Мандарић нациљао бившег европског првака!

Можда и Астон Вила заврши у портфолију српско-америчког бизнисмена.

Фудбал 17.07.2018 | 20:55
Мандарић нациљао бившег европског првака!
Један од најпознатијих спортских радника, тачније спортско-пословних људи који су потекли одавде, Милан Мандарић разматра куповину седмоструког националног првака и клупског шампиона Европе из 1982, Астон Вилу.

Тим из другог највећег града Енглеске, Бирмингема годинама већ тавори под управом милијардера Тонија Шија. Кинески тајкун је преузео Лавове 2016, али и даље не успева да их врати у Премијерлигу, већ губи паре на њима. Тада је за контолни део акција издвојио 76 милиона фунти (фунта=1,13 евра), а  сада је од Србина који је пословну империју углавном градио у САД и Великој Британији добио понуду од 50 милиона евра, која му се у први мах није свидела. То укључује 51 посто акције, дакле контролни пакет што Мандарић, који воли да влада чврстом руком, захтева ако уопште дође до договора. А за сада га нема, мада нису све карте још стављене на сто, те наставак преговора следи.

Милан Мандарић је познато лице у свету фудбала, тренутно је власник љубљанске Олимпије, а раније је водио Портсмут, Лестер Сити и Шефилд Венздеј, а  у Енгелској је познат као "Мистер Фиxит", пошто је узимао клубове у пробемима, консолидовао их, па их потом продавао за више пара него што је улажио. Одут улгавном и његово богатсво.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар