Нарко-бос ухапшен у Бразилу

Српски милијардер Драган Илић ухапшен је у Бразилу због трговине кокаином, сазнаје ексклузивно "Блиц".

Србија 13.07.2018 | 21:17
Нарко-бос ухапшен у Бразилу
Илић је иначе и раније хапшен због трговине кокаином и прања новца, па је 2006. године у Аргентини завршио у затвору и то таман после венчања са једном од венецуеланских мисица.

Илић је тада луксузном свадбом у једном од најпознатијих хотела у Буенос Ајресу, на којој су певали Цеца Ражнатовић, Мира Шкорић и Аца Лукас, прекршио правила кућног притвора који је успео да издејствује после скоро две године проведених у затвору у коме се нашао због оптужбе да је члан међународног нарко-картела.

Илић је ухапшен у априлу 2004. године у акцији 'бели виногради' када је аргентинска полиција запленила пошиљку винских боца намењених европском тржишту у којима је нађен 171 килограм чистог кокаина.

Осим Илића, тада је ухапшен и Србин Драган Тршић, као и дванаест припадника међународног нарко-картела, међу којима и Филип Драгић, енглески држављанин.
 
Нишлија нарко-бос
 
Илић је, како сазнаје 'Блиц', рођен 1970. године у Нишу и познат је под надимком Тони. Из Ниша је са деветнаест година отишао у Холандију, одакле се 2002. године упутио ка Аргентини.

За његово име у српској јавности први пут се чуло тек те 2006. године, када су по новинама освануле фотографије са његове свадбе.

Тада се само кроз причу провлачило да је он кум Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам.

Иако Илић није познат нашој полицији, српска полиција има велики број података о његовим криминалним активностима у свету.

У Аргентини се појавио 2002. године, отприлике у исто време када је Јоца Амстердам пао у руке бугарске полиције. У Буенос Ајресу се дружио са Тршићем, иначе Београђанином, познатим по надимку Нико. Њих двојица су најпре отворили два казина у Доминиканској Републици, затим ресторан у елитном делу Буенос Ајреса, ексклузивну златару и ресторан у коме су им ортаци били британски држављани, Николас Бруер и Филип Драгић.

Двојицу Енглеза аргентински суд оптужио је за организацију шверца кокаина, док је задатак Илића и Тршића био да кроз своје радње оперу нарко-зараду. Пошиљка од 171 килограма кокаина, како сазнаје 'Блиц', била је намењена нарко-тржишту Шпаније а сумња се да ова организација стоји и иза случаја познатог као 'Операција једнакост' у Великој Британији, када је полиција запленила велике количине кокаина у вину које је стигло из Аргентине.

Илић и Тршић се доводе у везу са још неколико случајева трговине дрогом у Шпанији, Великој Британији и Холандији, али за то није било доказа, због чега су обојица из затвора пуштени на режим кућног притвора.

Илић је тада добио и дозволу за скромно црквено венчање, али је свадбом тешком 400.000 евра, којој је присуствовало 200 званица, изиритирао судију који је два дана касније наредио његово поновно хапшење.
 
О свадбарској трески српског милијардера, умешаног у кокаинску аферу, извештавале су аргентинска телевизија и главни дневни листови па је случај доспео до америчке Агенција за борбу против трговине дрогом (ДЕА) која је уложила протест.

Судија је Илића тада вратио у затвор.

Када је изашао, очигледно је наставио да се бави истим пословима, због којих је сада ухапшен у Бразилу!

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Патриотизам

13.07.2018 19:20

У Србији се дешава велеиздаја, а ни слова о томе? Само неке трећеразредне теме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

13.07.2018 21:21

Ј..о данасње вријеме кад не мозес бит постен лопов.