Хенман: Андерсон нема шансе у финалу

Тим Хенман, легендарни британски тенисер, мисли да Кевин Андерсон нема неких реалних шанси против Новака Ђоковића у финалу Вимблдона.

Тенис 15.07.2018 | 14:30
Хенман: Андерсон нема шансе у финалу
Хенман је полуфинале Вимблдона играо четири пута, сада је један од главних људи тог такмичења.

Он саосећа са Кевином Андерсоном због дужине његовог меча против Џона Изнера (26:24 у петом сету) и предвиђа да неће моћи да пружи већи отпор Новаку Ђоковићу.

"Андерсон ће имати много тежак посао у финалу. Јужноафриканац ће се осећати тромо и неће имати много снаге, тако да мислим да нема неке шансе у финалу", рекао јеХенман за ББЦ.

Британац се дотакао питања о укидању правила да у петом сету Вимблдона нема тај-брејка, нешто што је покренуло причу у јавности после нестварних 26:24 за Андерсона у полуфиналу одлучујућег дела игре.

Управа Вимблдона ће размотрити опцију да се уведе тај-брејк, можда веч од наредне године, а то не мора да се деси при резултату 6:6, већ је већи део јавности да то буде на 12:12. Хенман је рекао да, после првог оваквог 'инцидента' 2010. године када је Изнер победио Мауа са 70-68, "нису ни слутили да ће се нешто слично поновити".

Борис Бекер, бивши тренер Ђоковића, слаже се да би формат играња мечева у 'Ол Ингланд' клубу требало променити, као и да је Андерсон вероватно превише истрошен за још једно изненађење.

"Андерсону је потребно да буде свеж и да уради све што је у његовој моћи. Потребно је да дâ све од себе, али сада ће то бити врло тешко због тих силних сати проведених на терену. Мора се разогварати о промени формата петог сета", изјавио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рус

15.07.2018 14:59

Разбиј га брате само зато сто сви за андрсона навијају ,која је то секта багра

ОДГОВОРИТЕ