Подрхтава Грчка! Опет!

Папапетру директно из Олимпијакоса у Панатинаикос! Потписаће трогодишњи уговор са Зеленима, јавља Еурохупс.

Кошарка 11.07.2018 | 19:30
Подрхтава Грчка! Опет!
Дешава се ретко. Али када се догоди, онда је то права бомба од које подрхтава Грчка. Еурохупс пише да ће Јанис Папапетру прећи директно из Олимпијакоса у Панатинаикос! Он је у недељу увече одбио понуду Пирејаца, али ће остати у Грчкој и потписати трогодишњи уговор са Панатинаикосом.

Да ситуација буде још занимљивија, Папапетру је добио и понуду Анадолу Ефеса, тако да је могао да бира. И не само то, већ је понуда Ефеса била финансијски најјача. Папапетру ју је разматрао и решио да је одбије.

Папапетру сада још само чека Барселону, тим који је показао интересовање за њега, али шпански тим још није послао званичну понуду и ако то не уради наредних сати, Папапетру ће потписати уговор са Зеленима до 2021. године.

Олимпијакос је желео да задржи Папапетруа, имао је играч и састанке са власницима, као и са Дејвидом Блатом. Упркос преговорима, Грк је одбио уговор са Пирејцима и одлучио се на храбар потез у каријери.

У сезони 2017/2018 просечно је давао седам поена и имао четири скока. Био је стартер на 12 од 31 утакмице. Али сада ће прећи у редове највећег непријатеља Олимпијакоса.

Мада, када је супротан смер "преживео" Василис Спанулис, преживеће и Папапетру. Истим путем којим ће поћи Папапетру отишао је прошле године Мет Лоџески. Имао је доста проблема у приватном животу, али се касније све смирило.

И овог лета прелазе из Олимпијакоса у ПАО! Крило црвено-белих обући ће зелени дрес.

Тај пут очигледно и није више тако компликован.

Трасом од Дворане мира и пријатељства, дома Олимпијакоса, до хале ОАКА, куће Панатинаикоса, и овог лета кренуће један играч, као и прошле када је истом стазом пошао Мет Лоџески.

Дресове највећих грчких клубова заменио је Јанис Папапетру (24), крилни кошаркаш који је у Америци завршио средњу школу и колеџ (Флориду), а потом је стигао у Пиреј, где је играо од 2013. године до овог лета.

"Папапетру је добио понуде три евролигашка тима, Олимпијакоса, Панатинаикоса и Ефеса. Турски представник је понудио највише новца, али је грчки репрезентативац ипак одбио... Олимпијакос је хтео да га задржи, одржан је састанак кошаркаша, браће Агелопулос и тренера Дејвида Блата, али је он ипак одбио тај предлог и започео ново поглавље", пише грчки портал "Еурохоопс".

Папапетру је прошле године био стартер на 12 од 31 утакмице и просечно је постизао 6,8 поена уз 3,6 скокова по утакмици.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вуцо87

11.07.2018 17:53

Јефтин наслов, са јасним циљем постизања сто вецег броја кликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вицко

11.07.2018 18:04

Па што си онда ти ушао јаране и кликнуо?