Тандем Торина: Љајић - Лукић!

Званично: Саша Лукић до 2023. године.  Српски везиста остаје у Торину, добија поверење Мацарија.  Млади репрезентативац Србије Саша Лукић каријеру ће наставити у Торину који је у преговорима ипак добио битку са шпанским Левантеом. Потписао петогодишњи уговор.

Фудбал 12.07.2018 | 10:45
Тандем Торина: Љајић - Лукић!
Једна година у Калчу, једна у Примери, а онда нови уговор за Сашу Лукића. Српски везиста и млади репрезентативац наше земље пропдужио је данас уговор са Торином, што је италијански клуб и званично потвтрдио.

Гранате су објавиле да је ће уместо до 2021, докле су важили папири, Лукић остати њихов члан до јуна 2023. Подразумева се, уз већу плату него досадашњу, али тај детаљ још није презентован јавности.

За некадашњег бисера Партизана из „класе 1996“ мушки су се рвали Торино и Леванте минулих месеци. Италијани су га у августу прошле године послали на позајмицу у предграђе Валенсије, а овај је одиграо толико добро да је импресионирао тренера Муњиза, али... Чињеница да је у међувремену дошло до промене на клупи Торина и да је Валтер Мацари не само заменио Синишу Михајловића него и нашао позицију Адему Љајићу, утицала је на одлуку руководилаца да се Саши пружи још једна шанса. Почео је припреме са Торином у Бормију и имаће прилику да кроз контролне утакмице убеди Мацаријада заслужује његово поверење.

Штавише, из Италије стижу информације да је на останку Саше Лукића инсистирао управо Мацари и да ће му у новој сезони поверити улогу стартера. 

Саша Лукић се враћа у Серију А!

Лукић је 2016. године из Партизана стигао у Торино, а прошле сезоне са великим успехом је на позајмицу играо у редовима Левантеа и дао огроман допринос опстанку екипе у елитном друштву.

Српски интернационалац посебно се истакао у другом делу сезоне, одиграо је укупно 18 утакмица и био асистент код голова у делима са Барселоном и Реалом, а проглашен је и за играча утакмице у победи над Севиљом 2:1 којом је Леванте практично обезбедио опстанак.

Тренер Левантеа Пако Лопез био је одушевљен играма 21-годишњег везисте који се обрео и на ширем списку селектора Младена Крстајића пред почетак припрема за Светско првенство.

Торино и Леванте су последњих неколико месеци били у тихом рату око Лукића који је на крају ипак потписао петогодишњи уговор са Торином.

"Задовољан сам условима које смо договорили и учинићу све да помогнем тиму да забележи што боље
резултате. Мислим да сам у протеклих годину дана у великој мери напредова и додатно сазрео и надам се да ћу бити у прилици да све то покажем на теренима у Серији А и својим играма донесем доста радости навијачима Торина", рекао је Лукић.

Захвалио се досадашњим саиграчима и стручном штабу Левантеа.

"Желео бих да се захвалим људима у Левантеу на свему, а посебно тренеру Паку Лопезу који је веровао у мене и који ми је указао велико поверење. Тим је красила сјајна атмосфера, били смо као породица и зато ми је веома драго да је сезона успешно завршена. Из Шпаније носим велико искуство које ће ми бити драгоцено у наставку каријере", поручио је Лукић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар