са њим бити горе него сто је сад

Name

Порука

17.07.2018 09:56

Сва среца био је Цовиц у Предсједниству. Не могу са замислим зло које би задесило РС да у Предсједниству сједе Дзаферовиц, Комсиц и Иваниц. Било би збогом све надлезности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макy

17.07.2018 15:17

У праву си 100%..да неби Цовица...

Name

Јанко

17.07.2018 09:57

Свака цаст докторе идемо и следеци мандат стабилно и сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

17.07.2018 09:57

Свака част и подршка господину Иванићу! Он је један од ријетко културних, образованих људи који знају шта говоре и поткрепљују то ваљаним чињеницама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаг

17.07.2018 09:59

Иваницу, мани се србовања. У тој игри, изгубицес од Додицка. Има она једна.." никад се не свадјај са будалом. Спустице те на свој ниво и прегазити искуством"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2018 09:59

Јел то она нас зајебава и кези нам се у лице а ко су му само носиоци листе у добојско-брчанско-бијељиснкој избр једници за парламетарну скупштину, да гори не могу бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛМ

17.07.2018 10:06

Господин!У октобру добија мој глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике очи

17.07.2018 10:10

Зашто професор користи ријеч "спинује"? Није то баш примјерено за професора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2018 10:36

Питај ти Додика колике оци има страх!!!

Name

Ре У страху...

20.07.2018 11:23

Треба тебе послати у.....па да видис ста је " спиновање", Баја!

Name

ММ

17.07.2018 10:11

Иванић и Вукота су спас за РС па нек народ одлучи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко

17.07.2018 11:41

Онда, не желим бити спаШен!

Name

ре

17.07.2018 12:24

Ни ја. Спасићу се од њих

Name

ФОТОГРАФ

17.07.2018 10:13

Свака част господине Иванићу. Овог човјека треба подржати. Док су се други дичили српством он је стао пред тужилаштво и бранио дан републике. Овај човјек још није нигдје нас осрамотио и неће нас никада ни осрамотити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дррр мррр

17.07.2018 11:18

Јеси Иваницу ал мозда сацувао образ али је твој колега Милокрад укаљао да га не моземо опрати за 100 година а ни опоравити од његовог лоповлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

17.07.2018 11:38

Дзаба ти Иваницу Додик боље србује

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

17.07.2018 11:41

Овај је био министар иностраних послова годинама, није на црној листи и зна водити дипломатију уз мало или нимало запаљиве реторике... а то нама треба.... да народ престане да се бави политицарима, и да политицари поцну да се баве народом, тј. да брину за свој па и друге народе на овом малом простору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковијлка

17.07.2018 12:13

Свака цаст младене.уздамо се да и пензије буду по тристо км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кос

17.07.2018 12:20

Браво Младене идемо до побједе у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За кос

17.07.2018 13:15

Снсд први

Name

@#@

17.07.2018 14:28

Нису сви исти. Зар неко може сврстати једног паметног и поштеног проф.др. Младена Иванића са јеним Додиком и његовом сектом. Онај ко је за Додика треба га на психијатријују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логичар

17.07.2018 15:44

А сећаш ли се ти афере "Српских шума" за време Владе " паметног и поштеног", е тад је лег'о на руду јер му је претио затвор за пар милиона. Е мој народе, гласајте и гурајте плату од 7-8 хиљадарки, ти једи хљеб са седам кора, боље и не заслужујемо. И још се овде препирете, тако им жучно браните образ, страсније него рођеној жени. У памет се, рајо!

Name

@#@

17.07.2018 14:44

Нису сви исти. Зар неко може сврстати једног паметног и поштеног проф.др. Младена Иванића са јеним Додиком и његовом сектом. Онај ко је за Додика треба га на психијатријују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајака

17.07.2018 15:39

Које су, по вама, најважније тачке у економском препороду Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко

17.07.2018 16:04

Оцепљење, наравно!:)

Name

Јота

17.07.2018 17:40

Иваниц говори уопстено и сада вец редовно претјерује..Ако тврди да нису сви исти,онда то и да доказе.Нема сансе да мозе доказати,јер су стварно сви исти.Даље,претјерује са тим својим побједама.А у октобру му слиједи пораз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

17.07.2018 21:29

Нек сам ја отисао одатле,јебо вас додик,бакир,цовиц и иваниц србујте док не цркнете

ОДГОВОРИТЕ