Пасквал: ПАО има умјерен буџет...

Тренер кошаркаша Панатинаикоса Ћави Пасквал оценио је буџет његове екипе као умерен и рекао да га они користе најбоље што могу.

Кошарка 13.07.2018 | 12:30
Пасквал: ПАО има умјерен буџет...
Пасквал је ПАО преузео 2016. године и 'водио' га до две узастопне титуле грчког шампионата.

Он је, у интервјуу за радио Марку, одговарао на нека питања о Панатинаикосу, клубу који је често у жижи јавности, што због резултата, што због председника Димитриса Јанакопулоса.

"Ми смо екипа са умереним буџетом, али покушавамо сваке године да направимо компететиван тим са тиме што имамо. Сањамо о кораку напред и одласку на Фајнал фор, али морамо да останемо са обе ноге на земљи. Некада се то можда и деси, али је веома тешко јер не можемо да се такмичимо са платежном снагом других екипа", рекао је Пасквал. 

Шпански стручњак, који је пре грчког првака водио Барселону, каже да је његов тим на правом путу да оствари неки велики успех, као што је некада успевао. 

"Најважније је да је клуб на правом путу. Морамо да окренемо нови лист и направимо искорак, како би ову нову Евролигу дочекали са ентузијазмом. Панатинаикос је у својој историји освоајао Евролигу шест пута, па самим тим заслужује да се у том такмичењу и налази, као што и оно заслужује ПАО. Ситуација је сада мирна и стабилна", додао је Пасквал. 

ПАО је минуле евролигашке сезоне такмичење завршио у доигравању, када их је са 3-1 у серији избацио евентуални победник ЕЛ Реал Мадрид, а такав резултат свакако не заслужује славље једног шестоструког првака Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар