"Принцеза знања" има један циљ

"Слагалица" већ годинама слови за квиз у коме се једном за свагда доказује општа култура, информисаност и интелигенција. Када је такмичарску столицу заузела Милица Јокановић, многи су задржали дах, смишљајући досетке којима ће је преко екрана почастити када се испостави да је изгубила. А онда су без даха и остали, установивши да нема питања на које Милица нема одговор - и то тачан.

Србија 12.07.2018 | 10:11
"Принцеза знања" има један циљ
Ређала је победу за победом и постиђене победнике слала из студија. Већ тада цела Србија имала ју је на оку. А онда је изговорила оно због чега је њена популарност експлодирала - Милици ни знање, ни општа култура а на крају крајева ни лепота, нису помогли да као дипломирани правник себи нађе посао. Да ли је то могуће, питали смо се, знајући у себи да је сасвим могуће - ако сте у Србији.

Скренувши пажњу целе државе на себе, Милица је нашла посао, али њена страст према квизовима и доказивању знања гонила ју је још даље од "Слагалице".

Од застрашујућег противника претворила се у још страшнијег трагача у квизу "Потера", где је добила надимак "Принцеза знања". Ледени поглед, чврст став и база података о баш свему коју држи у малом прсту претворили су је у страх и трепет овог популарног квиза.

А да иза брилијантних људи обично стоје подједнако изузетне биографије сведочи и њен случај.

Милица је рођена у Зеници, у којој је детињство провела са најдражом играчком - енциклопедијом коју је на поклон добила од оца.

У рату су морали да избегну. Милица је имала свега десет година и тако мала гледала је како јој гори кућа, а у кући њена библиотека са свим њеним омиљеним књигама.

Тада се, испричала је, зарекла да ће наставити да учи и образује се и да никад неће престати са сакупљањем књига.

Природно, уз такав став и дух, бриљирала је у школи. Иако се није наметала, тако је морала да се истакне. Слично је било и на факултету, који је завршила као један од најбољих студената права.

Ако је питате која је њена тајна, рећи ће вам најједноставнију и најочигледнију ствар - тајна не постоји, постоји само жеља да упијате у себе све информације које дођу до вас.

Када је назову најпаметнијом девојком у Србији, побуниће се јер, како каже, у Србији има још много сличних, али нису имали шансу да то и покажу.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Квиз

12.07.2018 09:14

Наша Зеницанка Милица, поздрав за њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

12.07.2018 10:32

Па што је отјераште из мултиетничке Зенице и што јој запалиште кућу када је Ваша? Ви кажете да ништа нисте радили погрешно, да нисте протјеривали, убијали ,силовали, палили, да сте се само бранили од брадатих четника?!

Name

Ре Дарwилл

12.07.2018 15:00

У увој вијести ја примијетих то да је Милица била најбољи студент на фаxу, а да поред тога не мозе добити посао. Како у свему видите крв, рат, убијања.... Уосталом, мозда је онај ко је под ницк-ом "квиз" написао коментар управо неко ко је избјегао из Зенице.

Name

Боб

12.07.2018 09:16

Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wоw

12.07.2018 10:00

Зеничанка.свака част И честитке за Милицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

12.07.2018 10:39

После Кокезе и Крстајића, коначно нешто позитивно и паметно из Зенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

12.07.2018 11:43

Мислим да је Милица поријеклом из Билеће,односно њен отац.

Name

Ре

12.07.2018 21:24

Ха ха ха свака цаст.