Леброн је прихватио нови изазов!

Најбољи кошаркаш планете ставио је потпис на четворогодишњи уговор са Лос Анђелес Лејкерсима, вредан 153,3 милиона долара.  Леброн званично "Језераш": Ово је историјски тренутак! Најбољи кошаркаш данашњице Леброн Џејмс званично је потписао уговор са Лос Анђелес Лејкерсима на четири године за 154 милиона долара.

Кошарка 11.07.2018 | 14:15
Леброн је прихватио нови изазов!
Леброн Џејмс ставио је своју серију од осам узастопних наступа у финалу плеј-офа на до сада најозбиљнији тест.

Он је од 2011. до 2014. играо за титулу са Мајами Хитом, а од 2015. до 2018. са Кливленд Кавалирсима.

Три пута је успео да оствари коначан циљ (2012, 2013, 2016), али ниједном није било изненађење што је његов тим био најбољи на Истоку и тако стекао право да изазове гиганте са Запада, попут Голден Стејта, раније Сан Антонија, Оклахоме и Даласа.

Сада, када је потписао четворогодишњи уговор са Лос Анђелес Лејкерсима, Џејмс ће имати знатно тежи задатак.

Играће у истој конференцији са актуелним шампионима, који су екипи из минуле сезоне додали Ол стар центра Демаркуса Казинса, ту је и Хјустон предвођен Џејмсом Харденом и Крисом Полом, Оклахома са Раселом Вестбруком и Полом Џорџом, све бољи Ентони Дејвис и Њу Орлеанс, дефанзивно оријентисана и чврста Јута, увек амбициозни Портланд...

Џејмса је у Лос Анђелесу дочекао млад и перспективан тим (Инграм, Бол, Кузма), коме се не даје много шанси да одмах ускочи у борбу за највиши пласман, па стога ових дана нема помпе као када је "Краљ" 2010. одлазио у Мајами, или када се после четири године вратио у Кливленд.

"Леброн је посебан играч, који воли да се такмичи, величанствен лидер. Интересују га само победе и како да његови саиграчи буду успешни. Сви у тиму су узбуђени што смо довели играча са девет наступа у НБА финалу. То је велики корак ка повратку Лејкерса у плеј-оф и у финале", навео је у саопштењу Ирвин "Меџик" Џонсон, председник кошаркашких операција славне франшизе.

После Џејмса, као слободни агенти су "језерашима" приступили Ражон Рондо (Њу Орлеанс), Ленс Стивенсон (Индијана) и Џавејл Мекги (Голден Стејт).

Лејкерси су са 16 освојених титула друга најтрофејнија НБА франшиза, иза Бостон Селтикса са 17, али последњих пет сезона су били далеко од првих осам на табели Запада.

Џејмс је прошле сезоне просечно бележио 27,5 поена уз 9,1 асистенција и 8,6 скокова уз шут из игре 54,2 одсто.

"Леброн је посебан. Он је најбољи играч на свету. Воли да се такмичи, он је феноменалан вођа којем су победе и успех саиграча све. Ово је велики корак ка повратку Лејкерса у плеј-оф и НБА финале", рекао је председник Лејкерса Ирвинг "Меџик" Џонсон.

Постао је први играч у НБА историји који је у каријери скупио више од 30.000 поена, 8.000 скокова и 8.000 асистенција.

"Ово је историјски тренутак за Лејкерсе, не можемо бити захвалнији. Када Леброн Џејмс, вишеструки НБА шампион и МВП који игра на највишем нивоу у каријери изабере да дође у Лејкерсе, то је коначни доказ онога што градимо овде. Посао није још готов, наставићемо да радимо све што је потребно да донесемо 17. титулу", рекао је генерални менаџер тима Роб Пелинка.

Џејмс је три пута био НБА шампион, сва три пута МВП финала, четири пута МВП сезоне, 14 пута Ол-стар, најбољи стрелац лиге 2008, руки сезоне...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар