Вашингтон поново уводи санкције?

Вашингтон је поново упозорио западне фирме које улажу у руски гасовод Сјеверни ток 2 ка Њемачкој, да ризикују увођење санкција, тврдећи да Москва користи овај пројект да подијели Европу.

Република Српска 12.07.2018 | 11:17
Вашингтон поново уводи санкције?
“Ми смо јасно ставили до знања да су фирме које раде на пројекту руског гасовода ангажоване у бизнису који носи ризик од санкција”, рекао је портпарол Стејт департмента за Ројтерс.

“Ми вјерујемо да ће гасовод угрозити укупну енергетску сигурност и стабилност Европе тиме што ће Русији дати још један инструмент политичке принуде према европским земљама, посебно Украјини. Русија схвата да тај пројекат дијели Европу и то користи за себе”, додао је он.

Амерички предсједник Доналд Трамп оптужио је Њемачку да је “заробљеник” Русије због своје енергетске зависности и подршке плану да се удвостручи капацитет гасовода Сјеверни ток који иде испод Балтичког мора до Њемачке, тиме што би се заобишле традиционалне маршруте преко Украјине, подсјећа Ројтерс.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Санкције

12.07.2018 09:28

А кад це санкције, против Додика Милорада повуци Трамп. Говорило се док он овлада бијелом куцом и америцком администрацијом,...мало се лагало,..црна листа остаје,..друство еминентно, са оним пријатељем из Абхазије, Јузне Осетије,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

12.07.2018 10:28

Израдјују се нове ципеле, посебно дизајниране за Меланију, па ако јој се допадну мозда и баја "напусти америцку црну листу". Све је до дизајна и квалитета ципелица, оне просле су биле лосе, ни Милица Марковиц их неби носила.

Name

др. Дабић

12.07.2018 10:04

Кад је Караџић предвидио распад НАТО-1993/94.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

12.07.2018 13:59

Чак Норис је предвидио распад НАТО прије него сто је НАТО настао.

Name

Е Трампе,Трампе

12.07.2018 10:47

Само нам је он још фалио.Свака суша истреса гаће на овој сиротињи.Сто не узмеш себи ове босанске владаре да те славимо ко људи.Води их себи знају добро лагати,красти,демагози врхунски можда ти шта затребају.Неце их нико само су нама судјени јбг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

силедзије су

12.07.2018 17:05

Уводе санкције онима који купују нафту од Ирана или који це да купују гас од Русије.Ако хоцес да купис нафту или плин треба прво њих питати од кога је дозвољено ово куповати.Је ли се и Римско царство овако понасало на своме крају?Симптом друства који незаустављиво пропада.Тиме ис руннинг оут фор тхем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

13.07.2018 16:55

Мозда неко не разуме да постоје нације које гледају и виде далеко у будуцност. Народи који не зиве од данас до сутра.

ОДГОВОРИТЕ