Почиње Суперлига: Опет подјела бодова, а ту је и бараж!

Игра се и у Кули! За викенд три преноса. . .

Фудбал 17.07.2018 | 00:00
Почиње Суперлига: Опет подјела бодова, а ту је и бараж!
Мундијал је готов, квалификације за европска такмичења су почеле, а наредног викенда закотрљаће се лопта и на нашим теренима. Од петка до недеље на програму је премијерно коло 13. издање Суперлиге Србије, откако нам се држава „развела“ од Црне Горе.

Титулу брани Црвена звезда, и ове сезона највећи конкурент биће јој Партизан, а ова два клуба се у првом вечитом дербију састају у девтом колу, 22. септембра у Хумској 1. Црвено-бели ће премијеру имати пред својим навијачима у суботу од 20 часова против новајлије, врањског Динама, док дан касније, од 19.00 Парни ваљак гостује Раднику у Сурдулици.

Осим Динама, нови учесник елитног ранга је новосадски Пролетер, а ваља знати да ће целу јесен, прецизније док се не заврше радови на Градском стадиону у Суботици, Спартак Ждрепчева крв утакмице као домаћин играти у Кули.

Према пропозицијама такмичења, после 30 рунди (15 код куће и исто толико у гостима) следи плеј-оф (први осам тимова) и плеј-аут (других осам), уз напомену да се ништа није мењало у односу на претходне две сезоне. Иако је било заговорника идеје да се број зарађених бодова у потпуности пренесе у додатних седам кола, на снази остаје правило да се у доигравању поени деле на пола.

Из Суперлиге испадају два клуба, уз додатак звани – бараж. Клуб који заузме 14. место на табели, шесто у плеј-ауту мораће да игра за опстанак два меча (код куће и на страни) са победником баража у коме ће учествовати екипе које у Првој лиги Србија заузму трећу, четврту, пету и шесту позицију. Прва два иду директно и виши ранг.

У првом колу састају се:

Петак:
20.00 Војводина – Младост Лучани, ТВ Аренаспорт 1

Субота:
20.00 Црвена звезда – Динамо Врање, ТВ Аренаспорт 1
20.00 Вождовац – ОФК Бачка
20.00 Напредак – Рад
20.00 Чукарички – Земун

Недеља:
17.00 Спартак Ждрепчева крв – Мачва (стадион Хајдука у Кули)
19.00 Радник – Партизан, ТВ Аренаспорт 1
20.00 Раднички – Пролетер

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар