ЗВАНИЧНО: Алексеј Николић у Партизану!

Словеначки плејмејкер ново појачање црно-белих! Алексеј Николић је нови играч Партизана! Ову вест потврдио је председник КК Партизан Остоја Мијаиловић преко Тwиттер налога. Николић потписао трогодишњи уговор.

Кошарка 10.07.2018 | 21:30
ЗВАНИЧНО: Алексеј Николић у Партизану!
Словеначки кошаркашки репрезентативац Алексеј Николић потписао је у уторак трогодишњи уговор са Партизаном и задужио дрес са бројем 77. Претходне три сезоне овај плејмејкер играо је за немачки Бамберг. 

Николић је друго појачање београдског клуба ове сезоне, а претходно је у Хумску стигао и дуго очекивани Раде Загорац. Такође, Партизан је продужио уговор са Вањом Маринковићем, а црно-беле су напустили Најџел Вилијамс Гос, Обрад Томић, Ђоко Шалић и Михајло Андрић.

Словеначки репрезентативац има 23 године, а у Партизану би требало да има улогу резервног плејмејкера. Место стартног плеја требало би да буде резервисано за једног од америчких интернационалаца који се налазе на листи жеља црно-белих. Раније су се помињала имена Маркуса Пејџа, Мекензија Мура, Микија Меконела и Фила Пресија.

Иначе, Николић је овог лета био у преговорима са љубљанском Олимпијом, све је малтене већ било договорено, али се појавио Партизан са понудом и Словенац се определио за црно-беле.

Николић, освајач златне медаље на Еуробаскету 2017. каријеру је започео у Златорогу из Словеније, да би затим играо за Спарс из Сарајева и немачки Бамберг где је прошле године у Бундеслиги бележио у просеку 5,3 поена и 1,5 асистенција за 18,2 минута.

У Евролиги, Николић је играо на 29 утакмица уз учинак од 2,6 поена и 1,7 асистенција за просечно 12,2 минута на паркету.

Раде Загорац, па Алексеј Николић.

Постао је већ манир да трансфере играча објављује председник Партизана Остоја Мијаиловић и то преко свог Тwиттер налога.

Тако је Мијаиловић управо објавио добродошлицу репрезентативцу Словеније, плејмејкеру Алексеју Николићу, који је претходних година играо у Немачкој.

Нови плејмејкер Партизана, рођен је 21. фебруара 1995. а у новој сезони ће задужити црно-бели дрес са бројем 77. Потписао је трогодишњи уговор са Партизаном.

Овај 23-годишњи кошаркаш је од лета 2015. био је у Бамбергу, са којим је имао прилику да игра Евролигу, мада не у важној улози. 

Прошле сезоне играо је просечно 12 минута по утакмици, уз учинак од 2,6 поена и 1,7 асистенција. 

Са репрезентацијом Словеније је освојио златну медаљу на Европском првенству 2017. године.

У Бамберг, који је вишеструки првак Немачке, стигао је из сарајевског ОКК Спарс, где је провео четири године и био лидер јуниорског састава, заједно са Ђоком Шалићем. Прве кошаркашке кораке направио је у Лашком и родној Постојни. 

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Раде Загорац, Алексеј Николић; продужили уговоре: Вања Маринковић; Остају: Новица Величковић, Банђа Си, Ђорђе Гагић...

ОТИШЛИ: Михајло Андрић, Ђоко Шалић, Обрад Томић, Најџел Вилијамс-Гос...

Извор: моззартспорт, мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар