''Био сам потпуно подијељен...''

. . . између жеље да побеђујем и будем лојалан!" Кошаркаш Мемфис Гризлиса Марк Гасол објашњава шта се дешава када се од играча тражи да зарад будућности франшизе мора да губи.

Кошарка 10.07.2018 | 13:30
''Био сам потпуно подијељен...''
Он је за Ел Паис говорио и о несугласицама са тренером Дејвидом Физдејлом. Губитничка сезона се прошле година десила Мемфис Гризлисима који су април дочекали скором 22-60 и на 14. месту Запада.

Пре само неколико сезона, били су озбиљна дефанзивна сила са Тонијем Аленом и здравим Мајком Конлијем, те плејмејкером на позицији центра у лику Марка Гасола.

Голден Стејт Вориорси већ четири године доминирају НБА лигом на западној старни, а екипа Мемфиса ту доминацију није дуго издржала. 

"Све је почело са повредом Мајка Конлија. Од тада смо изгубили неке утакмице, ствари нису ишле како треба. Била нам је потребна промена филозофије, а не само тренера. Тим је кренуо низбрдо, а једини начин да се унапредимо је кроз младе играче на драфту, пошто смо на тржишту слободних агената били у лимиту са селери кепом. Међутим, неколико циљева се ове године није покапало са мојим", објаснио је Гасол за Ел Паис. 

Пре пет година је био и најбољи дефанзивац сезоне у НБА лиги, али се у појединим стварима није слагао са бившим тренером Дејвидом Физдејлом. 

"Мој унутрашњи сукоб је између жеље да побеђујем и жеље да будем лојалан Мемфису. Мемфис верује да сам ја део решења, а не део проблема и то је све део стицања искуства и учења. Када тражите промену, тражите и узрок. Можда се деси да се не поклопе. Кад сад мислим о нечему, можда бих другачије урадио, али не жалим. На крају, у послу са толико милиона долара, не одлучује један играч. Однос између кошаркаша и тренера није био најбољи на свету, то је тачно", каже млађи од браће Гасол.

Његова екипа је почела да губи у серијама. 

"Дошли смо до тога да изгубимо осам утакмица заредом. Отпустили су га после утакмице у којој нисам играо последњу четвртину. Завршио сам је са осећајем који ми се није допадао и хтео сам да га се отарасим. Сви се фокусирају на вас, али је то ситуација са којом живите и морате да останете смирени. Ни ја нисам играо добро. Говорио сам себи 'дођавола, не могу ја ово'. То је оно што ме је највише бринуло, више него мишљење публике", објашњава шпански центар. 

Додаје да је за останак можда једна од пресудних ствари био добар однос са власником франшизе. 

"Срећа је што имам добар однос са власником, причамо и искрени смо један према другоме. Говоримо 'истим језиком' у том смислу. Познајемо се добро и блиски смо",рекао је Гасол.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар