Срби и Хрвати на ЕП: Што ти добра чукаааа!

У Барселони у понедељак почиње Европско првенство у ватерполу, на којем Србија може до четвртог УЗАСТОПНОГ злата. Срби и Хрвати се дотакли и фудбала, Ђоковића. . .

Остали спортови 15.07.2018 | 16:30
Срби и Хрвати на ЕП: Што ти добра чукаааа!
Када су на конференцији за новинаре у истој просторији ватерполисти Србије и Хрватске и њихови селектори - Дејан Савић и Ивица Тицак - забава је загарантована.

Тако је било и данас у Барселони, где је организована заједничка конференција за новинаре пред почетак 33. Европског првенства на којем Србија има прилику да четврти пут УЗАСТОПНО освоји тлану медаљу.

Али, ватерполо није био у првом плану. Односно јесте, али је тема била "зачињена" доскочицама о фудбалу, Новаку Ђоковићу, сатовима!

Хрватски селектор Ивица Туцак и капитен српског тима Филип Филиповић су један другом проверавали "чуке" и дивили се, уз надзор Дејана Савића (погледајте фотографију).

Филиповић је потом поменуо најбољег српског тенисера свих времена Новака Ђоковића, којиигра ново финале Вимблдона.

"Користим прилику да честитамо Ђоковићу пласман у финале Вимлблдона и његов успех нас радује. Показао је да је класа без обзира шта уради".

Туцак се осврнуо на успех хрватске репрезентације на Светском првенству у Русији, где се домогла финала, на шта је Дејан Савић имао спреман коментар:

"Надам се само да успех Хрвата у фудбалу неће бити ветар у леђа и њиховим ватерполистима".

Што се тиче ватерпола и Европског првенства - све је већ речено. Србија је у кругу најужих фаворита за највиши пласман, али ту су и Хрвати - светски прваци, Италијани, који су у новом "замаху", увек незгодни Мађари који су подмладили тим, домаћин Шпанија, Грчка, Црна Гора...

Србија је у Групи Д са Румунијом, Русијом и Словачком и све сем првог места била би сензација. Потом у четвртфиналу највероватније Мађари или Италијани.

Српски тим турнир почиње у понедељак утакмицом против Румуније.

"Једва чекамо да почне првенство, увек је исти циљ без обзира какав је састав", рекао је Филип Филиповић, а Дејан Савић је Европско првенство назвао "успустном станицом за Олимпијске игре у Токију 2020.".

"Имали смо одличне тренинге са Шпанијом. Атмосфера је у реду, здрави смо. Против Румуније очекујем, наравно, победу али и игру која ће показати где смо сада. Организација је у реду, базен изгледом представља темељ за спектакл какав ватерполо заслужује. Овде су најбоље екипе света. Наш циљ се зна Токио 2020, и све до тада су успутне станице. После Рија смо окренули нову страницу", рекао је Савић.


Србија и Румунија су играли 21 пут и само су једном ривали изборили реми 6:6 у Малаги 2008. Пре и после тога мање више убедљиве победе Србије. Звезда тима је времешни Козмин Раду, рекордер по броју утакмица у репрезентацији (близу 500) и данас квалитетан центар.

Дејан Станојевић, некадашњи члан стручног штаба Србије, води Румунију већ четири године. Покушао је да подмалди тим, видећемо колико је у томе успео.

"Радујем се дебију на Европском првебствз. Нема разлике у односу на светски шампионат. Раду је главна опасност али наша победа не долази у питање. Опет утакмицу треба одиграти као да је последња", каже српски ватерполиста Виктор Рашовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар