Тур д'Франс: Коцка изазвала хаос!

Победа Дегенколба, Порт одустао, пад Фрума! Џон Дегенколб, бициклиста Трек-Сегафреда, победник је девете етапе Тур д'Франса, вожене од Арас Ситаделе до Рубеа у дужини од 156,5 километара.

Остали спортови 15.07.2018 | 18:15
Тур д'Франс: Коцка изазвала хаос!
Немац славио је испред жуте мајице Грега Ван Авермета и Ива Ламера, док су Филип Жиблер, Петер Саган Џаспер Стујвен и Боб Јунгелс завршили са 19 секунди заостатка.

Велика група у којој су се налазили готово сви фаворити на циљ дошла је са 27 секунди лошијим временом.

Девета етапа најпрестижније трке на свету изазвала је прави хаос, пошто су бициклисти прошли кроз 15 секција које су биле поплочане коцком.

Калдрма је нажалост удаљила Ричија Порта, једног од фаворита за победу, са Тур д'Франса јер је након пада поломио кључну кост.

Током трке на земљи нашли су се и други бициклисти и поред Порта, одустали су још Хосе Хоакин Рохас Гил и Тони Мартин.

На земљи завршио је и актуелни шампион "Тура" Кристофер Фрум, међутим Британац није озбиљније повређен и на циљ је дошао у великој групи.

Грег Ван Авермет одбранио је жуту мајицу и још више повећао предност у генералном пласману, па сада има 43 секунди боље време од Геранта Томаса и 44 у односу на Фила Жилбера.

У понедаљак на програму је дан паузе, а онда је у уторак на реду десета, прва брдска, етапа од Анесија до Ле Гран-Борнана у дужини од 158,5 километара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар