Званично: Легенда Сјеверне Каролине нови плеј Партизана!

Амерички кошаркаш Маркус Пејџ нови је члан Партизана, потврдио је клуб из Хумске.  У два дана 2 нова плејмејкера Партизана! КК Партизан довео још једног плејмекера, другог у последња 24 часа!

Кошарка 11.07.2018 | 17:30
Званично: Легенда Сјеверне Каролине нови плеј Партизана!
Некадашњи плејмејкер Северне Каролине и Шарлота потписао је уговор на две године.

Он је треће појачање Партизана овог лета, након Радета Загорца и Алексеја Николића.

Висок је 183 центиметра и са Универзитетом Северна Каролина Пејџ је играо финале НЦАА лиге 2016. године.

У том чувеном финалу против Виланове, Пејџ постигао је 21 поен, укључујући и погодак за три поена пет секунди пре краја утакмице, који ипак није обезбедио победу његовој екипи.

У својој последњој сезони на Северној Каролини, Пејџ је поставио рекорд универзитета по броју постигнутих тројки током колеџ каријере. Погодио их је 299.

На НБА драфту исте године изабран је као 55. пик од стране Бруклина, али је одмах прослеђен Јути. Након добрих игара у развојном тиму Џезера и наступа у Летњој лиги, потписао је двосмерни уговор са Шарлотом.

Одиграо је пет утакмица за Хорнетсе и 46 за њихов развојни тим у којем је просечно бележио 15,2 поена, 3 скока и 4,5 асистенције по утакмици.



Словенац, па Американац!

За мање од 24 часа, КК Партизан завршио је трансфере двојице нових плејмејкера, чиме је, на неки начин, настављена традиција да игру црно-белих граде странци.

Дипломац чувеног Универзитета Северна Каролина Маркус Пејџ, потписао је двогодишњи уговор црно-белима. И то ноћас, како је саопштио Партизан.

Амерички кошаркаш рођен је 11. септембра 1993. године у Сидар Рапидсу у Ајови.

Висок је 183 центиметра и са Универзитетом Северна Каролина Пејџ је играо финале НЦАА лиге 2016. године.

У том чувеном финалу против Виланове, Пејџ постигао је 21 поен, укључујући и погодак за три поена пет секунди пре краја утакмице, који ипак није обезбедио победу његовој екипи.  

На НБА драфту исте године изабран је као 55. пик од стране Бруклина, али је одмах прослеђен Јути. Након добрих игара у развојном тиму Џезера и наступа у Летњој лиги, потписао је двосмерни уговор са Шарлотом.

Одиграо је 5 утакмица за Хорнетсе и 46 за њихов развојни тим у којем је просечно бележио 15.2 поена, 3 скока и 4,5 асистенције по утакмици.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Раде Загорац, Алексеј Николић, Маркус Пејџ; продужили уговоре: Вања Маринковић; Остају: Новица Величковић, Банђа Си, Ђорђе Гагић...

ОТИШЛИ:Михајло Андрић, Ђоко Шалић, Обрад Томић,Најџел Вилијамс-Гос...  

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар