Спортски свијет се поклонио Новаку Ђоковићу!

Спортски свет поклонио се Новаку Ђоковићу после освајања титула на теренима Ол Ингланд Клаба у Лондону.  Род Лејвер: Браво Новаче, наступ вредан 50 година Опен ере! Род Лејвер, легендарни аустралијски тенисер, упутио је лепе речи Новаку Ђоковићу после освајања четврте титуле на Вимблдону.

Тенис 15.07.2018 | 23:15
Спортски свијет се поклонио Новаку Ђоковићу!
Многи људи из света спорта честитали су Ђоковићу међу којима су Мајк Тајсон, Тони Крос, Хуан Мартин дел Потро, Фернандо Вердаско, Ненад Зимоњић...

Тајсон се путем Твитера обратио јавности где је поред Ђоковића, честитао и Серени Вилијамс на невероватном повратку на терен.

"Честитам Серени Вилијамс на невероватном повратку на терен и финалу Вимблдона, и мом пријатељу Новаку Ђоковићу на титули. Никада нисам мислио да ћу волети толико тенис, али вас двоје шампиона сте учинили да га волим", написао је Тајсон на Твитеру.

Ђоковић је у финалу Вимблдона победио Кевина Андерсона у три сета 6:2, 6:2, 7:6 (3), чиме је потврдио потпуни повратак на тениску сцену.

Род Лејвер: Браво Новаче, наступ вредан 50 година Опен ере! Род Лејвер, легендарни аустралијски тенисер, упутио је лепе речи Новаку Ђоковићу после освајања четврте титуле на Вимблдону.

Најбољи српски тенисер у финалу савладао је Кевина Андресона и тако је дошао до прве Гренд слем титуле после 770 дана.

Ђоковићев повратак спада међу једне од најлепших прича, пошто је у периоду од годину дана прошао 'сито и решето'.

"Браво Новаче – доминантан наступ вредан 50 година Опен ере у тенису. Сигуран сам да ће бити још много круна за тебе. Твој повратак је инспиративан", написао је легендарни Лејвер на Твитеру.

Опен ера у тенису траје од 1968. године, што значи да се ове године слави 50 година од почетка златног доба у тенису.

Новакова победа у знаку броја 4! Србин наставио да се пење на лествици најбољих тенисера ИКАДА.

Новак Ђоковић поново игра као некад!

Готово рутински славио је у финалу овогодишњег Вимблдона и први пут од 2016, када је био најбољи на Ролан Гаросу, стигао до свог 13. гренд слем трофеја.

За укупно четврто место листе најбољих тенисера у историји. Иза себе је оставио Роја Емерсона са 12 пехара на највећим турнирима, а испред су Пит Сампрас (14), Рафаел Надал (17) и Роџер Федерер (20).

Ђоковић је, такође, четвртом победом на Вимблдону дошао до четвртог места вечите листе најстаријег тениског турнира.

Више од њега имају само Бјорн Борг (5), Пит Сампрас (6) и Роџер Федерер (8), док су по четири трофеја освојили још Род Лејвер, Ентони Вајлдинг и Реџиналд Доерти.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар