И усташа Томпсон у аутобусу са играчима?!

Вицешампиони света у фудбалу - репрезентативци Хрватске - дочекани као хероји. Колоне грађана поздрављало играче од аеродрома до центра Загреба. И "протерани" Вукојевић са медаљом око врата. И Марко Перковић-Томпсон у аутобусу.  "Не је*е мене успех Хрвата, Томпсон у бусу, то ме је*е!" Глумац Сергеј Трифуновић је истакао да му је драго што је Хрватска играла у финалу Мундијала, али и да има проблем са дешавањима у Загребу.

Фудбал 16.07.2018 | 19:30
И усташа Томпсон у аутобусу са играчима?!
Томпсон у аутобусу са фудбалерима Хрватске! Загрепчани приређују дочек фудбалерима Хрватске, а са играчима прославља и певач Марко Перковић Томпсон.

Један од најбољих играча "Ватрених" Иван Ракитић објавио је фотографију са певачем познатим по националистичим песмама.

"Стигао је краљ! Један једини! Идемо Хрватска", написао је Ракитић.

Хрвати су током Мундијала победу над Аргентином прославили уз Томпсонову песму "Бојна Чавоглаве", насталом за време рата 1991. године.

Фудбалери Хрватске су у Русији након Аргентине (3:0) и групе стигли до финала, остварили највећи успех у историји фудбала своје земље, али је прослава са Томпсоном изазвала нове реакције у српској јавности.

"Не је*е мене успех Хрвата, Томпсон у бусу, то ме је*е!" Глумац Сергеј Трифуновић је истакао да му је драго што је Хрватска играла у финалу Мундијала, али и да има проблем са дешавањима у Загребу.

У хрватској престоници се окупило више десетина хиљада навијача на дочеку хрватских фудбалера, а међу њима, чак и међу фудбалерима у аутобусу, нашао се Марко Перковић Томпсон.

“Не је*е мене успех хрватске репке. Не. Драго ми је и свака част. Величанствена игра, крунисана заслуженим финалом. И навијао сам за Хрватску до полуфинала, радовао се радости свих мојих пријатеља. Томпсон у бусу. То ме је*е. Капиши?“, написао је Трифуновић.

Музичар који је направио каријеру на слављењу усташког покрета и глорификовању злочина над српским народом је завршио и на фотографији са звездом хрватског тима Иваном Ракитићем.

“Стиго је краљ! Један једини!“, написао је Ракитић.

Авионом из Москве, којем је било написано: "Браво, ватрени", хрватски фудбалери стигли су данас после подне у Загреб, а пре слетања указана им је велика част, јер су летелицу допратила два војна авиона типа МИГ.

Из авиона су први изашли председник Хрватског фудбалског савеза Давор Шукер и селектор "коцкастих" Златко Далић.

А онда редом играчи, које је предводио Лука Модрић.

''Шампиони, шампиони", узвикивали су окупљени, а онда су фудбалери пред њима запевали: "Моја домовина...".

Пре слетања, контролор летења на аеродрому у Загребу у прилогу на ХРТ је рекао: "Драги наши ватрени, учесници хрватске ногометне олује...", а мало пре тога боксер Жељко Мавровић је за НОВА ТВ изјавио: "Ово је боље него као 90-те када смо стварали нашу неовисну државу".

Потом су фудбалери и чланови стручног штаба ушли у отворени аутобус, на којем је изнад шофершајбне писало:

"Срце ватрено - Понос Хрватске".

У аутобусу је и члан стручног штаба Хрватске Огњен Вукојевић, који је био истеран из репрезентације због тога што је заједно са играчем Домагојем Видом, после победе над Русијом у четвртфиналу Мундијала, снимио кратак видео у којем је поручио: "Слава Украјини", што је схваћено као провокација Русије. 

Фудбалски савез Хрватске је потом саопштио да је искључио Вукојевића из репрезентације и извинио се Русији.

Али, Вукојевић је данас био у ауртобусу са осталим играчима и члановима стручног штаба, са сребрном медаљом око врата.

У аутобусу са играчима био је и певач Марко Перковић-Томпсон, познат по песмама са усташким вокабуларом, уз које су славили играчи Хрватске на Мундијалу. Иван Ракитић је на свом Инстаграму поставио фотографију са Томпсоном уз опис: "Стигао је краљ! Један једини".

Све хрватске телевизије директно су преносиле дочек вицешампионима света, а у центру Загреба окупило се више од 60.000 људи!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Искрен

16.07.2018 17:39

Све болесник до болесника устаса до устасе. Па брацо срби ви навијајте за њих. Исти сте као они

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

16.07.2018 18:36

Искрено те поједе љубомора због рвата...Они зиве свој сан а Србија није ни сањала...БиХ није јос ни заспала :) И не месај политику и спорт, радуј се тудјем успеху ,ниста не боли...

Name

Кими

16.07.2018 18:39

Људи моји шта вам је, зашто да будемо завидни, то је особина јадника-болесника!!! Хрвати су освојили сребро и имају право да славе да се веселе и буду поносни на своје играче. А што се усташлука тиче, Томпсона и других магараца, таквих има на свим странама, па код нас ни један збор без Баје малог книнџе не може проћи, четничких пјесама итд.. Све честитке играчима, објективно били су бољи и од Француза али ето то је фудбал...

Name

Дјунта бл

16.07.2018 17:50

Фали им Дјоковић, па да запјевају заједно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

16.07.2018 18:33

Ста, и ти си један од кретена сто је замрзио Нолета због подрске рватима?Ноле је цовек...за разлику од тебе...

Name

јоле

16.07.2018 18:38

Ста,јел сад висе није Ноле?Некад сте се утркивали кацеци се за воз звани НОВАК ДЈОКОВИЦ а сад након сто је показао да је био и остао прије свега људина па онда врхунски спортиста,није то висе то,ха.Срам да вас буде бандо фасистицка

Name

нина

16.07.2018 18:47

Браво ватрени , браво Ноле !!! Ко Вас мрзи нек Вас неволи ..

Name

Бабел

16.07.2018 18:31

Тако је Сергеј, и мени није јасно ста це ово брдско говедо Томпсон у бусу.Само срамоти велицанствен успех рвата...

ОДГОВОРИТЕ