Тибодо: Допада нам се Бјелица, али...

Тренер Минесоте објаснио је због чега се та екипа одрекла одличног српског кошаркаша.

Кошарка 12.07.2018 | 18:30
Тибодо: Допада нам се Бјелица, али...
Том Тибодо дао је Немањи Бјелици (30) значајну улогу тек када се крајем фебруара повредио Џими Батлер, али је овог лета, по истеку трогодишњег дебитантског уговора, ипак желео да га задржи у Минесота Тимбервулвсима.

Онда је схватио да је сигурније да се окрене другим опцијама!

"Вукови" су крајем јуна послали Бјелици по њих обавезујућу понуду од 4,9 милиона долара за следећу сезону, али је он као ограничено слободан агент могао да разматра и понуде других тимова.

Четири дана касније та понуда је повучена, Србин је постао потпуно слободан играч и одмах потписао за Филаделфија Сиксерсе, док је његово место у "ростеру" Минесоте заузео Ентони Толивер.

Тибодо је објаснио да је такав потез повучен из страха да екипа не остане потпуно празних шака, тако што не би могла да одговори на евентуалну високу цифру, коју би Бјелици понудио неко "са стране", док би адекватне замене у међувремену потписале уговоре са другима.

"Бели нам се много допада, али морали смо да сагледамо све могућности и не дозволимо да останемо 'кратки'. Толивер је био играч са којим је прича ишла у добром правцу. Одлучили смо да је боље да будемо сигурни да имамо играча који нам одговара, него да чекамо и коцкамо се", изјавио је Тибодо за локални "Стар Трибјун".

Бјелица је у својој другој НБА сезони, а првој код Тибодоа (2016/17) играо 18 минута по утакмици, а 2017/18 нешто више - 20 минута.

Међутим, током марта ове године на паркету је проводио у просеку 35 минута, уз учинак од 11 поена, 6,8 скокова, 2,1 асистенција, 0,8 украдених лопти и 0,5 блокада.

"Бели је веома талентован играч. Сада иде у добар тим. За нас је играо врло, врло добро и било нам је драго што је био ту", додао је Тибодо.

Репрезентативац Србије са Сиксерсима ће се борити за највиши пласман у Источној конференцији, пошто уз Бостон и Торонто имају сигурно најквалитетнију екипу у том делу лиге.

Након безуспешне потере за Леброном Џејмсом, који је у понедељак званично постао члан Лос Анђелес Лејкерса, Филаделфија је продужила сарадњу са Џеј Џеј Редиком и Амиром Џонсоном, а из Денвера је путем "трејда" стигао Вилсон Чендлер.

Аналитичари и даље сматрају Сиксерсе озбиљним кандидатима за звезду Сан Антонио Спурса, Каваја Ленарда, чија сага око повреде и одласка из реномиране франшизе траје већ годину дана...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар