ЦР7ДАY: Доказаћу и Италијанима да сам врхунски играч!

Најбољи тим, најбољи тренер – зато сам дошао! „Још сам млад, амбициозан и мотивисан, сигуран сам да ћемо бити успешни“, поручио Роналдо на промоцији у Торину.

Фудбал 16.07.2018 | 21:00
ЦР7ДАY: Доказаћу и Италијанима да сам врхунски играч!
Био је „само“ бели. Сад је црно-бели. Црна боја као симбол моћи, а бела као нова страница у каријери. Да покаже Кристијано Роналдо да може и у Серији А да игра.

После Португала, Енглеске и Шпаније, дочекасмо да званично најбољег фудбалера света гледамо у Калчу, где му је Јувентус уприличио промоцију за коју италијанске колеге уверавају како може да се мери само са хистеријом какву је изазвао Дијего Армандо Марадона преласком из Барселоне у Наполи 1894. или Луис Назарио да Лима Роналдо са Ноу Кампа у Интер 1997.

Обојица су тад била најбољи на свету. Такав је и Кристијано, због чега је логично да му нови клуб пожели добродошлицу слаганом "ЦР7даy".

„Добро сам размислио пре него што сам одлучио да дођем. Није било лако, али кад су ми пријатељи предочили да ћу се лако уклопити у овај клуб, преломио сам у корист Јувеа. Дошао сам зато што је ово велики изазов у мојој каријери, а не зато што сам тужан дешавањима у Реалу. Другачији сам од свих играча који сматрају да им је каријера готова кад добаце до година у којима се ја налазим. Уз дужно поштовање осталих, многи од њих иду у Катар или Кину, а ја сам срећан што сам у Торину. Зато, гразие Јувентус“, рекао је Роналдо,који је синоћ допутовао из Грчке, током преподнева прошао је лекарске прегледе, а онда пред стотинама новинара и фоторепортера из свих крајева света озваничио четворогодишњу сарадњу, вредну 30.000.000 евра по сезони.

Наравно, њему иде чувена „седмица“, чији ће досадашњи власник Хуан Квадрадо задужити дрес број 49.

„За мене је Јуве један од најбољих тимова света. Донео сам одлуку на дуге стазе. Направио сам важан корак у каријери, јер сам прешао у најбољи италијански клуб, код најбољег овдашњег тренера. Навијачима морам да захвалим на овацијама које сам добио“, подсетио је како га је публика на Алијанц стадиону испратила после оних маказица у полуфиналу Лиге шампиона.

Узвратио је и онима који сматрају да је премашио зенит каријере и да више не може да „трпа“ као раније._

„Уживам у фудбалу. А још сам млад. Одувек сам волео изазове. Бићу посвећен новој етапи у животу. Амбициозан сам, мотивисан, једва чекам да заиграм. Морам да докажем Италијанима да сам и даље врхунски фудбалер, способан да игра на највишем нивоу“.

А онда речи које ће растужити навијаче Манчестер јунајтеда, јер су га желели поново на Олд Трафорду.

„Понуда Јувентуса је била једина коју сам добио овог лета. Овај клуб ми је пружио фантастичну прилику“.

Са Роналдом у нападу, тим Масимилијана Алегрија већ сад сви виде као сигурног првака, малтене му пришивају осми узастопни Скудето. Португалац одмахује руком.

„Серија А је захтевна, доста пажње посвећује се тактици. Знам да ме чека тежак посао, али ништа у мојој каријери није било лако ни досад. Сигурно нећу да седим и гледам шта сам направио досад у фудбалу. Напротив, верујем у себе, саиграче и сигуран сам да ћемо бити успешни“.

Први циљ Старе даме је пехар Лиге шампиона. Кристијано их има пет у колекцији. Ако с неким Бјанконери могу на кров Еворпе, онда је то најбољи фудбалер света.

„Сви желе да освоје Лигу шампиона, а ми ћемо се борити за пехаре у сваком такмичењу у коме учествујемо. Потребно је да држимо фокус. Надам се да ћу помоћи Јувентусу да осваја трофеје. Што се тиче индивидуалних признања, наравно да их желим, али сад не размишљам о Златној лопти. Можда ћу је и освојити опет, али то мора да се деси природно. Било је и раније тешко освојити ту награду, биће и овде“, завршио је Кристијано Роналдо, који се одмах враћа у Грчку да настави одмор, а припремама Јувентуса прикључиће се 30. јула.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар